Rozmýšlím a přemýšlím

PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

16. 4. 2012, 2:07

jsou pružní , a když se najde přímá cesta od výrobce po zákazníka a sjednatel si vezme jen lehkou provizi ty ceny jsou pro naše oči k neuvěření.
Důvod? Nikdo tam neplatí sociál ani zdravotní,bezpečnost práce minimální. Manipulace po číně láce. Vysoká zaměstnanost nezletilých ,nízké mzdy.
Žádné příplatky na oběd,na dopravu apod. Hlavně se již dávno naučili dělat kvalitu ,jen to co vesměs potkáme na našich trzích je odpad za pár šupů na přání zákazníka-prodejce ktery si na to dá drze ještě klidně 200- 500% marži. Vesměs co se vyrobilo v ČR a při přátelské pomoci šlo do Koreje se kopírovalo v číně , Korea na pár věcí dostala i licenci. Problém pro čínu pomalu nastává tím že ve strojírenství v Evropě kterou svou lácí zabíjí nebude vznikat nic nového a čína nebude mít brzo co kopírovat.
Pár let jsme nakupovali od číňana závodní podvozky ,ramena, stavitelná rozvodová kola,doplňky pro závodní motory . Reklamace na podvozcích 2% (a to sada 4 tlumiču jen jeden třeba vytekl ,vesměs se ale prorazil neadekvátním skokem a pod) odezva z číny ... ze začátku se jich pár poslalo a mezitím poslali nové ,pak už jen posílali nové . Na ostatním materiálu reklamace 0%. Takové chování měli vesměs i ostatní firmy . Oni chtějí práci ,odvedou ji v kvalitě v jaké se dohodne člověk a za cenu. To že tento obchod prasí mezičlánek dealera je jiná věc. At se jedná o hodnoty přesnosti ,trvanlivost ,reklamace. (když jsme poslali reklamaci s popisem závady,nebo objednávku u nás v noci ,u nich to bylo ráno,ještě týž den balili bylo li to skladem a posílali. Bylo li potřeba zkrátit čas ,ještě týž den to bylo v letadle.
A jak jsem už psal problém nás zákazníků je ,že s pokorou udělá to co si zákazník-dealer přeje. Třeba ozubená kola z plastu a stačilo by ubrat pár procent z marže a byla by za stejnou cenu výrobku pro zákazníka i s kovem. Hlavně kdo pamatuje ještě větnamce v našem průmyslu ,tak neplést si jejich pracovní morálku s tou čínskou.

Takové to internetové spřostředkovatelské firmy fungují tak že v číně je člověk co buď si přivydělává k zaměstnání nebo to rozjede na plno. Léta jsem tam měl kamaráda co čínské piloty učil angličtinu . Ovládal jejich obchodní zvyklosti a to je velké + .

fi z odkazu chinapartner.eu či s.r.o jsem se snažil najít recenzi ,nenašel jsem žádnou, v obchodním rejstříku je zapsaná od začátku letošního roku. Konkríétně 27.1.2012.
Tři společníci ,nedohledal jsem žádnou předchozí jejich aktivitu na obchodním rejstříku. Ani žádnou souběžnou.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
franišek

17. 4. 2012, 7:17

je na to nejaká kolonka jako stroj pro výstavu nebo prototip na zkoušení, ale to je tedka vedlejší.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“