Sancho Panza píše: ↑27. 7. 2022, 5:00
kenybz píše: ↑27. 7. 2022, 3:20
budeš dělat nějaké krytí toho šroubu a vodících ploch? Neco jak na frézce třeba z plechů?
No a mě se dnes dařilo nic jsem nespálil ani neukroutil forma maká úprava šíbru bylo správné řešení, polyfůzní automat polyfůzuje /jen to chtělo vyšperkovat/ a sváry výlisků jsou naprosto dokonalé.
Ten polyfujzní automat - to je nějaká komerční klasika ( hotová koupená stanice ) - tj. vařba v cyklu s pneumatickým přítlakem na klasickém hlíníkovém topeném poteflonovaném zrcadle?
To je můj koncept s krokáčama na lineárech založíš kusy do upínacích přípravků krokáče to upnou a přisunou rychle, zpomalí při natavování, pak pauza pak to odjede od topidla a najede řízeně na sebe ve dvou stovkách je opakovatelnost. Díly měřené po vychladnutí a při stejné teplotě
Foto? to bohužel dát nemůžu ..už tak si pouštím hubu na špacír až až a s fotkama to samé

Původně se to mělo svařovat laserem, pak ultrazvukem.
nadělaly se třískově obráběné prototypy a tvar spojů dle doporučení firmy co to chtěla lejzrovat či ultrazvukovat. říkám to nebude fungovat myšleno tvar spoje co si vymysleli.Taky to nefungovalo. A lejzraři chtěli strašné peníze a víc jak rok na vývoj. Říkám co to tam mají za "lidi" tak jsem udělal několik pokusných spojů na obyčejné polyfůzní svářečce od číňana s vyrobeným kopytem samozřejmě a ukázalo se to jako správná cesta. Dokonce jsem zkoušel i polyfůzovat polyamid taky to šlo, akorát on má jaksi tendenci tahat vlasy. až pak se dělala forma.
Celkově se to táhne asi 2,5 roku i když funkčí prototyp jede dobře rok a půl.
Máme na to i chráněný průmyslový vzor.
Všechna elektronika je na naší desce o rozměrech 60x100mm jednodeskové plc jsou tam i drivery pro krokáče digi + analog in outy maličký oled displej je u ovládacího panelu nyvrženého pro cvičenou opici, která to bude zakládat a vytahovat. Včera jsem byl ta opice já a asi ještě dlouho budu.
Sériová výroba celého projektu snad začne napodzim. Toto je "jen" sofistikovaný průtokoměr. Celkem se bude dělat asi 8 forem zastříknuté teplotní senzory, hladinové i tlakové, k tomu spilitery a řídící jednotka atd atd. Nemůžu to tady prezentovat celé tak sem tam dám nějaké foto a něco napíšu. Stejně se to moc na toto fórum nehodí.
Pár nic neříkajících fotek

Ještě nadělat popisky krabku na displej, ale jinak funkčne je to už vychytané

Gdyž sa chce, tak ide fšecko...