Dvouduché digitální odměřování AS5311

Odpovědět
ledvinap

22. 11. 2011, 11:55

robokop píše:uplne korektni neni viz ty nejistoty na hranach kde to ma preklapet ktere se na beznem optickem encoderu nekonaji
bezne 8mhz mcu bez dekoderu q signalu co tu mam to nestiha a prave nepochyta ty kratky pulzy ktery tam nemeli bejt

ano mesa to zvladne o tom nepochybuju (a daleko vic)
ano ty mas mesu v supliku (ja ne)
asi nema smysl pouzit mesu na finalni aplikaci uz kvuli cene to fpga je to problem proto mam objednane cpldcka (prosim zkus cist to druhe vlakno bohuzel je to tu ted rozdvojene budes chapat co resim a jak to resim, takhle mas informace ponekud vytrzene z kontextu)

pri spravnem vyhodnoceni to nikam neujede (ano nikdo netvrdi ze ten signal dava spatnou polohu), vzdy jsem uvadel ze signal neni stejny jako u optiky je spinavy a mcu mi to nestihne uhlidad pri 8 mhz hidat 4 nesynchroni signaly 1mhz, tedy cekam na hradlove pole a jeste predtim jsem cekal na prachy protoze firma pro kterou delam (spis jsem delal) ma ponekud jine nazory na platebni moralku nez ja
jj ... to druhe vlakno celkem sleduju ...
Pouziti 4xCPLD mi prijde trochu nestastne, ale je fakt, ze vychazim ze svych zkusenosti a moznosti.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2011, 12:17

no jenze se to tam fakt nevejde
leda to podelit a countovat uz hrubsi udaje a tim zkratit ty registry na to vycitani
ale i tak se tam 4 nevejdou

jako vysledek je dostat se na cenu mezi 3000-4000 i s krabickama atd...
s touchscreenem http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... n_Zh28is9I" onclick="window.open(this.href);return false;
proste komplet triosy odmerovani pro hobiky (stavebnice)

takze nejaky fpga docela pokazej rozpocet
puvodne byl 3000
ted to vidim ze spis 4000
zase 4xcpld za 50,- je celkem pohoda a nepotreuje to prakticky zadnou bizuterii okolo

az dorazi to fpga a neceho realneho se domerim pridam dalsi info
po doladeni finalniho stavu bych potom uvolnil cely projekt ale zatim jsem vycouval z nekolika slepych cesticek a nerad bych nekoho posilal do dalsi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
ledvinap

22. 11. 2011, 1:51

No jeste by mozna stalo za to uvazovat o pouziti 4x nejakeho levneho MCU. Treba ATTiny25 pujde sehnat tak za dvacku a dovede jet na 16MHz, musel bych na to kouknout, ale 16 instrukci by na dekodovani melo celkem s rezervou stacit. A vysledky pak treba pres SPI/I2C/... do master MCU.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2011, 3:06

to radsi 4 cpld a budu kmitoctove s rezervou kdezto u tech 16mhz by clovek musel davat vic pozor a cteni by pak bylo neuveritelne rozsekany prerusenima
mozna je tam teda nejakej citac ale proste se mi to zda kostrbate
na tupej rychlej citac patri hradlove pole na slozitejsi logiku, ovladani touchscreenu procesor
ledvinap

22. 11. 2011, 5:11

robokop píše:to radsi 4 cpld a budu kmitoctove s rezervou kdezto u tech 16mhz by clovek musel davat vic pozor a cteni by pak bylo neuveritelne rozsekany prerusenima
mozna je tam teda nejakej citac ale proste se mi to zda kostrbate
na tupej rychlej citac patri hradlove pole na slozitejsi logiku, ovladani touchscreenu procesor
Ale jo ... tohle je vec pristupu. Na tom AVR preruseni neni treba, proste rozvinout cely stavovy automat a kdyz je par instrukci volno, tak obslouzit komunikaci. Prinejmensim je to vyzva. Vyhodou AVR je maly take pocet nozicek...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2011, 5:34

ja vim ze sroub jde taky zatlouct kladivem ale radsi pouzivam sroubovak

ono by se mi klidne mohlo stat ze bych v budoucnu potreboval z nejakyho ted neznamyho duvodu pripsat x dalsich instrukci a jsem v pytli (uz nekolikrat me ten svab pekne prekvapil, dokumentace je mirne receno nestandardni a cele je to takove premarketingovane, to max rozlyseni neni vzdy dostupne atd...)

navic nejvetsi bordel to dela pri pomalem pohybu nebo za klidu a to by zrovna bylo neprijemne kdyz by bylo malo casu na komunikaci ve chvili kdyz zrovna potrebujes doklepat nejakou tu setinku na masine

to hradlove pole je myslim designove spravne reseni i se to tak bezne dela v profi zarizenich a neni duvod pridelavat si praci
mito

23. 11. 2011, 3:40

Meral si Robokop aj ten PWM výstup ako to tam vyzerá , či ten si zavrhol úplne ?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2011, 3:47

tam je pwm a jeste seriovej (ten by byl myslim i lepsi) ale beru to jako krajni moznost
protoze v soucasne podobe by to slo pouzit nejak univerzalne
treba v kombinaci s jinym pravitkem nebo proste v jakekoli jine kombinaci

kdyz ten q signal bude zlej tak to prijde na radu
ledvinap

23. 11. 2011, 4:25

Jeste k tomu CPLD ... podle mme je zbytecne pouzivat 24 bit citac. Spis bych na to sel tak, ze vezmu maximalni rychlost posunu co svab zvladne a pocet pulzu vydelil (polovinou) rychlosti, jakou dovedes data z CPLD pohodlne vycitat. A potom v ridicim mikru proste doplnit zbyvajici bity (predpokladat, ze senzor ujel kratsi vzdalenost). (treba pro max 1MHz signal a vycitani 1kHz ti staci 11 bitu)
Druha vec je proc vubec pouzivat inkrementalni vystup - jen zbytecne pridas cca 200uS zpozdeni a v CPLD z toho stejne udelas seriova data ... To uz bych spis to CPLD naprogramoval tak, aby z qadraturniho signalu generovalo seriovy vystup stejny/podobny jako AS5311. A CPLD osazovat jen v pripade, ze bude pouzite jine pravitko/encoder ...
mito

23. 11. 2011, 4:37

robokop píše:tam je pwm a jeste seriovej (ten by byl myslim i lepsi) ale beru to jako krajni moznost
protoze v soucasne podobe by to slo pouzit nejak univerzalne
treba v kombinaci s jinym pravitkem nebo proste v jakekoli jine kombinaci
kdyz ten q signal bude zlej tak to prijde na radu
Tak už je to jasne, prečo si zvolil práve ten, o tých 3 výstupoch viem pozeral som na ten datasheet, tiež by sa mi dačo takéto zišlo...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 11. 2011, 4:46

no s tou predpokladanou malou rychlosti jsem uz jednou pocital a nepochodil ale samozrejme by to asi sl

nejake volby asi resit nebudu kvuli celkove jednoduchosti a systemovosti
pak to uvolnim ven clovek to tam neda protoze nebude zbla tusit co se v dokumentaci pokousim rict
nejaky propojky atd...
jestli to ma byt blbuvzodrne tak to tam fakt delat nebudu navic bych usetril 150,0 Kc to mi myslim nestoji za tu praci a pridelani problemu

jeste bych chtel dodat ze to MCU bude resit predevsim graficke rozhrani cele UI s dotykovym displayem, grafikou schematickymi obrazky
a neprijde mi logicke resit tam nejake nizkourovnove a hlavne prerusovaci veci ktere proste stale mam pocit musi resit CPLD coby plnohodnotna periferie se seriovym pristupem pro MCU
zadny inkrementalni vstup do mcu jsem v pripade pouziti cpld neuvazoval, naopak hned jsem chtel pouzit to seriove vycitani podle potreby MCU na zadost MCU

tedy jedine externi preruseni ktere to pak bude zpracovavat bude od touchscreenu

jeste jeden napad od kolegy kterej by stal za vyzkouseni
vzhledem k tomu ze realnej signal ma obdelniky mnohonasobne delsi nez ten bordel tak bych to mohl filtrovat rc obvodem a nasledne schmittem natvarovat
do urcite rychlosti signalu by to chodilo korektne (na bezne DRO by to nemelo mit vliv)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2011, 11:50

tak prvni pokus s hradlovym polem naznacuje ze to v nektere poloze dokaze blikat i na 5. bitu coz pri maximalnim rozliseni 1.95 um na hranu dela priblizne 0.06mm
mozna pomuze lepsi stabilizace napajeni toho svaba a nejake to zastineni ze vsech stran, no uvidime
ted si budu hrat s vycitanim a zobrazenim hodnot a pak az na to bude videt tak zkusim nejak vylepsovat tu celkovou stabilitu senzoru
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2011, 1:34

jeste doplnim ze po skomunikovani hradloveho pole s mikroprocesorem se problem temer ztratil
oni ty vykyvy do tolika bitu jsou ojedinele taze to relativne pomale vycitani jednou za cas to vpodstate odfiltruje

btw hradlove policko uzasne pri vycitani jsem si oriznul vystup na 16 bitu aby mi to vyslo akorat na znakovy display a prvni bity tedy nebyli casove ovlivnene obsluhou displaye a jsou nekolikanasobne rychlejsi nez potom nasledne zobrazovane a z procaku si to muzu clockovat maximalni rychlosti vse je jedno pole je mnohokrate rychlejsi a i ty nejkratsi pulzy perfektne bere
s takovym hardwarem radost pracovat

samo asi je to tezce sneci rychlost proti tomu jaky hradlovy pole se probirali vcera v hospode
ale na tudle aplikaci bohate s rezervou

takze zbyva jeste rozchodit USB jak jsem pred par dny zaradil do projektu a pujdu resit finalni tistak
(USB by melo slouzit jako uloziste pro prenaseni seznamu bodu z PC
napriklad vrtaciho planu
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 12. 2011, 10:31

http://www.youtube.com/watch?v=LgPT5LoAiTY" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 12. 2011, 10:58

ve finale to bude mit tento nebo jeste vetsi display

http://www.youtube.com/watch?v=FPKJ2LU14Gs" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=Qn_Zh28is9I" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“