Guma odolná benzínu.
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odolné hadičky jsou tyto: https://www.gms.cz/petrotec-sae-30r9-co ... dnV2NDV1NU
všiměte si že je to ze 4 materiálů. Viton /FKM/ odolává téměř všemu a benzínům a biosložkám 100%, ale je to drahý materiál proto ta výše uvedená hadičla je vícevrstvá. V gumexu vám říznou z vitonu co kdo chce za patřičný peníz, ale pořád lepší než toho zbytečně kupovat metr.
všiměte si že je to ze 4 materiálů. Viton /FKM/ odolává téměř všemu a benzínům a biosložkám 100%, ale je to drahý materiál proto ta výše uvedená hadičla je vícevrstvá. V gumexu vám říznou z vitonu co kdo chce za patřičný peníz, ale pořád lepší než toho zbytečně kupovat metr.
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Gumex jsem navštívil a musím nesouhlasit. Jsou schopni uříznout gumu v požadovaný šířce ale pouze celou délku role ( 1,4 metrů). Navíc prodej pouze na IČO…kenybz píše: ↑31. 7. 2026, 11:08 Odolné hadičky jsou tyto: https://www.gms.cz/petrotec-sae-30r9-co ... dnV2NDV1NU
SV18_FA3V_V20_Pilous ARG130_Kowax GeniMig 250LCD_Orlík 2JSK75
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak samozrejme je to logicke. Preci si nebudou delat zuby na roli. Ale nechtej nam tu vypravet ze nemas na 10cm x 140cm prouzek gumy. Nebo co mas za problem?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
zverodoktor
Ak nemáš IČO, popros o registráciu kohokoľvek z okolia kto ju má. Ja som u nich registrovaný ako veterinárna ambulancia
. A kupujem pol metra hadice, no problémo.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, VS16, Anycubic Kossel
Problém byl v tom, že si potřebuju udělat na míru těsnění víčka palivový nádrže a palivových kohoutů (ne není to Jawa, nedá se to koupit). Reálně mi stačí odřezek o rozměru 10x10 cm a nehodlám platit min. 2500 Kč za pás gumy. Všechny tyhle firmy řežou těsnění na míru a odřezků mají plný bedny ale nejsou ochotní… Nakonec to vyřešil jeden obchod s dílama pro zemědělce, kde mi uřízli danej rozměr bez remcání
Já koupil myslím vloni gumu odolnou benzínu (přímo s tímto určením) velikosti cca A4 za myslím 100Kč v zeleným domečku ve Šterboholech. Měli to v tom regále, kde prodávají staré zásoby nebo různý zbytky z výroby. Zkusil bych tam zavolat, asi to mají normálně na skladě. Pokud byste tam chodili osobně, jděte k tomu mladýmu, ten starší tlustší neví která bije a ani co vlastně prodává. Parkrát na mě vyšel a několik věcí buď neměl nebo je nemoh najít. Mladej to přines všechno během 30 vteřin z regálu. 
Na Alegru mají ten viton z role levnější ovšem co to reálně je za matroš to není moc jisté:
https://allegro.cz/produkt/vitonova-des ... BgQAvD_BwE
https://allegro.cz/produkt/vitonova-des ... BgQAvD_BwE
no a tady beztlaké hadice z vitonu vhodné na palivové systémy samospádem z nádrže do karbecu. křoviňáky pincky zahradní technika atd. nic levného ale co už když máme všude A10-ku: https://technicke-soucasti.cz/hadice-a- ... 2QQAvD_BwE
U motorů které mají membránové palivové čerpadlo /třeba sekací traktůrky větší centrály/ tak tuto hadici nepoužívat to je jasné nemá žádný oplet a při dnsze čerpat by se splaskávala.
U motorů které mají membránové palivové čerpadlo /třeba sekací traktůrky větší centrály/ tak tuto hadici nepoužívat to je jasné nemá žádný oplet a při dnsze čerpat by se splaskávala.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mam tu 10cm prouzek vitonu z role tusim 1.5mm tloustky z gumexu. Vysel pokud vim na 800,- s dani. Je to to nejdrazsi co jsem si mohl vymyslet.
Radek335 píše: ↑1. 8. 2026, 10:00Problém byl v tom, že si potřebuju udělat na míru těsnění víčka palivový nádrže a palivových kohoutů (ne není to Jawa, nedá se to koupit). Reálně mi stačí odřezek o rozměru 10x10 cm a nehodlám platit min. 2500 Kč za pás gumy. Všechny tyhle firmy řežou těsnění na míru a odřezků mají plný bedny ale nejsou ochotní… Nakonec to vyřešil jeden obchod s dílama pro zemědělce, kde mi uřízli danej rozměr bez remcání![]()
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Ale já se sem nepřišel dohadovat o tom co kolik stojírobokop píše: ↑1. 8. 2026, 2:37 Mam tu 10cm prouzek vitonu z role tusim 1.5mm tloustky z gumexu. Vysel pokud vim na 800,- s dani. Je to to nejdrazsi co jsem si mohl vymyslet.
Radek335 píše: ↑1. 8. 2026, 10:00Problém byl v tom, že si potřebuju udělat na míru těsnění víčka palivový nádrže a palivových kohoutů (ne není to Jawa, nedá se to koupit). Reálně mi stačí odřezek o rozměru 10x10 cm a nehodlám platit min. 2500 Kč za pás gumy. Všechny tyhle firmy řežou těsnění na míru a odřezků mají plný bedny ale nejsou ochotní… Nakonec to vyřešil jeden obchod s dílama pro zemědělce, kde mi uřízli danej rozměr bez remcání![]()