Alu ráfek metrický 390mm automobilní litý

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
martinodipraga

3. 10. 2011, 8:54

Ahoj,
asi to sem moc nepatří ale scháním aluráfek 390mm jako polotovar na výrobu ozubeného kola,tyto ráfky se v 90letech hodně válely po gumárnách a nikdo je nechtěl byl to pokus přejít z palcovích rozměrů pneumatik na metrické.Možná že někomu překáží doma.

Díky za odpovědi Martin
Citronek

19. 10. 2011, 6:31

No jo 390mm dnes rarita. Používal to Saab, Volvo a Citroen. A nešlo ani tak o pokus o revoluci jako o snahu Michelinu o jakýsi monopol. Pak ten rozměr stejně začali dělat i další výrobci. Je ale fakt že lepší pneu jsem nezažil. Pokud jde o ten ráfek, tak určitě ho bude mít Ivan v Davli. Ale počítej s tím že je každej "nakoplej" a navíc mají o dost tenčí stěnu než palcové ráfky. Nevím jak to chceš použít, ale jako polotovar pro soustružení to asi nebude ono. Leda by ti to někdo srovnal. Já jich taky pár mám, ale nedám :-)
martinodipraga

28. 10. 2011, 11:03

Dík za odpověd,slyšel jsem že byly na BMW na Fordech Granadách,myslím že to nedělal jenom jeden výrobce snad to s tou subtilností nebude tak strašný,bude to o firmě která to vyrobila. Ivana z Davle neznám ale kdybys mi dal na něko spojení zkusil bych to.

Martin
Odpovědět

Zpět na „Nákup“