Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 2. 2013, 10:43

prochaska píše:Vydrž, už to střádáme :-) A olej do hydrauliky jsem od tehdy ještě neměnil.
Už už? kolik sudů? 2? 4? 10?
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 2. 2013, 12:18

Zbytek fotek z naší parní kotelny po předělání.
Přílohy
Snímek 020.jpg
Snímek 019.jpg
Snímek 018.jpg
Snímek 017.jpg
Snímek 013.jpg
Snímek 012.jpg
Snímek 011.jpg
Snímek 010.jpg
Snímek 009.jpg
Snímek 008.jpg
Snímek 006.jpg
Snímek 005.jpg
Snímek 003.jpg
Snímek 002.jpg
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

12. 2. 2013, 8:50

Umí někdo vyplnit a korektně odeslat výkaz o výrobě zelené energie po změně na OTE?
Už jsem s tím strávil skoro dva dny a jak čtu různá fóra, nepodařilo se to zatím asi nikomu.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2013, 1:32

Vypadá to, že nejen já jsem ujetej na výrobu energie po našom :D

http://www.novinky.cz/finance/295612-ce ... -sami.html" onclick="window.open(this.href);return false;
QNX
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2013, 3:09

magi: Týjo, OTE, to je ted masakr :roll: :mrgreen: Před týdnem jsem na tom ztratil asi 2 hodiny času a bez úspěchu, včera jsme ten výkaz za leden a únor ve třech lidech dělali 3hod 10min, než se nám to povedlo. Takže ano, nakonec jsem tím úžasným systémem, který nám má usnadnit (nepochybně za pěknou sumu peněz z kapes daňových poplatníků) život prolézt dokázal, ale byl jsem u toho sprostej a asi jsem trochu zešedivěl. Jo, pokrok, ten se nedá zastavit.
Japa

11. 3. 2013, 4:17

A mě se to náhodou líbí, vyplnění a odeslání výkazu je teď otázkou jedné minuty, předtím jsem musel vyplnit výkaz o výrobě, spotřebě, fakturu, vytisknout, poslat + čtvrletní výkaz. A ta registrace přece není vůbec složitá, nejhorší snad bylo vyřízení el. podpisu na poště.
QNX
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2013, 4:35

Japa: No, když se dopracuješ k tomu, že to funguje, tak už to celkem jede. ........... ale než jsem se k tomu dopracoval, tak to bylo velice náročné a těch chybových hlášek co jsem dostal, to by bylo na samostatnou publikaci. Lahůdky jako problémy s COPICOM a díky tomu nefungujícím podpisem, zasekávání formulářů atd. :-( Jo a taky bylo dobré, že jsem byl vyzván ke kontrole údajů. Tak jsem to zkontroloval a zjistil, že mám špatně číslo EAN. Reklamoval jsem to a přišla mi odpověď, že můj EAN je jiný EAN než jejich EAN a že to je v pořádku. Ta logika je odzbrojující. Navíc to je strašně pomalé a třeba jenom čekání, než se otevře blbej kalendář nutnej pro zadání data je velice otravné, nehledě k tomu, že na vyplnění jednoho výkazu ty kalendáře musím otevřít 4. Pak tam jsou vychytávky v podobě nastavené kontroly odesílaných dat. Systém předvyplňuje čísla na dvě desetiná místa i když mají uvedeno, že ty je nemáš zaokrouhlovat a máš udávat místa tři ........ no a díky tomu jejich zaokrouhlování to neprojde kontrolou a hodí to zase další chybovou hlášku, takže musíš být v zadávání dat kreativní a předpokládat jak se ten systém zachová. Ten systém je nesmyslně složitý. V mém případě, by stačilo odesílat jednou měsíčně jediné číslo :!: (odečet z elektroměru na mé FVE). Všechno ostatní tam už mají a nemusím jim to přece znovu vyplňovat. Jejich sytém provádí kontrolu, tak si to může rovnou i sám vyplňovat. Navíc jsem musel získat ten debilní certifikát na poště a tam to bylo také na 3 návštěvy a dvojité vyplňování dvojitě vytisknutých smluv obsahujících nesmyslné přílohy, jo a ještě to je každý rok za 400kč.
Japa

11. 3. 2013, 5:13

Tak pošta byla každopádně úžasná (také 3 x ), já to vyřízoval začátkem ledna a ta pošťačka o tom věděla zhruba to co já, takže nic moc. :) Problém jsem měl akorát s podpisem lednového výkazu, kdy mi to hlásilo chybu, že podpisový balíček není korektně nainstalován, i když jsem už před tím podepsal registrační formulář. No ale telefonicky s technikem z postsignum.cz jsme to vyřešili a únor už šel jako po másle.
To, že by stačilo posílat jen jedno číslo je jasné, ale asi by to bylo moc jednoduché – já už vůbec nechápal, proč se minule posílaly výkazy o spotřebě a výrobě, když obsahovaly stejná čísla.
Jinak teď řeším jiný problém, mám poruchu na měniči, pětiletá záruka mi končí v pátek, firma která mi FVE montovala je před krachem, nekomunikuje, reklamační dopis se mi vrátil, tak jsem zvědav, co vyřídím s výrobcem měniče v Taiwanu.
pavlaxy

11. 3. 2013, 5:28

Ahojky ,
1/složité je to přece kvůli tomu aby jste to nepodali = nic nedostali
2/..jak jste psali úředníci potřebují "práci"
3/SW firmy zakázky a to složité
4/už netřeba každý si domyslí cokoliv :twisted: :D :P ....
5/(takové kteří řeknou něco o jediném čísle zainteresovaní na kšeftu pošlou s dírou v kabátě rovnou do příkopu u cesty budování prosperity že)
QNX
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2013, 6:48

pavlaxy: jo a taky mám podezření, že ten systém je naschvál udělaný tak, aby jím značná část uživatelů nedokázala úspěšně projít a musela si to nechat udělat od někoho kdo si za to nechá řádně zaplatit. Dostal jsem jednu nabídku, že, za necelé 3000 kč mi to vyřídí.
japa: nojo, zaplatit za prodloužení záruky na měnič jsem odmítl, protože jsem předpokládal, že za 10 let ta firma stejně nebude existovat. Raději jsem si za ty peníze koupil na aukru jeden měnič jako náhradní (měniče na FVE mám celkem 3) Byl za 10 000kč nový, nepoužitý ....... byla to větší jistota, než prodloužení záruky.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2013, 8:31

Co tedy já můžu říct sám za sebe k podávání výkazu na OTE:
Kdysi cca před 4mi lety, když jsem to tohoto spadl po hlavě, tak to bylo poměrně složité vyplňování a výpočty výkazu ve wordu ručně.
Pak EON zavedl tzv. samofakturaci, tam to bylo bomba super jednoduchoučké, doplnily se jen dvě hodnoty, ostatek se vypočítal sám.
Samofakturace nám vydržela rok a dneska je tu portál OTE a jeho úžasný výkaz.
Dneska už to zvládám celkem brilantně, ale poprvé to tedy bylo několik perných dnů v nervech.
Přesně jak říkáte, pošta - certifikát (tady se nám to ještě zamotalo protože jsme akciovka a na poště ve správě certifikátů byl uvedený starý statutár), pak louskání 80ti stran manuálu, pak chuťovka jménem Capicom, pak anabáze s prohlížeči Explorer - Firefox - Explorer - několikrát dokola, pak komplikace s vyplněním bez chyby. Dneska už na to mám taháka, takže no problemo.
Zcela na závěr úžasná věc ze které naší ředitelku málem trefil šlak - sice že si OTE bude blokovat 1/3 nárokované částky až do dalšího kvartálu.
Hůř jsou na tom ti, kteří mají propočtenou ekonomiku, financování, splácení úvěrů a teď k hrůze zjistí, že jim zelený bonus nebude chodit celý hned.
Toto je od státu pěkný podraz na všechny provozovatele zelených zdrojů. I když můj osobní názor na téma "zelený zdroj" asi všichni znáte.
Jediný zdroj, který je skutečně zelený jsou Dukovany, Temelín a pár větších VE.
Zbývající krávoviny jako BPS, FVE a podobně se nikdy nemůžou nazývat zelené zdroje, pokud budou spalovat potraviny, zabírat tisíce hektarů úrodné půdy harampádím po kterém za pár let bude úplné hovno a podobně. Zelené se to nazývá jen proto že to slovo hezky vypadá, bohužel jde vždy jen o peníze.
Toť můj názor na státem podporovanou výrobu zelené energie.
QNX
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2013, 8:40

magi: Bylo by zajímavé zjistit, kolik to OTE stálo, kdo na něm vydělává atd. Tváří se to jako další tunelo-informační systém s omezenou funkčností.
Jo a k tomu zelenému jádru ....... kdyby z toho nebyl tak nebezpečnej odpad, tak možná jo, ale zatím to není zelené ani trošku. Popel ze spalování biomasy si domů klidně vezmu, pár nefunkčních FV panelů bych také nějak využil, lopatku turbíny z vodní el. , nebo list vrtule z větrné el. , sračku z bioplynky, proč ne .............ale vyhořelý jaderný palivo doma nechci i když by to mohlo ještě trochu přitápět..
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

11. 3. 2013, 8:50

Ano v tomhle máš jistě pravdu. Na druhou stranu když vidím jak se s ledovým klidem spaluje zrní a sláma v "zelených kotelnách", jak se místo obilí na pečení chleba všude pěstuje pouze kukuřice do BPS, nebo řepka na MEŘO, případně ještě obilí na biolíh a na zbytku jsou naseté panely FVE to mi teda teče voda ze zubů.
Je dokázáno ze fotovoltaický panel nikdy za svoji životnost nevyrobí tolik energie, jako je jí třeba na výrobu jeho samého.
Dál je dokázáno že Dukovany vyrábí 1 kWh za cca 1 Kč, což je nejnižší cena vůbec.
Kdyby stát ty peníze které nacpal do "zelených zdrojů" vzal a postavil za ně další 2 bloky na Dukovanech, nemusely se sem vozit k jídlu odpadky z celé Evropy jako je to dneska zcela samosřejmé. Co se týče potravin, byli jsme zcela soběstační.
pavlaxy

12. 3. 2013, 1:26

Pěstujte si jídlo na vlastní zahrádce a vyměňte ho se sousedem..
nepožívejte jakékoliv peníze ty vyměňte za užitečné věci..
neustále se znehodnocují inflací..
buďme soběstační navzdory "levným dovozům" a navzdor státu co to podporuje..
o peníze v bance přijdete s příchodem eura..
úvěry neberte - narostou hyperpřepočítacím koeficientem..
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

12. 3. 2013, 7:18

s trochou stesti tam v ty dobe uz zadny prasule nebudou
ty virtualni nemaj hodnotu a ty kryty nekdo presune :twisted:
http://zpravy.idnes.cz/hackeri-napadli- ... domaci_ert" onclick="window.open(this.href);return false;

s takovymhle zabezpecenim to je preci hracka
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“