Feed-override, Spindle-override
Tu "hobby uroven" z toho dela hlavne ten tvuj mechanicky 30-step encoder. Pri propojeni s profi MPG je to jiny svet (profi). Tyto kolecka jsou sice takrka za kacku, ale nejsou absolutne vhodne k tomuto ucelu. Taky jejich zivotnost je nulova.
Tak tady je jesta mala pomucka. Vypis vsech PINU pro Gamepad Logitech Cordless Rumblepad II tak jak jsou ted v EMC. 

- Přílohy
-
- Gamepad Logitech Cordless Rumblepad II.pdf
- (322.44 KiB) Staženo 634 x
Martin
ahoj.
no krasa. mas to pekne
ja som dnes uspesne naistaloval emc2 na moju novu dosku s Atom procesorom a spustam to z 8GB USB flash disku.
pustam to zatial len na jadre 2.6.24 ale emc mam najnovsie.
skusim to spravit na jadro 2.6.28 co to urobi.
tiez chcem upravit axis pre vlastne ucely.
v com to upravujes??? mas na to nejake IDE alebo co???
nech sa dari
no krasa. mas to pekne
ja som dnes uspesne naistaloval emc2 na moju novu dosku s Atom procesorom a spustam to z 8GB USB flash disku.
pustam to zatial len na jadre 2.6.24 ale emc mam najnovsie.
skusim to spravit na jadro 2.6.28 co to urobi.
tiez chcem upravit axis pre vlastne ucely.
v com to upravujes??? mas na to nejake IDE alebo co???
nech sa dari
Upravuji to primo v souboru *.xml ve kterem je urceno ktery prvek a jaky typ na panelu je. No a potom se to musi zase v hal souborech propojit. Jsem v tom uplny zacatecnik, ale neco malo uz se me za pomoci rad na tomto foru podarilo. Upravu delam pomoci editace textovych souboru.

Martin
tak toto je moj sen.
tak jednoduche , ucelove , viditelne a jednim slovom super na n-tu
das aj subor ci len obrazok.
uz sa neviem dockat kedy to zacnem robyt aj ja.
teraz kompilujem nove jadro 2.6.28.7 s novym RTAI a uvidime ako to dopadne. stare mi robilo nejake blbosti.
len tak dalej. tak ty to mas lepsie jak tkemc .
klobuk dole
tak jednoduche , ucelove , viditelne a jednim slovom super na n-tu
das aj subor ci len obrazok.
uz sa neviem dockat kedy to zacnem robyt aj ja.
teraz kompilujem nove jadro 2.6.28.7 s novym RTAI a uvidime ako to dopadne. stare mi robilo nejake blbosti.
len tak dalej. tak ty to mas lepsie jak tkemc .
klobuk dole
Dik, ale tohle je opravdu jen torzo, pribyde jeste hlavne tabulka nastroju a jejich serizeni, sonda, prikazova radka, makra a celkovy pohled do vsech systemovych signalu EMC-cka vcetne ramp a jejich primy setup.
Zadne pracovni tlacitka tam nejsou, protoze ty jsou vedle obrazovky na panelu spolu s MPG.
Modul je napsany v C++ a casem z toho mozna udelam i open-source, uvidime jak ho privita siroka verejnost
Zadne pracovni tlacitka tam nejsou, protoze ty jsou vedle obrazovky na panelu spolu s MPG.
Modul je napsany v C++ a casem z toho mozna udelam i open-source, uvidime jak ho privita siroka verejnost

no ja chem jednoduche zobrazenie s potrebnimyvecami a plne ovladanie len s klavesnicou. nie kombinacia mys a podobne.
no trosku toho je tam malo na zobrazenie ale ked trochu tak aj ta tocu scree je to dobre.
da sa ovadat grafika (groficke zobrazenie gcodu) len klavesnicou (jednoduche nic zloziteho).
no trosku toho je tam malo na zobrazenie ale ked trochu tak aj ta tocu scree je to dobre.
da sa ovadat grafika (groficke zobrazenie gcodu) len klavesnicou (jednoduche nic zloziteho).
- dslav
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné.
Vidím Martine že nezahálíš. Já než se rozkývu tak ty to bydeš mít hotové
.
Jak tak na to koukám připadne mi že máš na věc podobný pohled jako já.
Vidím Martine že nezahálíš. Já než se rozkývu tak ty to bydeš mít hotové

Jak tak na to koukám připadne mi že máš na věc podobný pohled jako já.
1. Kde nestačí síla použij rozum.
2. Kde nestačí rozum použij sílu.
Dušan Slavětínský
http://www.valachnet.cz/~slavetinskyd/MegaCNC" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.valachnet.cz/~slavetinskyd/RcMix" onclick="window.open(this.href);return false;
2. Kde nestačí rozum použij sílu.
Dušan Slavětínský
http://www.valachnet.cz/~slavetinskyd/MegaCNC" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.valachnet.cz/~slavetinskyd/RcMix" onclick="window.open(this.href);return false;
A nechceš tam dát poťák? 

Martin
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
http://www.linuxcnc.org/docview/html//m ... ux8.9.html
pouzij 2X mux8. Hodnoty 0-80 procent das do mux8_0 , hodnoty 90-160 das do mux8_1. Pravdivostni tabulka je v odkazu. Vystup mux napoj na halui.feed-override.value 10 procent bude 0.1, 100procent bude 1 viz halmetr.
Jednim vstupem prepinej mezi mux8_0 / 8_1 a dalsi 3 samozrejmne pouzijes pro kodovani.
RADEK
pouzij 2X mux8. Hodnoty 0-80 procent das do mux8_0 , hodnoty 90-160 das do mux8_1. Pravdivostni tabulka je v odkazu. Vystup mux napoj na halui.feed-override.value 10 procent bude 0.1, 100procent bude 1 viz halmetr.
Jednim vstupem prepinej mezi mux8_0 / 8_1 a dalsi 3 samozrejmne pouzijes pro kodovani.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce