Hľadám sústružníka CNC!
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Zdravím, mal by som prácu pre skúseného CNC sústružníka. Potrebujem vyrobiť tento "systém": http://www.gasguns.info/?p=114
Reálnu predlohu dodám. Materiál by mal byť dosť silný na to aby odolal tlaku CO2 a Propánu (čistého propánu). Počet kusov by mal byť tak 4-5.
Som zo Slovenska, konkrétne Nitriansky kraj - Topoľčany.
Práca by mala byť dosť presná nakoľko ide z časti o dosť malé otvory, diely a ventily.
Ak sa dá dopredu povedať aj cena tak napíšte.
Reálnu predlohu dodám. Materiál by mal byť dosť silný na to aby odolal tlaku CO2 a Propánu (čistého propánu). Počet kusov by mal byť tak 4-5.
Som zo Slovenska, konkrétne Nitriansky kraj - Topoľčany.
Práca by mala byť dosť presná nakoľko ide z časti o dosť malé otvory, diely a ventily.
Ak sa dá dopredu povedať aj cena tak napíšte.
A nevies co by stalo tak 5 kusov konkretne uvedenych v tom linku? Viem ze obrabanie na CNCckach v malych poctoch je niekedy drahsie jak keby som si to mal kupit, ale nikto mi presne nevedel povedat kolko. A vyvalit firme za kusok opracovaneho kovu s tesneniami a tryskami na CO2 - 60 az 100 eur za jeden kus sa mi zda premrstene jak hovado.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
si predstav ze jen kvuli tomu naceneni bude muset nekdo pripravit vykresovou dokumentaci
jestli jsem to pochopil tak zadnou nemas, mas jen jeden kus na zkopirovani
to kresleni hledani vhodne technologie a nastroju ktere clovek ma k dispozici zabere dost casu
no a pak ve finale zacnes resit ze tam je treba drazka pro o krouzek v dire
nastroj na vnitrni zapic bum par tisic
to ze by se mohl nekdy hodit te firme v budoucnu nikoho nezajima zapoctou ti to do ceny
a to se jeste nezaclo ani obrabet a uz jsi na pekne cene
tim jsem chte jen rict ze mas pocitat s poradnou palkou
jestli jsem to pochopil tak zadnou nemas, mas jen jeden kus na zkopirovani
to kresleni hledani vhodne technologie a nastroju ktere clovek ma k dispozici zabere dost casu
no a pak ve finale zacnes resit ze tam je treba drazka pro o krouzek v dire
nastroj na vnitrni zapic bum par tisic
to ze by se mohl nekdy hodit te firme v budoucnu nikoho nezajima zapoctou ti to do ceny
a to se jeste nezaclo ani obrabet a uz jsi na pekne cene
tim jsem chte jen rict ze mas pocitat s poradnou palkou
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To bych viděl spíš na klasiku než CNC. Ale každopádně je nutná dokumentace, nelze si tvar dílce a míry oměřovat z předlohy.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
na to aby nekdo mohl rict kolik potrebuje ty vykresy
ja taky potrebuju zorat pole za kolik mi to udelas
ehm, ja zapomel oni to nejsou 4 radky brambor za barakem
ale 250 hektaru
ja taky potrebuju zorat pole za kolik mi to udelas
ehm, ja zapomel oni to nejsou 4 radky brambor za barakem
ale 250 hektaru

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jak jsem uz psa vyse
tezko nacenovat kdyz nevis jakej speciani vercajk budes potrebovat
jestli na to vsechno mas stroje nebo co bude treba resit v kooperaci
(mluvis o soustruznikovi ale asi tam bude i brouseni)
kolik materialu a jakeho (obcas se najde nejaka libovka kvuli ktere sjezdis pul kraje nes zjistis kde to maji)
vpodstate to shrnu takto
dokud sem nedas vykresovou dokumentaci tak ti nikdo rozumnou cenu nerekne
leda ze by strelil od boku a to pak ta cena rozhodne nebude rozumna
tedy doporucuju sezen si studenta kterej ti to nakresli (treba tu na foru najdes)
pak poptavej cenu
tezko nacenovat kdyz nevis jakej speciani vercajk budes potrebovat
jestli na to vsechno mas stroje nebo co bude treba resit v kooperaci
(mluvis o soustruznikovi ale asi tam bude i brouseni)
kolik materialu a jakeho (obcas se najde nejaka libovka kvuli ktere sjezdis pul kraje nes zjistis kde to maji)
vpodstate to shrnu takto
dokud sem nedas vykresovou dokumentaci tak ti nikdo rozumnou cenu nerekne
leda ze by strelil od boku a to pak ta cena rozhodne nebude rozumna
tedy doporucuju sezen si studenta kterej ti to nakresli (treba tu na foru najdes)
pak poptavej cenu
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel poptávky na výrobu něčeho, co se dá normálně koupit, ale dotyčnému se to zdá drahé, řeším celkem často. Má odpověď vždy zní "jak si můžete myslet, že Čech v kusovce Vám to udělá levněji než Číňan v sérii?".
Petr Spáčil
Keby to stálo tých 50 doláčov + poštovné tak sem nepíšem. Pri 5 kusoch je to 200 USD, čo je cca 150,-eur + DPH 19%, dovoz a CLO = 250,-eur.
Jedná sa o zásobník to plynových zbraní a podľa Lipšicovho nového zákona je zakázané objednávať cez internet akékoľvek časti zbrane dôležité pre jej funkčnosť.
Mimochodom v EÚ tie zásobníky stoja 60 až 75,-eur za jeden kus čo je premrštená cena o polovicu. Potom sa čudujte koľko chcete, čo som za debila, ale proste nebudem dávať dvojnásobok nenažrancom v EÚ.
Pokúsim dať nejakému študentovi tie nákresy urobiť a potom Vám to dám ako predlohu, dúfam, že to bude stačiť na predstavu ceny.
A takisto tu neprosím žiadne veľké firmy o túto zakázku, hľadám skôr skúsenejšieho domáceho sústružníka, alebo nejakého malého podnikateľa čo sa zaoberá výrobou v takýchto malých počtoch.
Jedná sa o zásobník to plynových zbraní a podľa Lipšicovho nového zákona je zakázané objednávať cez internet akékoľvek časti zbrane dôležité pre jej funkčnosť.
Mimochodom v EÚ tie zásobníky stoja 60 až 75,-eur za jeden kus čo je premrštená cena o polovicu. Potom sa čudujte koľko chcete, čo som za debila, ale proste nebudem dávať dvojnásobok nenažrancom v EÚ.
Pokúsim dať nejakému študentovi tie nákresy urobiť a potom Vám to dám ako predlohu, dúfam, že to bude stačiť na predstavu ceny.
A takisto tu neprosím žiadne veľké firmy o túto zakázku, hľadám skôr skúsenejšieho domáceho sústružníka, alebo nejakého malého podnikateľa čo sa zaoberá výrobou v takýchto malých počtoch.
Ver mi, že bude ťažké sa dostať v kusovke aj pod tú cenu "nenažrancov v EU". Podľa toho čo som videl na tej stránke je to viac pomerne presne opracovaných dielcov. Tipujem, že pod 100 Eur sa na to nikto ani nepozrie. Tie ceny sú nasadené podľa sériovej výroby a takáto kusovka je vždy drahšia. Navyše bez výkresovej dokumentácie je to len pokus-omyl a to je vždy drahšie ako vyskúšaná vec. Pohybujem sa po strojárskych firmách v okolí Prievidze aj Topoľčian, ale na toto by si musel nájsť nejakého dôchodcu ktorý to má ako hobby alebo niekoho z rodiny.
vlado