Co jste dneska bastlili?
A co to je?
Kotel na olej?
Kotel na olej?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
To je Janek 1? Na kolik taková sranda vyjde?
Spravne, nejakych 150 bez dph. Ale asi taky zdrazuji kdyz vsechno leze nahoru.

píšem o kotli :
no ja neviem. nepoznám túto konštrukciu. Hneď ako som tu vydeľ ten kotol, som o nom naštudoval čo je na nete. páči sa mi. ale neverím
Mám doma kotol na motorový olej , klasika každá dielňa ho má. čistím ho každé ráno, funguje dobre, len si neviem predstaviť ti čistiace intervaly ktoré uvádzajú.300 hodín.
ja spalín ročne tak 1500 litrov oleja. z toho asi 30 % je od kamošov. niekedy mi donesú olej ktorý ani za živého boha nechce poriadne horieť / či tam lejú brzdovku a všetko svinstvo/
no skratka je to dobré lebo mám skoro zadarmo teplo, ale že by som mal tvrdiť že je to bezúdržbové to nie.
+ práca s olejom + čistenie a bordel v oleji
ak som dal olej do 1000 litrovej nádoby tak sa na dne usadil vždy taký bordel že som musel stále manuálne čistiť nádrž. potom stále lejem olej po 20 litrov na nádrže čo je origoš v kotli.
celý deň som v dielni, večer vypnem kotol ráno ale musím vyčistiť . každé ráno vyhadzujem tak lopatku sadzí zo spaľovacej platne, z bočných stien tak 2mm sadzí zoškrabem.
zapaľujem ho naftou tak 0.3-0.4 litra
olej vôbec nefiltrujem , lejem tam všetko / motorový , prevodový, hydraulický aj kuchynský/
to z dymovosťou je pravda, nedymí a nie je cítiť. / ak je zohriaty/ -
takže ja neverím tomu, po mojich skúsenostiach že tam nalejem len tak starý olej do kotla a bez toho aby som sa mu venoval to bude fungovať 300 hodín, potom jednoducho vyčistím od sadzí a ideme ďalej.
rád by som tento kotol vyskúšal. ako bol by som rád ak to je tak ako uvádzajú
Při tomto typu spalování to jinak nejde, než pořád čistit ty "škvarky"tiborius píše: ↑25. 12. 2021, 7:06píšem o kotli :
no ja neviem. nepoznám túto konštrukciu. Hneď ako som tu vydeľ ten kotol, som o nom naštudoval čo je na nete. páči sa mi. ale neverím
Mám doma kotol na motorový olej , klasika každá dielňa ho má. čistím ho každé ráno, funguje dobre, len si neviem predstaviť ti čistiace intervaly ktoré uvádzajú.300 hodín.
ja spalín ročne tak 1500 litrov oleja. z toho asi 30 % je od kamošov. niekedy mi donesú olej ktorý ani za živého boha nechce poriadne horieť / či tam lejú brzdovku a všetko svinstvo/
no skratka je to dobré lebo mám skoro zadarmo teplo, ale že by som mal tvrdiť že je to bezúdržbové to nie.
+ práca s olejom + čistenie a bordel v oleji
ak som dal olej do 1000 litrovej nádoby tak sa na dne usadil vždy taký bordel že som musel stále manuálne čistiť nádrž. potom stále lejem olej po 20 litrov na nádrže čo je origoš v kotli.
celý deň som v dielni, večer vypnem kotol ráno ale musím vyčistiť . každé ráno vyhadzujem tak lopatku sadzí zo spaľovacej platne, z bočných stien tak 2mm sadzí zoškrabem.
zapaľujem ho naftou tak 0.3-0.4 litra
olej vôbec nefiltrujem , lejem tam všetko / motorový , prevodový, hydraulický aj kuchynský/
to z dymovosťou je pravda, nedymí a nie je cítiť. / ak je zohriaty/ -
takže ja neverím tomu, po mojich skúsenostiach že tam nalejem len tak starý olej do kotla a bez toho aby som sa mu venoval to bude fungovať 300 hodín, potom jednoducho vyčistím od sadzí a ideme ďalej.
rád by som tento kotol vyskúšal. ako bol by som rád ak to je tak ako uvádzajú
ze dna a saze ze stěn. A o nějaké automatice ani nemluvě.
Proto mě zajímá ,jaké spalování je u toho výše zmíněného kotle.
Po 300 hodinách provozu,při dobrém spalování tam po sazích nebude ani památky.
Samosebou že nějaká údržba bude nutná,ale jen v krátkém čase.
tiborius píše: ↑25. 12. 2021, 7:06píšem o kotli :
Taky jsem neveril nez jsem nevidel. Kotel se sam startuje na PB, startuje ho normalne termostat. Predtim jsem topil takovyma kamnama asi jako mas ty a vim o cem mluvis. V tomto kotli zustava jenom bily popel a strasne malo. Cisty se kompresor ze to vyfukujes (zapnes nucene odsavani do komina). S olejem si hlavu nelamu, tka ho mam ze servisu za odvoz, brzdovku a nebo fridex se mi tam jeste nedostal. Na filraci oleje tam jsou dva filtry ktere se daji cistit.
Ahoj kolegové, já včera trochu vytunil starou vrtačku na plošňáky, opravil gumovost pohybu hlavy, překvapivě rozsypané ložisko na pákovém převodu, čekal jsem pružinu ve sloupu. Zjistil jsem že hlava chodí na válečkovém vedení, překvapivě zatuhlá vazelína po těch asi dvaceti letech, co byla odložená
Takže chodí fakt nádherně, jen jsem musel dodělat chlazení reostatu, zatím provizorně na adaptér do zásuvky, hřeje to fakt fest. Ofuk vrtáku a špon z kompresoru nutný, časem zplodím něco trvalého, vrtám pertinax a kartit a vrtáky pálí celkem dost.
Zatím nejlepší pokus, HSS cobalt 1,1 mm od Alpen, čtyřista děr a zatím ok

Zatím nejlepší pokus, HSS cobalt 1,1 mm od Alpen, čtyřista děr a zatím ok
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz