vyroba vřetena - kalit či ne

Odpovědět
RaS

4. 12. 2016, 7:18

jasně pro toho jsou ty za 250,- pak jsou pro jiného ty za 1000 a pro třetího ty za 3000 s vypáleným regofix, které můžou klidně být ze stejné fabriky jak ty první dva.. ano určitě bude regofix kvalitní mám jich několik letitejch jsou jen zašlé, stejně tak mám několik novodobejch od známejch prodejců, kteří si nehrajou na to že je to německá kvalita a fungujou stejně dobře.. ale nekupuju ty za 250
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2016, 7:20

Myslim ze to vlakno docela fest zklouzlo k demagogii
Skoro kazdy tu prekrucuje argumenty protistrany a ignoruje nepopiratelny fakta
Kde neni vule neni sance se neceho dobrat
A jestli jste si toho nevsimnuli tak svet neni cernobilej
A neexistuje pouze jen a jen jedna pravda
Zadani bylo dost vagni takze nelze ani poradne urcit co autor vubec chtel a kam by se to melo ubirat
Jen jsem si dle dotazu docela jistej ze to neni profik obrabec s vysokymi naroky a velkou firmou za sebou.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
aleshonsa

4. 12. 2016, 7:25

No dobře, ale to je pořád dokola - jak tedy poznáš, že ten za 1000,- není jako ten samý za 250,- akorát že to nějaký vyčuránek za těch 250,- kupuje a bere si zisk 750,-: Myslím tím, když to vidíš třeba na eBay, ne když to máš v ruce (protože to už je pak pozdě). Na jednu stranu nechcete kupovat značku, že je to stejný výrobek jako noname za 1000,-, ale kde máte jistotu u toho noname?
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2016, 7:36

No když spěchám kupuju třeba u firmy s jménem na M a ty netvrděj jak psal RaS že je to německý ,a proto pokud by házel můžu ho vrátit. Jinak řeším detaily od číňánka chci autentický fotky ,kouknu a když nevidím vyvažovací otvory proti vykousnutí(u DIN 69871-A) tak to nechci a navíc chci nějaké parametry o přesnosti písemě ,zatím jsem neměl problém.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2016, 8:45

vyhoda ebay alibaby atp... jsou ruzne pojistky proti podvodnikum
kdyz zbozi neodpovida popisu rozsoudi to zprostredkovatel

to mi v ceskych eshopech chybi
a i super vyrobci jsou schopni udelat chybu a vyrobit zmetek
aleshonsa

4. 12. 2016, 9:02

Na tuhle pojistku bych až tak nespoléhal. Ano, když ti přijde něco, co evidentně nesouhlasí s popisem (nebo taky třeba vůbec nic) tak to řeší. Ebay ti klidně vrátí peníze, když obchodník dělá, že neslyší. Ale co mě naštvalo, že eBay dali třeba ruce pryč od lživých informací v popisu. Měl jsem 2 diodové žárovky a v popisu byla garance 12 měsíců. Oboje postupně přestaly svítit. Jedna ještě v garanční době, ale druhá bohužel až po ní. U té první obchodník vrátil peníze, ale u té druhé když zjistil, že je to po tak dělal, že neslyší a nějaká garance 12 měsíců ho nezajímala. Řešil jsem to s eBay, jako že v popisu něco slibují a pak na to kašlou a ti mi odpověděli, že je to nezajímá.
Takže ona je pak otázka, jak by to bylo v případě něčeho komplikovanějšího. Třeba větší než papírová rzivost, že něco třeba není broušené a má být (v popisu o tom nebude ani slovo, takže pak se hádat že ta plocha má být broušená je problém).
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2016, 9:06

jojo uplna spasa to neni
ale pojisti to pripady kdy je ten popis vylozene zavadejici
coz obcas tady v eshopu nastane i kdyz ne prilis casto
zase tu je ta 14 denni lhuta
milan584

5. 12. 2016, 4:32

aleshonsa píše:No dobře, ale to je pořád dokola - jak tedy poznáš, že ten za 1000,- není jako ten samý za 250,- akorát že to nějaký vyčuránek za těch 250,- kupuje a bere si zisk 750,-: Myslím tím, když to vidíš třeba na eBay, ne když to máš v ruce (protože to už je pak pozdě). Na jednu stranu nechcete kupovat značku, že je to stejný výrobek jako noname za 1000,-, ale kde máte jistotu u toho noname?
Že by očima? Hodinkama? Tvrdoměrem? Tím, že mi ta "věc" v automatickém cyklu přestane po půl hodině otvírat? nebo tím, že když to chci našroubovat do tažné trubky, tak to je jak kliková hřídel :mrgreen: :twisted: a navíc mi to v tý trubce za fakt hodně peněz totálně xxxxx závit?
Polopaticky - Mozkem?
Odpoledne až bude chvilka času, tak zkusím vyfotit jak ty stejný :mrgreen: věci, co se tu o nich stále donekonečna mlátí prázdná sláma :shock: oproti sobě vypadají v skutečnosti.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 12. 2016, 7:27

milane o tom podlemne nikdo nepochybuje ze pri tezkem nasazeni se ten rozdil projevi i u zdanlive stejnych dilu a to i mezi renomovanymi znackami a cistokrevnymi evropskymi vyrobky

ale kdy tady tazatel naposledy pozadoval tak tezke nasazeni jako mas na mysli ty?
na drevenych nebo lepe hlinikovych cnc strojich s podeprenymi tycemi a vretenem kress asi tezko ...
RaS

5. 12. 2016, 7:56

celá ta věc začala tak, že sem dal někdo hrubě osoustruženej polotovar z nějaký poloosy z vrakáče a chtěl to nazvat upínačem a ptal se jestli to má zakalit.. na první pohled byly vidět stopy od obrábění do nichž by kleština zapadla pokaždé jinak prostě z mého pohledu nepoužitelný šmejd.. já jsem jen napsal, že než se snažit vyrobit něco na co technicky nemám, že je taky řešení to koupit třeba z číny za mnohdy menší cenu než mě stojí materiál.. a i kdyby ta čína byla jakákoliv tak by byla lepší než to co se tady ukázalo.. a až potom se zvrhla nesmyslná debata..
samozřejmě chápu, že někdo má postoj, že je to hobby a že si přece musí udělat všechno sám, takový lidé si asi vyrábějí i elektřinu sami protože prostě hobby.. :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Monteg

5. 12. 2016, 8:31

Nechci do toho kecat ale co se vřetena týká dostal tazatel rad dost :D
Vybrat jakou půjde cestou už je něm
A diskuze ala Čína atd. bych už nechal být to jsem nepatří
aleshonsa

5. 12. 2016, 11:37

milan584 píše:
aleshonsa píše:No dobře, ale to je pořád dokola - jak tedy poznáš, že ten za 1000,- není jako ten samý za 250,- akorát že to nějaký vyčuránek za těch 250,- kupuje a bere si zisk 750,-: Myslím tím, když to vidíš třeba na eBay, ne když to máš v ruce (protože to už je pak pozdě). Na jednu stranu nechcete kupovat značku, že je to stejný výrobek jako noname za 1000,-, ale kde máte jistotu u toho noname?
Že by očima? Hodinkama? Tvrdoměrem? Tím, že mi ta "věc" v automatickém cyklu přestane po půl hodině otvírat? nebo tím, že když to chci našroubovat do tažné trubky, tak to je jak kliková hřídel :mrgreen: :twisted: a navíc mi to v tý trubce za fakt hodně peněz totálně xxxxx závit?
Polopaticky - Mozkem?
Odpoledne až bude chvilka času, tak zkusím vyfotit jak ty stejný :mrgreen: věci, co se tu o nich stále donekonečna mlátí prázdná sláma :shock: oproti sobě vypadají v skutečnosti.
Tak ještě jednou - jak to dotyční kupující pozná podle vystavené položky na eBay a ne když to mají v ruce. Na eBay kolikrát není ani přímo fotka hotového výrobku, ale jen nějaká vizualizace 3D modelu. Očima, úchylkoměrem, nebo tvrdoměrem a použít při tom mozek může až mu ten "zázrak" čínského strojírenství přijde. To už bude poněkud pozdě, protože začnou dohady, že tohle má být správně takové atd., atd.
Nemluvě, že hodinky tak nějak asi hobbík mít bude, ale ohledně tvrdoměru už bych byl skeptický. Další věc je – tvrdoměrem, předpokládám, nezjistíš hloubku kalení, nebo jo?. Nezjistíš, jestli byl použit správný materiál. A nakonec při frekvenci používání, co tu někdo deklaroval, to hobbíkovi odejde třeba až za 1/4 roku - to už je třeba mimo garanci eBay a dotyčný ťaman bude, bych tipoval, dělat, že neslyší, jak je to u nich zvykem.
Fotky 100% pošli.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 12. 2016, 12:02

No takovej hobík s hlinikovou mašinou v ceně dílů 20 000Kč nebude kupovat sklíčidlo nebo trn za cenu 6-10 000Kč za kus proto že na to nemá a kdyby měl tak to za to nedá protože ani tu čínskou sračku za 250 na tý mašině neutejrá .Vřeteno značkovýho výrobce za 300 000Kč taky nekoupí protože je v nepoměru k celý tý hlinikový mašině .
Je vidět že jseš spíš akademik teoretik kterej přečet stovky návodů, ale zatím toho ještě moc neudělal ,tak až začneš něco dělat a budeš mít praxi budem pokračovat .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
chb

5. 12. 2016, 12:09

dotyčný nepozná co na ebay kupuje, pokud to nemá nějak ošéfované (upřímně, většina prodejců stejně netuší co vlastně prodává)

kupují se věci zhruba do 500,- k tomu není DPH a ani proclení. Když přijde šrot, okamžitě lze napsat prodávajícímu, že s tím nesouhlasíte a navrhujete vrácení peněz - pokud prodávající má pár desítek tisíc prodejů, určitě obratem odpoví OK, jen mi ale dejte kladné hodnocení. Pokud až po zadání hodnocení (=uzavřený případ, schválený obchod) zjistím, že je to šrot - jde to do popelnice, to je prostě čínské zboží. Kupuji baterie, žárovičky, jiné drobnosti - 10 ks do 100,- a automaticky počítám, že 3-5 kusů zahodím rovnou. I tak je to slušná cena. Platí - pokud to padá z automatu, kvalita nebývá kritická.

věci v rozmezí 500,- 1500,- je otázka zda z číny kupovat, proclení za 550, + DPH to dost výrazně prodraží a pak to už víc bolí mít šrot za tuto cenu. Tuto skupinu pak úspěšně pokrývají překupníci u nás nebo v EU.

věci řádově za tisíce ... to už je otázka, o co jde a zda to risknout
věci za desetitisíce - tam už hraje roli dostupnost servisu a záruka - to už je jiný způsob obchodování

Většina hobíků jede v té první cenové skupině - prostě to riskne a za cenu značkového dílu třeba 4x zkusí náhražku z číny :-)
(nezkusí, hned první kus jim stačí a rozdíl stejně nepoznají, a ti co by rozdíl poznali, koupí rovnou nějakou značku a toto na ně neplatí :-) )
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
aleshonsa

5. 12. 2016, 12:56

fmodel píše: Je vidět že jseš spíš akademik teoretik kterej přečet stovky návodů, ale zatím toho ještě moc neudělal ,tak až začneš něco dělat a budeš mít praxi budem pokračovat .
Tak tohle je bezkonkurenčně největší kravina co jsem v tomhle vlákně zatím četl. Asi by sis měl nejdříve zjistit, co v tom ústavu kdo na jakém oddělení dělá, než napíšeš nějakou pí*ovinu.
Zaprvé já jsem taky třeba hobbík a nemam nějakou hliníkovou nebo dřevěnou frézku. Mam normální FN22 a 2ks FA3 (ty FA3 jsou zatím v repasi). Za druhé - ono asi podle tebe na trhu jsou jen věci buďto od ťamana za 250,- - 1000,- anebo až pak od 6 000,- výše a nic mezi tím. Ono se nedá asi koupit nic bazarově (i nové nikdy nepoužité věci) třeba po 500,-/ks. Já jsem nikdy nic nového nekoupil, s výjimkou 2 redukcí frézovací Mk4 na Mk3 a Mk2 vrtačkový od Bison. Jinak mam vše bazarově, ale i nové, ne jen použité.
Prostě jakmile je někdo Ing. nebo nedej bože dělá v nějakém ústavu AVČR, tak vám praktikum nemá do toho co kecat a měl by asi zalézt někam do kouta, že. No jestli to chceš stavět takhle tak se o tom asi nemá cenu dál bavit.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“