**CNC rezanie akehokolvek zavitu**
Dobry den
kupil som starsi sustru SN 40 bez prevodovky na radenie rychlosti vretena a tiez radenia rychlosti posunu pri rezani zavitu.
Regulovanie otacok vretena chcem vyriesit cez frekvencny menic....
Otazka znie AKO ZLADIT OTACKY VRETENA S POSUVOM PRI REZANI ZAVITU ??
myslim ze by sa to dalo urobit cez program ECM2 ale neviem co vsetko na to potrebujem. Predpokladam ze jeden encoder sa namontuje na vreteno a PC karta bude vyhodnocovat ako rychlo sa bude posuvat nôz v smere zavitu podla zvolenych parametrov...
ak ma niekto skusenosti prosim napiste
kupil som starsi sustru SN 40 bez prevodovky na radenie rychlosti vretena a tiez radenia rychlosti posunu pri rezani zavitu.
Regulovanie otacok vretena chcem vyriesit cez frekvencny menic....
Otazka znie AKO ZLADIT OTACKY VRETENA S POSUVOM PRI REZANI ZAVITU ??
myslim ze by sa to dalo urobit cez program ECM2 ale neviem co vsetko na to potrebujem. Predpokladam ze jeden encoder sa namontuje na vreteno a PC karta bude vyhodnocovat ako rychlo sa bude posuvat nôz v smere zavitu podla zvolenych parametrov...
ak ma niekto skusenosti prosim napiste
Robe přidávám se ke konstruktivní kritice vyhledávání, tak jak jsi to udělal je to sice pro tebe pohodlnější, ale opravdu je to na pikaču pro nás uživatele. Vím, že google si to zde sám indexuje, ale opravdu nejde rozumně filtrovat výsledky. Konkrétně tvoje doporučení na vyhledání těch slov vyblafl hafo balastu a hlavně každý odkaz musíš rozkliknout a přečíst = hledání na pár vteřin, ale najdeš to co potřebuješ až po půl dnu čtení odkazů. Tak tohle se opravdu nepovedlo 

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jenze tamto vyhledavani vratilo 0 vysledku protoze to blbe indexuje a nechape "snimac" "snímač" "snimace" jako jeden a tentyz vyraz
tedy lepsi blbe vyhledavani nez policko ktere nevrati vysledek
hned treti vyhledany vysledek na ty dve slova je konkretne k tematu
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=68&t=1251&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
a rika dost konkretni informace
i ty dva predchozi ale vzhledem k dotazu ktery je velmi obecny je to pochopitelne
nemuzu tady rucit za to co kdo a jak napise do prispevku a jak se kdo umi zeptat vyhledavace
muzu akorat vymenit vyhledavac kterej je tak blbej ze indexuje forum celej den a pak v tomhle clanku neni schopnej najit slovo "vyhledavac" ackoli je v nem hned nekolikrat a v ruznych obdobach jeste vickrat
kdyby bylo to vyhledavani k nicemu tak by se google netesil takove popularite jako se tesi
v posledni dobe jsem zde prave hledal pomoci googlu namisto integrovaneho systemu
muzu nechat obe vyhledavani, asi by to tam slo nejak vmacknout ale nebude to hned
na to googlovske jsem hledal volnou chvili nekolik mesicu
tedy lepsi blbe vyhledavani nez policko ktere nevrati vysledek
hned treti vyhledany vysledek na ty dve slova je konkretne k tematu
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=68&t=1251&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
a rika dost konkretni informace
i ty dva predchozi ale vzhledem k dotazu ktery je velmi obecny je to pochopitelne
nemuzu tady rucit za to co kdo a jak napise do prispevku a jak se kdo umi zeptat vyhledavace
muzu akorat vymenit vyhledavac kterej je tak blbej ze indexuje forum celej den a pak v tomhle clanku neni schopnej najit slovo "vyhledavac" ackoli je v nem hned nekolikrat a v ruznych obdobach jeste vickrat
kdyby bylo to vyhledavani k nicemu tak by se google netesil takove popularite jako se tesi
v posledni dobe jsem zde prave hledal pomoci googlu namisto integrovaneho systemu
muzu nechat obe vyhledavani, asi by to tam slo nejak vmacknout ale nebude to hned
na to googlovske jsem hledal volnou chvili nekolik mesicu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Nesouhlasím. Pokud mi to nevrátilo výsledek na jeden výraz, tak jsem hledal druhý. Takhle mám na jeden výraz vráceno milion výsledků, ale žádný v podstatě správný, respektive ten správný se mezi tou hromadou balastu hledá blbě. Původní hledání nutilo uživatele uvažovat nad tím co hledá a jak se to dá pojmenovat = rozšiřuješ si slovní zásobu a zlepšuješ logické uvažování Tak jak je to niní tak je uživatel členem tupého stáda bez možnosti jakéhokoliv rozvoje.
Sidonie, sidonie, že zrovna ty si stěžuješ! Zadal jsem do Googlu to tvoje "niní" a koukej co našel! S tím by původní vyhledavač neuspělrozšiřuješ si slovní zásobu a zlepšuješ logické uvažování Tak jak je to niní tak je uživatel členem tupého stáda bez možnosti jakéhokoliv rozvoje.

No, precital som si celu diskusiu ale nic konkretne - pouzitelne som nezistil... chcel by som zariadenie (nie PC) na ktorom sa bude dat zvolit velkost stupania zavitu, posuv v oboch osiach a ine...
nieco ako toto http://www.youtube.com/watch?v=qu0GToSvnxk" onclick="window.open(this.href);return false;
nieco ako toto http://www.youtube.com/watch?v=qu0GToSvnxk" onclick="window.open(this.href);return false;