Magiho výzkumný ústav
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, díky za přání. Budu na tom dělat dál, jen zima mi dělá problémy.
Dneska jsem vyhrabal na půdě starý odpařovací hořák a zítra budu zkoušet jak se chová na vyjťák.
V mechanické dílně je pěkná kosa a já si dnes přivezl z práce již třetí sud čisťounkého vyjeťáku z mašin.
Takže oprášíme 10let starou vizi topení v dílně.
Dneska jsem vyhrabal na půdě starý odpařovací hořák a zítra budu zkoušet jak se chová na vyjťák.
V mechanické dílně je pěkná kosa a já si dnes přivezl z práce již třetí sud čisťounkého vyjeťáku z mašin.
Takže oprášíme 10let starou vizi topení v dílně.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Kolega koupil teplovodní kotel edisgas, dělá to nějaký slovák... Moc jsem tomu nevěřil, ale když jsem to viděl v provozu tak jsem čuměl... Má to litinový výměník a je to pěkně zpracované. Stál něco přes 30 tisíc... Prý to pálí úplně všechno..
Zatím to má v provozu cca 14 dní, na můj vkus si to bere moc oleje, ale asi to je dané tím, že kotel je v tomhle počasí na minimálním výkonu.. Chtělo by to akumulační nádrže atd, je to v plánu, ale zatím není čas to udělat...
Zatím to má v provozu cca 14 dní, na můj vkus si to bere moc oleje, ale asi to je dané tím, že kotel je v tomhle počasí na minimálním výkonu.. Chtělo by to akumulační nádrže atd, je to v plánu, ale zatím není čas to udělat...
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
5/2009 dokončeno vlastní CNC
http://cnc.usysla.eu/
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš zjistit spotřebu paliva na 1kWht při běhu na plný výkon?sysel píše:Kolega koupil teplovodní kotel edisgas, dělá to nějaký slovák... Moc jsem tomu nevěřil, ale když jsem to viděl v provozu tak jsem čuměl... Má to litinový výměník a je to pěkně zpracované. Stál něco přes 30 tisíc... Prý to pálí úplně všechno..
Nebo alespoň štítkové údaje hořáku.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- sysel
- Kontaktovat uživatele:
Tam žádný štítek není
Má vlastní konstrukci hořáku, jsou to spojené nádoby.. Zkus napsat přímo tomu výrobci, určitě to má odměřeno... Najdeš ho přes youtube když dáš hledat edisgas...
Jinak spotřeba za 24hod při tom nejnižším výkonu (voda cca 55°C) byla asi 10L oleje, odhadovaná tepelná ztráta domu v danou chvíli tak 3kW víc určitě ne... Nerad bych kecal ale maximální výkon toho kotle je myslím 25kW a teoreticky je v 1L oleje cca 12kWh..
Chystáme se tam udělat průtokoměr(vodoměr)+2 teplotní čidla na aktuální měření výkonu kotle, ale to asi až v zimě...

Jinak spotřeba za 24hod při tom nejnižším výkonu (voda cca 55°C) byla asi 10L oleje, odhadovaná tepelná ztráta domu v danou chvíli tak 3kW víc určitě ne... Nerad bych kecal ale maximální výkon toho kotle je myslím 25kW a teoreticky je v 1L oleje cca 12kWh..
Chystáme se tam udělat průtokoměr(vodoměr)+2 teplotní čidla na aktuální měření výkonu kotle, ale to asi až v zimě...
5/2007 přístup na přestavěnou BF20
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
[quote="magi"]V mechanické dílně je pěkná kosa a já si dnes přivezl z práce již třetí sud čisťounkého vyjeťáku z mašin.[quote]
Pochopil jsem to správně, že až se budu potřebovat zbavit sudu použitého hydraulického oleje, že si mám udělat výlet do Třebíče?
Pochopil jsem to správně, že až se budu potřebovat zbavit sudu použitého hydraulického oleje, že si mám udělat výlet do Třebíče?
Aleš Procháska
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ano správně. I kdybych to náhodou nespotřeboval, tak stačí zavolat pár známým a po oleji se jen zapráší. Val to sem 

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Spojené nádoby jsou kvůli kontinuálnímu doplňování oleje. Je to v podstatě totéž jako ten můj hořák na fotkách, ale trošku větší. Jednoduchý odpařovací hořák, kde je plováková komora s regulačním ventilem a ta právě je spojena trubkou do odpařovací misky. Okolo misky je kroužek z plechu a v něm jsou díry, kterými dovnitř proudí vzduch z vetilátoru a okysličuje plamen.sysel píše:Tam žádný štítek neníMá vlastní konstrukci hořáku, jsou to spojené nádoby
Měl jsem kamna na tento způsob už kdysi udělaná, ale bylo to moc velké, zbytečně silné a nedalo se to vůbec regulovat.
Jakýsi kotlík, na něm kuželový difuzor s dírkami a odvod do komína. Do kotlíku se nalila konev oleje, na něj deci benzínu, zapálilo, trošku zakouřilo a po cca 5min začalo odpařovat olej, jehož páry hořely v difuzoru.
Právě s tím difuzorem jsme se šíleně natrápili. Bylo to celé okopírované z fungujícího originálu. My tam ovšem těch dírek udělali mnohem míň a za boha jsme to nemohli přinutit k hoření. Vžycky to chvíli hořelo, pak zhaslo a po chvíli olejové páry bouchly. A znova pořád dokola. Až se dírky zvětšily a udělalo se jich víc, tak to topilo jak fík. Používalo se to několik let, dokud se nepropálil ten difuzor, který byl z obyčejného plechu.
Problém nastával když se špatně odhadla vsázka paliva, nebo když bylo potřeba ukončit topení dřív než byl původní plán.
Při zavření přívodu vzduchu zase dělalo ty samoexploze a pak nebylo radno k tomu vůbec chodit.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Sysle, můžu tě poprosit o pár detailních fotek toho EdisGasu?
Princip mi je celkem jasný, je to prakticky přesně totéž co jsem nedávno zkoušel na zahradě, jen je to trošku větší.
Doplňování oleje do hořákové vaničky mají kulišácky udělané bez jakéhokoliv mechanického prvku, je tam vertikální trubka, jejíž konec se zalije olejem. Přesně takto fungují napaječky pro koně.
Spíš by mě zajímaly detaily hořáku, průměr pávne, výška difuzoru (děravý plech okolo), průměry dírek a jejich počet, průměr středové dýzy. Pak parametry radiálního ventilátoru (pokud nějaké jsou).
Nechtělo by se ti udělat mi jednoduchý nákres s kótami? Všude bych tě chválil
Tím zbytkem se zaobírat nemusíš, tam je to celkem jasné, bedna s trubkovnicemi a trubkami.
Dost jsem o tom početl na TZB a na Energoportálu. Vesměs všechny reference mluví kladně, že je to vyladěný bezproblémový hořák.
Právě ty průměry dírek, počet a průměr pánve jsou naprosto zásadní údaje.
Už jsem kdysi podobné laborování s odpařovacím hořákem absolvoval a můžu říct že to bylo chvílemi až životu nebezpečné.
Princip mi je celkem jasný, je to prakticky přesně totéž co jsem nedávno zkoušel na zahradě, jen je to trošku větší.
Doplňování oleje do hořákové vaničky mají kulišácky udělané bez jakéhokoliv mechanického prvku, je tam vertikální trubka, jejíž konec se zalije olejem. Přesně takto fungují napaječky pro koně.
Spíš by mě zajímaly detaily hořáku, průměr pávne, výška difuzoru (děravý plech okolo), průměry dírek a jejich počet, průměr středové dýzy. Pak parametry radiálního ventilátoru (pokud nějaké jsou).
Nechtělo by se ti udělat mi jednoduchý nákres s kótami? Všude bych tě chválil

Tím zbytkem se zaobírat nemusíš, tam je to celkem jasné, bedna s trubkovnicemi a trubkami.
Dost jsem o tom početl na TZB a na Energoportálu. Vesměs všechny reference mluví kladně, že je to vyladěný bezproblémový hořák.
Právě ty průměry dírek, počet a průměr pánve jsou naprosto zásadní údaje.
Už jsem kdysi podobné laborování s odpařovacím hořákem absolvoval a můžu říct že to bylo chvílemi až životu nebezpečné.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pak by mě taky ještě zajímalo, jestli někdo zná tuhle svářečku a jaké jsou zkušenosti.
http://www.aek-svareci-technika.cz/zboz ... 00-AC-DC-P" onclick="window.open(this.href);return false;
Robe, dej nějaké reference, máš 200 nebo 315?
Tak nějak po ní pořád pošilhávám a pořád přemýšlím, jestli jo nebo ne.
S TIGem mám zkušenost poměrně slušnou, ale nikoliv s AC.
http://www.aek-svareci-technika.cz/zboz ... 00-AC-DC-P" onclick="window.open(this.href);return false;
Robe, dej nějaké reference, máš 200 nebo 315?
Tak nějak po ní pořád pošilhávám a pořád přemýšlím, jestli jo nebo ne.
S TIGem mám zkušenost poměrně slušnou, ale nikoliv s AC.