Zdravim
Nepřebejvá někde někomu průhledný zelený plexi? Předělávám si LEDkovej laser, chtěl bych ho zakrytovat, ale nějak se mi úplně nechce vyhazovat 2900,- za celou 2x3m desku (3mm). Stačil by mi tak 700x600 kus, asi i menší by mohl být.
Nebo pokud někdo taky nechcete, že by jsme to složili na celou tu desku. Můžu vám to rovnou i rozfrézovat, kdyby někdo chtěl.
Zelený plexi
Tak si zatím smaluj jak to chceš navrtat, protože to vypadá že asi fakt budu muset vzít celou tu desku. A když už to budu mít v mašině... A navíc je to plexi, to se rukou vrtá blbě

Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit 

Jo, ale to je matny, skrz to neuvidis, coz je trosku errorpicom píše: ↑29. 1. 2025, 5:20 Multiplast.cz prodává po 0.5m
https://plast-shop.cz/plexisklo-barevne ... 1017_x_205

Plus tu nemaj po pulmetru ale po dvojmetru.

Dobře, napíšu to pro všechny -
Z normálních desek ano, to uříznou jakýkoli rozměr. Ale u barevných nikoli.
Mám tady pobočku FTP přes ulici, spolupracujeme spolu, takže úplně nevím proč by mi šéf říkal že to neřežou kdyby to řezali. A nepracují jen lokálně, dovezou přířez i z jiný pobočky. Se mi právě omlouval že tyhle "speciální" desky neřežou, špatně se jim pak prodávají zbytky.
Na druhou stranu - cena je velmi příznivá, 400,-/m2. Pár webů jsem našel kde prodávají již hotové přířezy, ale cena zpravidla byla nejméně trojnásobná. - Viz Robokop - Přířezy velikosti 300x400mm nabízíme za cenu 181,-/kus. To je asi tak čtyřnásobná cena. A navíc nemaj tmavě zelenou a už vůbec ne průhlednou.
Ale díky za snahu, Robokope.
Zkusím to tu pověsit, třeba se ta zelená hodí i někomu dalšímu a složíme se na celou desku. Můžu jí rovnou i rozfrézovat, mašinu na to mám.
Jako, 3tis. není zas kdovíkolik, ale nerad mrhám materiálem a sklad bohužel není nafukovací

ps.: Ukazuje se že ten šéfík tady z toho FTP je vlastně docela šikovnej a opět sehnal nestandart co potřebuju a opět i za dobrou cenu

Pokud je to mašina pro vás a nikdo jiný na tom nebude nikdy dělat, tak si tam dejte to „zelený plexi“.
V opačném případě si podle vlnové délky a výkonu nechte něco vhodného poradit: https://www.optixs.cz/ochranna-okna-p
Počítejte ale s tím, že těch 2900.- co je vám líto dát za tabuli, bude možná tak za rozměr A4.
My jsme zatím na našich zařízení žádný velký úraz s laserem neměli, tedy kromě nějakých pořezaných prstů, protože první co se údržba naučí je vyblokování bezpečnostních zámků, ale měli jsme už dvě odpálené smart kamery se škodou asi za půl milionu.
V opačném případě si podle vlnové délky a výkonu nechte něco vhodného poradit: https://www.optixs.cz/ochranna-okna-p
Počítejte ale s tím, že těch 2900.- co je vám líto dát za tabuli, bude možná tak za rozměr A4.
My jsme zatím na našich zařízení žádný velký úraz s laserem neměli, tedy kromě nějakých pořezaných prstů, protože první co se údržba naučí je vyblokování bezpečnostních zámků, ale měli jsme už dvě odpálené smart kamery se škodou asi za půl milionu.
.. zdar amigo, v čem jedeš ? Na 3D nevím o problému se světlemMech píše: ↑9. 2. 2025, 5:50 Pokud je to mašina pro vás a nikdo jiný na tom nebude nikdy dělat, tak si tam dejte to „zelený plexi“.

Je to LEDkový laser, čili mizerný výkon se souběžností paprsku nula nula prd - po 10cm je paprsek širokej tak 2cm

Takže celá sranda je spíš o odstranění protivně ostrýho světla blikajícího po celý dílně, zvlášť když tu sedím večer v šeru, plus zblokování UV světla, což zvládne principielně i 2mm bílé čiré plexi.
Není mi líto vyhodit 3000,-, to je prostě náklad na provoz stroje, je mi líto zbytečnýho materiálu co se mi tu bude válet a hlavně překážet možná i roky...