K. stolní soustruh do 20 t.
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Mrkni sem: http://www.klippfeld.at/frame_de/dreh.php" onclick="window.open(this.href);return false;, ale do 20k to bohužel nebude ani náhodou, ale jsou to nové stroje.
PS: dá se z ceny ušetřit ještě 300 €, pokud si ho smontuješ doma.
Myslíš, že tyhle stroje nejsou šikmooký???Max píše:Mrkni sem: http://www.klippfeld.at/frame_de/dreh.php" onclick="window.open(this.href);return false;, ale do 20k to bohužel nebude ani náhodou, ale jsou to nové stroje.

Chceš naprosto nereálnou věc, mašinu aby zvládla nerez, přesnou, bez vibrací, abys ji sám odnesl a ještě k tomu byla za míň než průměrnej měsíční plat....fasko píše:Hrotový, ne levný čínský, vzdálenost mezi hroty min. 350 mm. Aby zvládl i nerez ocel s uspokojivou přesností, bez větších vibrací. Váha nejlépe pod 150 kilo. Jsem z Prahy a okolí.

Teď vážně. Ze strojů který se týhle specifikaci blíží připadá v úvahu nějaký starší Boley, Lorch, Weiler, Schaublin, Myford. Ceny začínají tak na 35k a hmotnost tak na 200-250kg
Tady máš třeba jeden Weiler s výbavou.
http://www.ebay.de/itm/WEILER-Drehmasch ... 58902bac0b" onclick="window.open(this.href);return false;
to Engineer:
byl jsem se tam podívat a viděl jsem výrobu, je to cca 15 km od Vídně.
Viděl jsi i slévárnu a obrobnu nebo jen montážní halu?Max píše:to Engineer:
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nekteri jeste umi vyrabet v evrope
videl jsem vyrobce v anglii co si sam leje a obrabji
ale samo ze jsou experti co treba tvrdi ze cinske stroje proveruji a predelavaji a pritom jen upnou kulatinou vemou sponu a kdyz to reze jde to ven
jinak receno ani nedelaji mereni geometrie aby vedeli co zrovna prodavaji
videl jsem vyrobce v anglii co si sam leje a obrabji
ale samo ze jsou experti co treba tvrdi ze cinske stroje proveruji a predelavaji a pritom jen upnou kulatinou vemou sponu a kdyz to reze jde to ven
jinak receno ani nedelaji mereni geometrie aby vedeli co zrovna prodavaji
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
To musíš mít sakra pevný stůl, když unese 20 tun 

SABLE-2015
Byl jsem jen v montovně a zrovna tam montovali na ty soustruhy TOS-ácké univerzálky, koncem listopadu tam pojedu znovu, tak jestli bude možnost, tak něco nafotím.Engineer píše:Viděl jsi i slévárnu a obrobnu nebo jen montážní halu?Max píše:to Engineer:

Viděl bych to asi tak, že díly jsou šikmooký oni to montují .... Kdyby to byla firma, která ten soustruh dělá kompletně tady resp. v Rakousku, tak se nemaj šanci vejít do těch cen co maj na netu uvedený.
Ještě by mohla být varianta, že to jde z Ruska.... za Uralem jsou pořád ještě firmy co stroje dělají a nejsou extra drahý. ale absolutně nevěřím, že to v těch cenách dokážou vyrobit v Rakousku potažmo v někde jinde v EU.
A ještě jedna věc ..... zavedený i méně známý evropský firmy na obráběcí stroje mají historii, kterou mistr Gogle odhalí, tady jsem nenašel jedinou informaci o minulosti (starší typy strojů, použití ve firmách, manuály, prodej starších kusů po bazarech atd....) i když na jejich stránkách píšou že mají třicetiletou historii
Jediný co jsem našel jsou záznamy v inzertních stránkách a pár dotazů na tyhle stroje v zahraničních DF.
Nemluvě o tom, že renomovaná firma asi nebude prodávat stavebnice - udělej si sám doma.
Ještě by mohla být varianta, že to jde z Ruska.... za Uralem jsou pořád ještě firmy co stroje dělají a nejsou extra drahý. ale absolutně nevěřím, že to v těch cenách dokážou vyrobit v Rakousku potažmo v někde jinde v EU.

A ještě jedna věc ..... zavedený i méně známý evropský firmy na obráběcí stroje mají historii, kterou mistr Gogle odhalí, tady jsem nenašel jedinou informaci o minulosti (starší typy strojů, použití ve firmách, manuály, prodej starších kusů po bazarech atd....) i když na jejich stránkách píšou že mají třicetiletou historii

Jediný co jsem našel jsou záznamy v inzertních stránkách a pár dotazů na tyhle stroje v zahraničních DF.
Nemluvě o tom, že renomovaná firma asi nebude prodávat stavebnice - udělej si sám doma.

Tak nezdá se mi, že by až tak očividně lhali přímo na svých stránkách a ještě zvali lidi na návštěvu. Do Rakouska to není tak daleko jak do Číny, tak kdyby to byl šunt, tak by jim to lidi omlátili o hlavu. Netvrdím ani, že by to byla renomovaná a známá firma jako třeba Wabeco i co se týče velikosti firmy. Na druhou stranu, kdyby z těch šikmookých dílů dělali přesné mašiny, tak proč ne.
Aspoň by člověk nemusel mašinu znovu doma rozdělávat, vysypávat slévárenský písek z ložisek, upravovat koníka, zaškrabávat, středit univerzálku, měnit plastová kola atd...
Nicméně zkusím se tam tentokrát pořádně porozhlédnout a dám vědět. Mě ty mašiny hodně připomínají starší soustruhy od Emca.

Tak do 25. Přemýšlím o tomhle: http://shop.boukal.cz/kovoobrabeci-stro ... n-ed-400fd" onclick="window.open(this.href);return false;
Je to rakous. ale základ asi bude čína. Nerez by to mělo umět obrábět celkem přesně.
Je to rakous. ale základ asi bude čína. Nerez by to mělo umět obrábět celkem přesně.