Prodlužka s přepěťovou ochranou ACP vhodná i na přestavbu na protizkratovou zkušební zásuvku do dílny

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět
BlackArt

18. 1. 2026, 3:06

Nabízím 2 kusy vícenásobných prodlužek s přepěťovou ochrnanou od firmy APC.
Cena 149Kč/ks - k dispozici 0ks ze 2kusů (rezervace 1ks Packa, 1x elbarto).
zas2.jpeg
Když jsem hledal vhodnou krabičku do kreré bych umístil zkušební protizkratovou zásuvku, tak mě napadlo využít klasického "psa" a adaprér E27 na žárovkou z Aliexpresu a zasunout ho přímo do prodlužky, ale při rozebrání klasické prodlužovačky by to bylo hodně krkolomné řešení.
Jako konstrukčně výhodnější a funkčnější řešení se ukázalo využít prodlužku s přepěťovou ochranou od firmy APC, která má možnost jednoduše oddělit jednotlivé zásuvky pro určité funkce.
A toto z toho vzniklo během sobotního odpoledne.
- byla zachována funkce přepěťové ochrany
- první dvě zásuvky jsou odděleny od zásuvek testovacích a jsou to tedy obyčejné zásuvky
- další dvě zásuvky jsou testovací protizkratové
- poslední zásuvka je určena pro adaptér s žárovkou a je připojena k testovacím zásuvkám -adaptér ještě Aliexpres bohužel nedoručit :-( , takře celkový pohled ještě není na foto.
- tělo prodlužky bylo osazeno 2 kusy kolébkovými vypínači, jeden má funkci vypnutí žárovky a druhý dokáže překlopit přemostit a vypínat testovací zásuvky.
- na plotru jsem vyřízl ještě barevné označení zásuvek
Do zásuvky pro žárovku, lze samozřejmě ihned připnou i klasickou lampičku nebo jinou indukční žátěž.

Takže pokud je tu ještě někdo, kdo by si chtěl vyrobit něco podobného, mám tady dva kusy této přepěťovky APC + k tomu samolepky do zásuvek (testovací zásuvku si musíte postavit už sami).
Zas1.jpeg
Schéma zkušební zásuvky 2026.png
Naposledy upravil(a) BlackArt dne 19. 1. 2026, 2:33, celkem upraveno 4 x.
packa

18. 1. 2026, 3:15

1ks prosím na hromádku děkuji
BlackArt

18. 1. 2026, 11:17

,,,doplněno schéma zapojení a popis funkce spínačů pro zájemce o přestavbu přepěťovky.
elbarto

19. 1. 2026, 8:25

.. super práce, vezmu si tu druhou. Prosím na hromádku a děkuju.
ovi-ivo

19. 1. 2026, 11:51

A JEŠTĚ BYSTE MOHLI NAPSAT K ČEMU JE TO DOBRÝ NEBO K ČEMU SE TO POUŽÍVÁ - polopaticky pro elektro lamu :-)
Charon
Sponzor fora

19. 1. 2026, 12:20

ovi-ivo píše: 19. 1. 2026, 11:51 A JEŠTĚ BYSTE MOHLI NAPSAT K ČEMU JE TO DOBRÝ NEBO K ČEMU SE TO POUŽÍVÁ - polopaticky pro elektro lamu :-)
No když zkoušíš něco co někdo přines jako rozbité a nic o tom nevíš, zapneš to do sítě přes žárovku v serii. Když je to ok, jen žhne, pokud je ten bazmek ve zkratu, svítí naplno a nezničíš to víc a hlavně si nevyrazíš jistič dotčené zásuvky, případně až u elměru :?
Třeba můj zkušební bazmek není tak hezkej :lol:
Přílohy
20260119_132116.jpg
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
BlackArt

19. 1. 2026, 12:34

...podobně jsem to chtěl dělat taky, ale neměl jsem žádnou vhodnou krabičku pro zabudování a když jsem koukal co stojí + zásuvky, tak jsem zkoušel co bylo po ruce. Kdybych měl od APC UPSku 550, tak bych tam dal ještě oddělovací trafo a podsvětlené spínače možná i digitální V-A.
ovi-ivo

19. 1. 2026, 12:44

dík, zase sem chytřejší.
Charon
Sponzor fora

19. 1. 2026, 1:12

BlackArt píše: 19. 1. 2026, 12:34 ...podobně jsem to chtěl dělat taky, ale neměl jsem žádnou vhodnou krabičku pro zabudování a když jsem koukal co stojí + zásuvky, tak jsem zkoušel co bylo po ruce. Kdybych měl od APC UPSku 550, tak bych tam dal ještě oddělovací trafo a podsvětlené spínače možná i digitální V-A.
A proč si o tu upsku neřekneš... :?
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
BlackArt

19. 1. 2026, 2:01

...jsem netušil :oops: ,tak jsem musel z domácích zásob...

Jenom pro inspiraci: ideální dekl pro tuto tvorbu by byla krabice od APC Back-UPS 500VA, tam by se krásně vlezlo odělovací trafo 230V a dokonce i regulovatelný zdroj 0-60VDC s displejem a banánkovými konektory, takový stolní testovací All-in-one.
UPS500.png
Naposledy upravil(a) BlackArt dne 19. 1. 2026, 2:35, celkem upraveno 1 x.
elbarto

19. 1. 2026, 2:33

Krabička se žárovkou je základem každé elektro dílny. Ted po 30 letech toto řešení oprášili na FB a dokonce už i Temu jedou krabičky se žárovkou. Stačí velká a malá žárovka a člověk vyzkouší od motoru po všechno ...

To BlackArt: krabice od UPSek také případně věnuji, včetne živého obsahu, jen baterky KO.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“