Uprava čínana

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
Odpovědět
Jara

15. 3. 2015, 7:48

dík Miltech,zkusím Tumlíka kontaktovat....
Jara

15. 3. 2015, 8:15

No nakonec,já už se domníval,že to snad každý viděl....ty strojky s pračkovým motorem (a ne všechny) s regulovanými otáčkami mám na You tube pračkový-washmachine motor
mr.fahrad

16. 3. 2015, 6:03

Tak jsem chtěl o víkendu natočit video jak soustruh(respektektive ukázat sílu pohonu motoru) při řezání závitů. Ale hle nastal poblém. Při otočení soustruhu (kvůli vymezené vůlí na loži) mi napadaly špony na komutátor. Takže si výsledek každý umí domyslet. Motor při min otáčkách začal cukat. Řikám si co je tak jsem si myslel že začalo zlobit tacho to jsem prošel a nic. Tak jsem se naštval a motor jsem zapojil na přímo do 230v (bez řemínku). A hle z motoru byla svářečka :-D. Tak jsem se vesele naštval a motor rozebral. Protože mezi lamelkama byl železný prach (zkoušel jsem vyškrávat ale marně navíc lamelky na komutátoru byli celkem hezky opálené). Ale jsem zase o něco chytřejší. Magnety tacha jsou na rotoru nasunuté. Ale hřídel rotoru je dutá a zčela je do ná nalisovanej jakejsi nejtek. Takže po odříznutí hlavy nejtku(vylisování) By se tacho lehce nechalo použít na jakejkoliv motor. Průměr díry magnetu cca 6mm a průmr nejtku cca 3mm.
Jara

16. 3. 2015, 6:20

u některých motorů je rotorek tacha zafixován plast. šroubkem (místo nýtu)....rozdělání je snazší....
Jara

6. 4. 2015, 4:05

001.JPG
dík Tumlíku-kolečka již fachčí...
Jara

6. 4. 2015, 4:10

002.JPG
abych se vyvaroval zkuš. fahrada-piliny v kolektoru-trochu jsem to zakryl Al plechem
Jara

6. 4. 2015, 4:51

v činnosti
https://www.youtube.com/watch?v=s98zOIGDxdU" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) Jara dne 7. 4. 2015, 11:56, celkem upraveno 2 x.
Jara

6. 4. 2015, 5:10

činnost
https://www.youtube.com/watch?v=TtZvURHdBHU" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) Jara dne 7. 4. 2015, 11:56, celkem upraveno 1 x.
Jara

6. 4. 2015, 5:32

činnost-na tomto jsem odepsal,odpražil původní motor-vrtání díry do duralu-tento pračkový motor to zvládá v pohodě...
https://www.youtube.com/watch?v=5kCvwjzbh8k" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) Jara dne 7. 4. 2015, 11:57, celkem upraveno 1 x.
Jara

6. 4. 2015, 6:31

Robo-jak se sem dají dávat videa z PC?-každé se načítalo tak 5 min. Nedal jsem všechna...něco dám časem na You tube-a sem dám odkaz. Ke konstrukci-původně číňan byl velmi nestabilní...měl 4 gum. nožky snad 12 cm od sebe,to už jsem dávno předělal,že to stojí na dubových trámcích-příčně,opírá se to ve vzdál. aspoň 25 cm. Takže i teď s M. stranou nemám obavy se stabilizací(na fotu není vidět). A zcela určitě předělám hl. vypinač na regulátoru (aspoň ne páčkový,ale tlačítkový)-teď jak mám reg. uchycený, při manipulaci dotahování obrobku je snadné se dotknout,zapnout hl. vypinač! Naštěstí elektronika při velkém,náhlém odporu vypne-tak na 2 sekundy,než to vyzkouší znovu. Předělám. K automatickému posuvu-dural D 60mm-délka 25 cm asi. Třísku jsem bral asi 0,25 mm,tedy 0,5 mm na D. Bez problémů, ale chtělo by to vyšší točky vřetene,nižší rychlost posuvu-což původně na číňanovi bylo-pod motorem zezadu páčkový tahový přepinač L,H (low,high),který přetahoval plastová ozubená kola uvnitř pod vřeteníkem. Dávno už nefachčil,tak jsem se tam podíval...v hrudě vazelíny z Číny,ulámané plast. zuby.- Přepinač jsem už oddělal,neboť stejně ztratil význam,když mám pohon M. na vřetenník. Ale i ten posuv se dá zregulovat-výměnou koleček na místech výměn koleček pro řezání závitů. Ta kolečka mám,ale automat. posuv používám velmi málo-raději jedu citem-ručně-to není vidět,neboť v jedné ruce foťák na točení videa a druhou otáčet posuvem,musím zastavovat pro přehmat (který mám pro přesnost dost ztuha) není ideální. Chlapi,musím říct že s tímto motorem silným i v malých točkách je nádherná práce proti původní zdechlině...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 4. 2015, 7:00

no uplne idealni je si zalozit youtube ucet
pak to do nej nahrajes a das sem jen odkazy

krom toho ze nezaplnujes server cnc fora datama coz stoji dost penez (nedavno jsem prikupoval dalsi prostor coz dela dalsi nemaly penize mesicni platby)
tak to ma dalsi vyhody, jako treba ze to nikdo nemusi stahovat a cekat na to ale jen si to rozklikne
pustis si to i v mobilu
atd...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jara

6. 4. 2015, 9:44

fajn Robo,nevěděl jsem-příště z You tube,účet tam mám...když tak to smaž ať nezabírám prostor. Mě šlo o to vyjádřit se přímo k tématu. Těžko pro nezasvěceného na You tube bude zajímat jak se odvaluje tříska,že je to motorem z pračky si asi nevšimne....
Jara

6. 4. 2015, 9:47

...a to první video-automat. posuv určitě jedno smaž-jak jsem laboroval jak to nahrát,tak je to tam 2x
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 4. 2015, 10:35

no samozrejme sem nalinkujes ten odkaz
takze to naladuj na youtube a odkazy na ty videa umisteny tam dej sem misto tech priloh
jak ty prilohy odmazes z prispevku tak se pak smazou

je to pohodlnejsi pro vsechny
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“