Půjčení lisovacích klestí na kabelová oka

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Axim

1. 8. 2025, 7:52

Ahoj kluci
Mám prosbu nepůjčil by mi někdo z okolí lisovací kleště na kabelová oka?
Nechci to zadarmo . Potřebuji nalisovat 1x kabel AYKY 4x16
Mam průšvih . Povedlo se mi při kopání základu plotu poškodit kabel veřejného osvětlení a nesvítí nám na ulici lampy.
Už mam vše připraveno vykopáno,kabel rozholený nasazené izolace spojky ale potřebuji zmáčknout hliníkové trubičky , které tvoří spojky . Do této hliníkové trubičky se z obou stran zasune hliníkový drát.Potřebuji aby kleště byly otevřené z boku a lisovací čelisti na 16 drát.
Sehnal jsem zapůjčil z obchodu lisovací kleště mechanické ale nemohu je ve výkopu otevřít rukojeti kleští.
Z jedné strany vykopu je již postaveny železobetonový nový plot a z druhé strany obecní asfaltová silnice . Šířka výkopu je 45cm a hloubka 50cm ja tam prostě ty ani nejmenší mechanické lisovací kleště nodostanu nerozevřu je a tím pádem nenasadím na spojku-trubičku
Koukal jsem na net takovéto lisovací kleště si musím koupit to by mi úplně stačilo . Nemáte někdo něco podobného ?
Děkuji
IMG_4911.png
SCHAUBLIN 53,GACK K15,GACK H185,Weiler,Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
fa-ster

1. 8. 2025, 8:53

Mám, ale nejsem zrovna z "okolí".
Jakákoliv domluva možná.
picom

2. 8. 2025, 5:49

Mohu půjčit. Pošli SZ
tomik.tk

2. 8. 2025, 5:59

ted jsem je kupoval na primadilne a byly doma druhej den.
mozna zvazit koupit a po oprave pak je tady prodat se slevou, jestli to casove a kilometrove nevyjde nejlepe ?
t.
https://www.primadilna.cz/Pakove-hydrau ... d11078.htm
jenicek

2. 8. 2025, 10:46

Tak jsem Ti chtěl pomoct a taky mám jen ruční pákovky... :(
Axim

2. 8. 2025, 1:07

Ahoj kluci
Moc vám všem děkuji za ochotu
Byl jsem na Kladně na burze , tak jsem se chtěl zastavit po cestě nazpet u Picoma v Praze ale je na chate . Tak ted už jsem v Hradci jedu k Fa-sterovi jsem si později uvědomil , že ho také znám bral ode mě ty modré krabky
Tak ještě jednou děkuji všem
elbarto

3. 8. 2025, 12:06

Kdyby někdo potřeboval, tak můžu nabidnout velké hydraulické. At to tady je, když někdo bude potřebovat kucíííí. Praha.
RaS

3. 8. 2025, 7:57

Taky můžu půjčit AKU hydraulicke do 300mm2 , ale obávám se že nejmenší čelist je tam 25mm2
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Axim

3. 8. 2025, 9:03

Ahoj kluci
Tak jsem dnes dělal již podruhé spojku a dal si záležet a dal origo smršťovací bužirku s lepidlem na plášť kabelu 2x Prostě odkopal kabel a navlékl na obě strany kabelu první bužirku (na obou krajích má přesah přes stávající kabel 10cm) a ohřál až začalo vytékat lepidlo a počkal potom natáhl přes ní
z druhé strany kabelu druhou bužirku pres první (ta má přesah na krajích kabelu 20cm) a ohřál až začalo vytékat lepidlo. Také jsem po slisování spojek opilovat ostré otřepy. Vyzkoušel a jističe drží lampy svítí . Jenže právě teď jsem přijel a opět vypadlá jedna fáze na kabelu a opět jedna ulice nesvítí . Zítra odpojím kabel za spojkou jde do první lampy v radě . Tak na této lampě kabel odpojím a dám pod napětím a uvidím co jištění zda vypadne nebo bude držet jestli je to spojkou nebo může být v háji nějaká lampa. Tak uvidíme zítra odpo az prijedu z práce
IMG_4981.jpeg
IMG_4986.jpeg
IMG_5001.jpeg
jenicek

3. 8. 2025, 9:11

Jak daleko je nejbližší lampa? Ono jestlis třeba za ten kabel nezatáh a nevyrval se někde ve svorkovnici...
elbarto

3. 8. 2025, 9:43

Přesně tak jak bylo napsáno. Oba kabely by měli být odlehčené, ideálně dané do spojky a zalite epoxem. Tohle vypadá sice pěkně, ale při zatažení to může povolit.

Obrázek
Axim

6. 8. 2025, 8:34

Ahoj kluci
Je to všechno na hovno
Eletrika rozvod , v naší vesnici je dost podivně zapojený.
Každá ulice má přívod starým kabelem AYKY 4Bx16
Ja když někde opravoval kdysi Lampy tak vždycky byl přívodní kabel zapojen třífázově. Ale u nás je puštěná do všech 3 vodičů fázových v kabelu jedna stejná fáze 230V nevím důvod neznám nikdy jsem se s tímto nesetkal
Lidi si stěžují dnes přijela firma , specializovaná na osvětlení . Řekl
jsem jim , že v kabelu je vlhkost . Říkali že to nevadí ,že to bývá často.Hlavně jestli jsou jednotlivé vodiče přes spojovací trubičky dobře zaizolovány. Si okoukli spojku a chtěli udělat novou a odlehčit kabel i když ten napnutý vůbec nebyl a od spojky je to k první lampě cca 10m.
Tak zase pan odjel a spojku si mam udělat sám.
Už jsem měl vše nakoupeno dopředu dvakrát spojku kompletní sadu lisovacích trubičky atd. pořád mám půjčené ty hydraulické kleště od Fastra a Mechanické z obchodu. Hned jsem se do toho odpoledne pustil rozšířil výkop a vykopal ještě na každou stranu o metr dál. Potom jsem ustřihla spojku a kabel ještě z každé strany třičtvrtě metru zkrátil. Do vzniklé mezery metra půl Jsem vložil nový třímetrový kus stejného hliníkového kabelu a provedl jsem odlehčení udělal jsem ve výkopu smyčku a na obou stranách kabelů důkladně opět udělal dvě nové spojky. Zase sem přes každou spojku dal ještě jednu speciální smršťovací bužírku s lepidlem takže vlastně mám u každé spojky dvojitý plášť.
Tak uvidíme co bude dál ono i občas po několika hodinách vypadne jiná ulice jiný jistič - každý kabel je jištěn jednofázovým jističem B13A a hlavní jistič pro celé veřejné osvětlení je Třífázový jistič B16 tak jak někde zablbne i v jiné ulici spadne ta jednofázová 13A a vezme sebou i hlavní 16A a A v tu ránu nesvítí osvětlení v celé obci . Jištění je velmi poddimenzované. Lampy jsou cca 50let staré prorezlé a i jich několik spadlo na chodník to osvětlení je vážně celkové v katastrofickém stavu a opravdu mele z posledního.
Začínám být bezradný zapnu svůj opravený kabel a než ho stačím vyzkoušet vypadne jistič jiná ulice a vezme sebou hlavní a je tma a nic nemůžu pořádně dlouhodobě vyzkoušet
IMG_5077.jpeg
elbarto

6. 8. 2025, 9:03

Mluvíme tady o tom stále a stále. Proč se pouštíš do věcí, kde si nejsi jistý. Elektrikář by nejdřívě proměřil skutečný izolační stav celé větve. Ted na tebe padá odpovědnost za celou akci. Až tě požádají o doklad na paragraf 50 můžeš mít problému ještě víc. Ano, máš pravdu, cesta do pekel je dlážděná dobrým skutky, pokud jsi za to nevzal prachy :-)
Rada je snadná. Odpojiš všechny lampy, změříš izolační stav kabelu a potom začněš kontrolovat jednu lampu po druhé. Do prvního sněhu to máš hotové amígo.
Axim

6. 8. 2025, 9:56

Dělám zadara :-) vždyť jsem ho překop :-(
To je jasné musí proměřit kabely a ty lampy
jednu po druhé proměřit Jenže ono to většinou nevypadne hned Tím se to komplikuje
Vyhověl jsem a udělal spojku jak řekli a teď musí začít měřit oni a najít problém
elbarto

6. 8. 2025, 11:03

Nevím, tohle je zmateně podáno. Pokud máš požadovanou kvalifikaci, potom uděláš spojku dne normy a nasrat. Pokud nemáš, potom jsi se pustil do operace mimo svoji jurisdickci a zbytečně si přiděláváš další starosti ...
Odpovědět

Zpět na „Prodej“