Mini soustruh COMPACT 300

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
lapa
medaile za lepsi forum

26. 2. 2010, 8:43

Tady http://dilna.aeroomni.com/images/sedlac ... oma%20.pdf je odkaz na popis p. Sedlacka o podobnem klonu "300" (jde o Promu SM-300), ale je to takrka totez (rozdily jsou minimalni).
Popisuje tam upravy suportovych posuvu kvuli tem vulim, o kterych jsem psal drive. A i jine/posunute uchyceni frezovaciho pripravku.
regis24

26. 2. 2010, 8:40

Asi jde i o to jak je ten clanek stary.Tohle jsem cetl a podobne vule a krivosti tam nemam.A o te delene matce taky nevim.Treba to zacali v Cine delat lepe.Dnes jsem delal kuzel na delce 40mm a taky nebyl problem.
Nema cenu se o tom dohadovat, zakladal jsem to pro informaci kdyby si nekdo chtel kupovat maly soustruh za nizsi cenu nez u obchodniku v Cechach.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 2. 2010, 9:18

siegu mi uz proslo rukama nekolik s odstupem ctyrech let a rozhodne je znat nejaky vyvoj k lepsimu i kdyz by to slo urcite rychleji
nektere zlepseni jsme jim s kolegou posilali a par z nich skutecne zaradili do svych stroju
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
regis24

26. 2. 2010, 10:48

Takze se i ceske napady dostali az do Ciny :D
Podle fotek a clanku po netu to vypada na nekolik variant tehle soustruhu co z tovarny lezou - myslim ze jsi to tu uz i psal.Tohle co mam vypada na nejakou stredni cestu, je tam konik s rychloupinanim a to je fakt vyhoda,na tom kratkym lozi nekdy prekazi a sundany je hned.
Jeste jsem nekoukal do elektroniky,to musim taky prolustrovat.
Abych jen nechvalil tak uz vim i o nedostatku a to je absence noniusu na suportu,docela by se mi tam hodil.
A zrovna se i zeptam,treba mi poradite - da se nejak udelat doraz posuvu?Jak si postuvne vzpominam na to jak s tim delat tak doraz jsem hodne pouzival a ted mi chybi.
lapa
medaile za lepsi forum

27. 2. 2010, 12:39

regis24 píše:Takze se i ceske napady dostali az do Ciny :D
Podle fotek a clanku po netu to vypada na nekolik variant tehle soustruhu co z tovarny lezou - myslim ze jsi to tu uz i psal.Tohle co mam vypada na nejakou stredni cestu, je tam konik s rychloupinanim a to je fakt vyhoda,na tom kratkym lozi nekdy prekazi a sundany je hned.
Jeste jsem nekoukal do elektroniky,to musim taky prolustrovat.
Abych jen nechvalil tak uz vim i o nedostatku a to je absence noniusu na suportu,docela by se mi tam hodil.
A zrovna se i zeptam,treba mi poradite - da se nejak udelat doraz posuvu?Jak si postuvne vzpominam na to jak s tim delat tak doraz jsem hodne pouzival a ted mi chybi.
Na webu je spousta konstrukci (ale to je asi blba odpoved), ovsem ja se k zadne zatim nedonutil.

Takze vezmu prodluzovaci matici M8, do ni z kazde strany zasroubuji sroub potrebne delky (podle pozadovane pozice dorazu na suportu),na kazdem z nich je je jeste nasroubovana snizena matice jako fixacni kontramatka a jejich vzajemnou pozici vuci sobe nastavim delku dorazu.
Dosazitelna presnost je v radu desetin(y) mm, coz mi bohate staci.
A cely bazmek polozim do zlabku na lozi mezi vretenik a suport, takze se suport pri posunu doleva proste zarazi.
Pri rucnim posunu to bohate staci :-).

Pokud bude zajem, je nekde na webu doraz s automatickym vypnutim (rozpojenim posuvove matice), takze by mel byt pouzitelny i pri autom. posuvu. Mam na nej spadeno, ale mam zatim jine priority.
cncp100
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2010, 1:26

Myslím, že to tu někde řešil Potraviny.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
regis24

27. 2. 2010, 7:16

Myslel jsem to vypnuti autoposuvu,zkusim trochu pohledat,diky za radu.
cncp100
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2010, 7:21

kdo nic nezkusí, nic nezíská.
regis24

27. 2. 2010, 9:15

Diky,jeste jsem nezacal hledat tak jsi mi usetril cas.
Kuba-Brno
Kontaktovat uživatele:

20. 8. 2010, 12:09

Tak jsem po dlouhem skoumani se rozhodl ze koupim ERBU.

Ale nikde na internetu jsem nenasel jake je k tomu prislusenstvi?? Jaou tam ozubeny kola na posuvy?

Jo a jeste jake noze pouzivate? V popisu je psany ze nuz 8x8 je maximum.
diky
lapa
medaile za lepsi forum

23. 8. 2010, 8:14

Kuba-Brno píše:Tak jsem po dlouhem skoumani se rozhodl ze koupim ERBU.

Ale nikde na internetu jsem nenasel jake je k tomu prislusenstvi?? Jaou tam ozubeny kola na posuvy?

Jo a jeste jake noze pouzivate? V popisu je psany ze nuz 8x8 je maximum.
diky
V me Erbe byla: 4x gumova patka na spodni viko (proste nozicky uplne dolu) + 4 srouby k nim, sada ozubenych kol na metricke zavity, 2 klice na matice 8/10 a 14/17, sada imbusaku 4ks , pevny hrot s Morse kuzelem 2, 3x vnejsi celisti do sklicidla (namontovane jsou vnitrni celisti), klic na sklicidlo s pruzinou (alespon ho nezapomenes ve sklicidle, jinak se pekne rozleti nebo se zasekne do sasi :-) ), plastova maznicka (presneji receno takova ta mackaci nadoba na olej se spuntovacim konickym sroubovacim vickem), 1x pojistka sklenena.
A docela pouzitelny (pro zacatecnika) cesky navod cca 24 stran.

Da se snad vlozit i nuz 10x10, ale pak nesedi vyska noze vuci obrobku; hrot je myslim vyrazne nad polovinou prumeru.
Ale stejne si asi pak dodelas vlastni drzaky nozu, nejspis podle internetu. Kvuli pohodli i kvuli stavitelnosti vysky hrotu.

Spousta doplnku je napr. tady http://homepage3.nifty.com/amigos/index-e.html .
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“