Moderátor: sysel
Grad píše: ↑1. 3. 2022, 9:20Tak ale přiznejme si, že s EU také nebyla rozumná řeč, než se stalo co se stalo... pěkně vysvětleno v již jednou odkazovaném rozboru.![]()
Pro ty línější klikat a číst vše, vytáhnu alespoň perex článku:
"Pět dní. Tak dlouho trvalo prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému a jeho odvážnému národu transformovat politiku Západu vůči Rusku. Brutální ruská invaze na Ukrajinu ukázala vzdor a neskutečnou sílu země i jejího prezidenta, kteří pro změnu v přístupu vůči Rusku udělali víc než třicet let summitů, politických resetů a zúčtování s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.
Zdroj: https://www.denik.cz/staty-mimo-eu/slav ... apadu.html"
... všechno je jen byznys. Makaron a šulc nebyli za putlerem kvůli Ukrajině, ale kvůli německejm a francouzskejm investicím v Rusku. Nemlátili hubou za Ukrajinu, mlátili hubou za zájmy francouzskejch a německejch firem.Grad píše: ↑1. 3. 2022, 9:57 Putin a jeho přístup či přístup Ruska ke světu nespadl ze dne na den z nebe, tím že otevřeně 24.2.2022 vojensky napadl Ukrajinu.![]()
Pokud by přístup EU či lépe některých její velkých členů jako FR či DE atp. nebyl natolik vstřícní neřknu-li vlezdo... a naslouchali by třeba v tomto Polsku, Putler by si nedovolil to co si dovolil.
Rusko historicky rozumí jenom síle... cokoliv jiného využije, no i stalo se.![]()
Když jsem byl kdysi na vojně, tak nám říkali, když někde v dálce spadne atomová bomba, tak abychom se dobře podívali, protože něco takovýho už v životě nikdy neuvidíme. Řekl bych, že to platí pořád.doncarlos píše: ↑1. 3. 2022, 9:29 Tak jsme konečně tu mrchu - medvěda - zahnali do kouta, už skoro nemůže dejchat, ale to nám pořád nestačí,
a taky nás to baví, tak mu zítra na hlavu vylejeme kýbl h-ven, pozítří mu rozkopneme koule,
medvěd se konečně nasere a vyjede po nás, ti co tu zbydou budou pak říkat - vidíte, jaká to byla mrcha, vždycky jsme to říkali !
Včera už v telce návod, jak se chovat při jaderné válce, stačí si do sklepa připravit nějaké jídlo a pití
a - důležité - nevycházet dříve než za tři dny !, takže veřejnosti se pomalu začne podsouvat, že jaderná válka je možná
a přijatelná.
Naštěstí maska chrání oboustranně, tak ji nosím. A naučil jsem se považovat za společenskou slušnost jít otevřít pošťačce nebo kurýrovi od Rohlíku v masce.QNX píše: ↑1. 3. 2022, 10:40 prochaska: Tak třeba na poštu si ji ještě taky vezmu, ale pošťačky už ji tam nosí taky jen pod nosem, aby se neřeklo. Hlavně už se to neřeší v médiích, tam covid vystřídala válečná propaganda, takže ty rychlé odkazy už nevedou na covid a tím to zmizelo ze zorného pole většiny lidí. To je dobře, už to bylo dost otravné. Předtím to byla zase samá Gréta, po té už taky ani pes neštěkne. Tak doufejme, že za pár týdnů zmizí i válečné téma.
To je to co mi to celou dobu připomíná, pořád mám pocit že někomu už začíná odpor Ukrajiny dělat vrásky.