Nabízím svůj starší soustruh Proma 500, protože mi po koupi většího brášky už jen zabírá místo.
Už toho sice dost odpracoval, ale je udržovaný a vylepšovaný.
Vyměněn byl motor za třífázový řízený FM, aretace koníku na loži změněna na pákovou, posuvový šroub je poháněný krokovým motorem s plynulým řízením rychlosti, doplněna plechová vana pro záchyt emulze.
Záměrem bylo používat ELS, zvolil jsem variantu dle ruského tvůrce Olega A. na chipmaker.ru, zhotovil jsem výšezmíněný pohon šroubu a celou mechanicko-elektrickou část - zbývalo by tedy jen doladit drobnosti, nahrát a oživit Arduino (a udělat hezký panel). K tomu jsem se ale několik let nedostal a teď už to nevypadá vůbec.
Vzadu za ložem je instalováno odměřovací pravítko pro X a v příčném suportu je zapuštěná digitální šuplera.
Na vyhodnocování pohybu jsem si před léty (když to ještě číňané neměli) realizoval projekt ShumaTech DRO 550, který s uvedeným spolupracoval, ale pak jsem to přestal využívat.
Původní osazení a vybavení mám všechno k dispozici, takže by bylo možné stroj vrátit víceméně do tovární podoby. Nástrojů k tomu mám také přehršel (i nějaké vychytávky) - záleželo by na konkretní domluvě.
A ač jen nerad, musím se vzdát i bytelného dřevěného ponku s rozměry 3m x 0,6m x 0,94m, který byl zkonstruován právě pro umístění soustruhu.
Je možné se domluvit i na koupi jednotlivostí (tam, kde to dává smysl).
Cenu za soustruh komplet, jak popsáno výše, bych vážil na 28000 Kč, ponk za 3000Kč.
Soustruh Proma SPA 500 + ponk
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .
Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash