Jak jsem byl dneska nakupovat

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Engineer
Kontaktovat uživatele:

21. 11. 2012, 11:40

Tak se musím podělit s čerstvou zkušeností .... Jelikož mně ti naši zodpovědní mocipáni neskutečně serou usoudil jsem, že když to mám do Polska blíž než na můj "mateřský" finanční úřad, tak že zajedu na průzkum bojem .... :lol:
Večer po sedmý jsem sklouznul s drahou polovičkou do Bogatyně a při průjezdu cetrální avenue jsem narazil na Tesco. Zaparkoval jsem, vlezli jsme s manželkou dovnitř a začali okukovat a počítat ceny. Něco dražší, něco zhruba nastejno sortiment oproti Česku poněkud chudší, ale některý věci fakt o dost levnější (namátkou šunka od kosti za cca 120Kč kilo ... a fakt dobrá - už mám mastnou hubu :D , rozpustný Nescafe cca 110,- ...u nás tak kilopade, chlazený kuřecí čtvrtky za nějakých 36 kaček kilo, rybičky v konzervě tak za 18,- kaček ... u nás podobný za 22,-) Takže jsem naložil košík cirka za 150 zlozuvek a šinu se ke kase. :)
Ale ouha, nikde pokladní, pásy prázdný, rozhlížim se co to jako má bejt .... a tu jsem si všimnul o kus dál takovej turniket s nějakou videohrou :roll: , jdu blíž a kdeže videohra samoobslužná kasa !!!! :shock:
Vedle postávala jedna slečna tak nás hned vybídla aď se pustíme do skenování. No napípal jsem se fest .... cvaknul to kartou a za sebou slyším pantátu v monterkách ... "doprdele co to je, já nemám kartu jak to mám zaplatit, já to tu snad nechám ...." :lol: No slečna ho odchytla, pustila vedle kasu a pána odbavila.
No a proč to píšu .... chlapi kdo máte přítelkyně, manželky co makaj někde v obchoďáku u kasy ... začněte hledat novou práci .... lidi už jsou nadbytečný, teda pokladní asi brzy ano !!!! :roll: :(
krtek

22. 11. 2012, 1:41

klasika.. a to vždycky argumentujou pracovníma místama,když chcou někde zabetonovat louku nebo pole.. Když to jde,snažím se chodit do normálních obchodů.
martinodipraga

22. 11. 2012, 3:14

Myslím že o ty zaměstnance ani tak nejde (stejnak tě budou u tý kasy kotrolovat aby si je neokrad) jde spíš o to aby tě donutili mít kartu,aby měli veškerou kontrolu co kde kdo jak a kdy nakupuje a nakonec zrušej papírový peníze a nebudeš si moci ani přivydělat za hotový,uděláš melouch a budeš muset inkasovat bud bankovním převodem a nebo v mincích,ve švedsku už chtějí ty papírový zrušit,nezapomen že celý svět řídí bankéři.
testone
Sponzor fora

22. 11. 2012, 6:16

v Tescu na Zličíně je to taky ale kupodivu se dá i u samoobslužnejch kas platit hotově
byli jsme tam s dobračkou protože nás chytil uklízecí záchvat, jeli jsme okolo a potřeboval jsem nutně v sobotu odpoledne desky s chlopněma na nějaký papíry
s tím evidováním spotřeby atd pomocí karet souhlas, hrůza
"....... a máte zákaznickou kartu?"
pokud možno tam nelezu
v Praze na Zličíně nebylo kde zaparkovat, tak mi to s tou krizí nějak neleze do hlavy
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2012, 8:29

Jo jo ty samoobslužný pokladny máme i tady v Liberci už nějakej pátek. Ale já radši pokud nepotřebuju něco nutně jezdím do Německa, kvalita a cena úplně někde jinde.
vvitty

22. 11. 2012, 10:44

V anglii uz funguje pokrocilejsi verze - ctecku si vezmes u vchodu a zbozi nacitas prubezne, pri odchodu vratis ctecku, terminal si z ni stahne data, zaplatis a jdes...
QNX
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2012, 11:11

Já jsem byl včera nakupovat v Alza.cz a tam jsem na videohry narazil také. Naštěstí to žralo i papírové a kovové peníze a v papíru a kovu to i peníze vrátilo. Pokrok je pokrok, ale kdyby tam seděla pěkná pokladní, tak se tam bude nakupovat líp.
garulus
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2012, 11:14

vvitty píše:V anglii uz funguje pokrocilejsi verze - ctecku si vezmes u vchodu a zbozi nacitas prubezne, pri odchodu vratis ctecku, terminal si z ni stahne data, zaplatis a jdes...
Kde a v ktorych obchodoch?
vvitty

22. 11. 2012, 11:25

garulus: napr. http://www.martinsfoods.com/shareddev/s ... renum=6457" onclick="window.open(this.href);return false; , udajne snad Tesco... osobne jsem to nezkousel, ale jezdi nam sem pravidelne kolegove z ruznych koncin :)

QNX: v Alze maji tyhle videohry uz dobre tri roky, mozna i dele. Krome provoznich nakladu to ma dalsi velkou vyhodu, na pokladni se miri pistoli podstatne lepe nez na videohru :-)) Ony ty objemy penez co tam toci nejsou zrovna male.
QNX
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2012, 11:36

vvitty: Už tři roky? Já od nich beru dlouho, ale zatím mi to vozila PPLka a tak jsem si videohry nezahrál. Mířit na pokladní nemá cenu, lepší je dát se na politiku, to už pak můžeš krást ještě ve větším a beztrestně.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2012, 12:42

jjj máte pravdu chlapi s tou kontrolou, chtějí nás mít pěkně uvázaný a hezky dusit a čekat na chybu v podobě přešvihnutí účtu aby nás oškubali. Ale já si myslím, že si na nás nakonec stejně nepřijdou. Směnný obchod taky není špatný .... a konec konců platebním ekvivalentem může být cokoliv .... třeba takový carbidový frézy budou pěkně těžká a tvrdá měna. :lol:
vvitty

22. 11. 2012, 1:29

No jo, pokladni v Alze zmizely jeste nez jsem se prestehoval do Holesovic, a to ted bude tri roky zpatky. Takze to tam maji mozna jeste dele.. zacinali na poctu 2ks, ted uz tam tech terminalu je asi 5.
Jeste nedavno tam bylo par obsluznych mist, kde sedel nekdo u kompu a dokazal zadat objednavku apod., ale netusim jestli tam jeste jsou. Kdyz jsem tam byl pred tydnem, tak to bylo dost predelane - napriklad vydejnich mist tam je misto drivejsich 5 aktualne 25, pocitam ze od pristiho tydne budou obsazene vsechny minimalne do 24/12.
QNX
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2012, 3:23

vvitty: Alza, to už je takovej robotizovanej masakr :lol:
vvitty

22. 11. 2012, 3:54

Jsem zvedav, jestli se to nějak projevi na průjezdnosti Jateční ulice v příštím měsíci. Každoročně je před Vánoci ucpaná, protože tam stojí kolona aut čekajících na parkoviště před Alzou... a navíc se pokaždé najdou pitomci kteří nejsou ani schopní stát ve frontě u krajnice, ale raději pěkně uprostředka, aby se nedalo projet vůbec :x
GeeSnake
Sponzor fora

22. 11. 2012, 3:59

Ta Alza to je co? Tam dávaj něco zadarmo? :D
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“