Co by měla umět elektronika driveru krokového motoru ?

j.matous

27. 11. 2007, 6:20

RadekCX: Zkusim udelat pokus s tim, abych zjistil kolik z toho procesoru vymacknu. Necham blikat LED (tedy programek s negaci portu a opetovnym skokem na tuto negaci) a zmerim oscilem kolik to tedy ve skutecnosti udela na 24,5 a na 98 MHz. Na HWnews jsem velmi sporadicky. Diskuse odehravajici tam jsou dost casto mimo misu.
Jinak ja nemam na mysli vyrabet velkoseriove nejaky novy driver. Toho je na trhu dost. Mam rad veci, do kterych vidim a proto si to chci zkusit. Jen mi prisla skoda nevyuzit u C8051F410 zbyle pinozky, proto jsem se ptal, co by mel ten driver umet mimo krokovani. j.matous

Doplněk:
udělal jsem pokusné měření s pár instrukcema podle dokumetace to bylo 6 cyklů a při 24,5MHz jsem dosáhl času na 1 cyklus 39ns a při 98MHz jsem dosáhl času na 1 cyklus 11ns. (dejme tomu, že to je 4x méně). Takže pokud vezmem ten výkon, tak to určitě dosáhne vícero než 50MIPS. Asi to počítají průměrně.

Jinak ta F410 se přímo nabízí se svými dvěma D/A převodníky k tomu, že by mohla řídit referenci na LMD18245. Zkusím s tím zalaborovat, nevím jakým způsobem tu referenci řídit, zda v každém LMD separátně a nebo stejně - tedy že by stačil 1 D/A. j.matous
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“