Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti se seřízením 3d tasteru?
Pokud je to vůbec na stroji možné?
Jedná se o: haimer universal 3D taster.
Díky...
3d taster
Mám zkušenost jen s 3D tasterem od Garantu, podle obrázku Haimeru soudím, že se seřizuje šroubky, které jsou na tělese pod válcovou stopkou pro upnutí tasteru. Upni taster do vřetene, na kuličku dotyku dej hodinky nebo pupitasky a rukou otáčej vřetenem až nalezneš nejvyšší nebo nejnižší bod a poté seřizuj šroubky směrem k nule ( nejnižšímu výkyvu kuličky), toto neustále opakuj až kulička poběží v co nejlepší přesnosti. Toto seřizování se ovšem nemusí zdařit pokud je taster po bombě ( kolizi s obrobkem, upínkou atd). V tom případě by se muselo nejdříve vystředit těleso tasteru hrubou silou. Je to ale bez záruky, někdy se to zdaří někdy zase nikolvěk, taky záleží zda se nepoškodil vnitřní mechanizmezeček.
ja dakujem bohu za optiku, tam ho mam vycentrovany za cca 3 minuty.
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
CNC sustruh pohánanými nástrojmi
5oska DMU eVo 40
a nejaké tie 3osé mašinky :)
-
5oska DMU eVo 40
neviem ci som len zle pochopil preto ze tymi 4mi okolo budiku sa len zrovnáva ručička a centruje sa tymi 4mi okolo stopky. a jasne da sa aj hodinkami vycentrovať rýchlo ale aje to pracnejsie a musš sa natahovať aby si videl na hodinky... Pri optike čumim na monitorzmeriam odchylku posuniem na opačnu stranu a na 2-3 pokusi mam jednu o hotovú
SolidWORKS 2012 + SolidCAM 2012
-
5oska DMU eVo 40
-
5oska DMU eVo 40