corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
t256

20. 4. 2020, 8:05

Vsude v zemich s podobnou civilizaci a vyskytem viru jako u nas kde delali testy na protilatky zjistili, ze tech co nemoc bezpriznakove prodelali a ty protilatky maji moc neni. Bylo to nekde v radu promili. Takze zadne desitky procent promorenych se u nas taky vyskytovat nebudou. Nevim proc chteji nekam nahanet studenty, kdyz spousta zamestnancu sedi doma a bere statni podpory, kdyz jinde chybi. Prace tyou sbirani redkvicek muze delat i urednik nebo kadernice. A ze nebude mit ty same prachy jeko pred tim? Tak proste nebude no, nema je nikdo a pokud se to nekontrolovatelne zacne sirit, budou na tom jeste mnohem hur. Osobne bych v prve rade zacal uvolnovat provozy s nejvetsim vlivem na ekonomiku, a ne neustale resit naprosto zbytecne nesmysly typu dovolene v Chorvatsku nebo ty kadernice.
Mart76

20. 4. 2020, 8:12

bobik píše: 20. 4. 2020, 7:39 Myslím, že nejvíce smrtonosná tahle chřipka je v zimních měsících, kdy máme nejslabší imunitu.
Taky to možná ovlivňuje slunečné počasí.
Přece jenom je teď více UV záření a to virusy a bakterie nemají moc rádi.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Milan199

20. 4. 2020, 8:36

Mart76 píše: 20. 4. 2020, 7:19
Milan199 píše: 20. 4. 2020, 6:55 Abych byl upřímný, tak mi ten Ondráčkův nápad nahnat studenty, co se doma kopou do prdele do zemědělství nepřijde nijak proti srsti.
Máš doma nějakého studenta, že tak zasvěceně píšeš o kopání do prdele?

A navíc to není Ondráčkův nápad. S podobným přišli uz komunisti v padesátých letech pod heslem "inteligence do tovaren".
Studenta doma nyní nemám /syn je dospělý a vnučky malé/. Co dělají studenti /krom toho kopání/ v běžném školním roce mi není jasné. Znalosti se kterými přicházejí do praxe jsou zoufalé. Je běžné, že maturant není schopen ani aplikovat Pythagorovu větu. Katastrofální úroveň češtiny vidíš všude okolo a to i u profesionálních novinářů. Těžko se smiřuji s myšlenkou, že výuka "na dálku" bude probíhat intenzivně 7 hodin denně.

Ne všechno co bylo za "komunistů" běžné bylo špatně. Donutit většinu populace aby, alespoň zvedli prdel a došli do fabriky, považuji za mnohem lepší nežli je doma nechat hnít na gauči a krmit je. Kupě těch "studentů" by rozhodně prospěl pobyt na čerstvém vzduchu a normální práce. Některým by možná přestalo hrabat a zjistili by, že to čím chodí čůrat je pinďour nebo pipina a ne nějaké 27 pohlaví.

Navíc je to stejně nemine. Vývoj společnosti se v prdel temnou obrací a jak nebude co do huby, tak si s diplomem z těch gendero - lidskoprávních a humanitních studií budou moci tak vytapetovat záchod.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 4. 2020, 8:59

Milan199 píše: 20. 4. 2020, 8:36Ne všechno co bylo za "komunistů" běžné bylo špatně. Donutit většinu populace aby, alespoň zvedli prdel a došli do fabriky, považuji za mnohem lepší nežli je doma nechat hnít na gauči a krmit je. Kupě těch "studentů" by rozhodně prospěl pobyt na čerstvém vzduchu a normální práce. Některým by možná přestalo hrabat a zjistili by, že to čím chodí čůrat je pinďour nebo pipina a ne nějaké 27 pohlaví. Navíc je to stejně nemine. Vývoj společnosti se v prdel temnou obrací a jak nebude co do huby, tak si s diplomem z těch gendero - lidskoprávních a humanitních studií budou moci tak vytapetovat záchod.
Tak ať si vytapetují. Trh neoblafnou, mají-li podřadné vzdělání, život je srovná :-) A nebo se ukáže, že to vzdělání až tak úplně podřadné nebylo. Vysoká škola v denním studiu dá člověku hodně, i když studuje naprosto nepoužitelný obor.

A jestli má něco nutit lidi jít pracovat do fabriky, ať je to klidně hlad, ale rozhodně nějaké arbitrární rozhodnutí. Část života jsem prožil v režimu, kdy takhle o lidech (kam půjdou studovat, jestli smějí na pár dní vycestovat do Německa, kolikátí budou v pořadníku na byt) rozhodovali hlupáci na základě ideologie a to už v životě nechci zažít a nechci ani aby to zažily moje děti.
Aleš Procháska
chb

20. 4. 2020, 9:04

robokop píše: 20. 4. 2020, 5:01 Touhle dobou jsem ocekaval masivni prusvih podle toho co se delo jinde a ten se nedostavil. Mame zatim stesti ale staci drobna chybicka a budem taky kopat masove hroby buldozerama.
a co se dělo jinde, kde je ten masivní průšvih ?
Itálie, Anglie, Španělsko - všechny tři země mají statisticky někde okolo 200 - 260 tis úmrtí za 4 měsíce. Dnes vykazují 20 tis ve statistikách Covid19 - bez upřesnění zda na COvid, nebo s Covid a už vůbec ne, ve vztahu ke statistice - zda je to 180 + 20 tis nebo 200 + 20 tis.

Také mi nějak uníká uváděné kolabování pohřebních služeb - 200 tis zvládnou a 220 už ne ?

(V ČR statisticky za 4 měsíce zemře 33 tis. lidí)
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
testone
Sponzor fora

20. 4. 2020, 9:15

chb píše: 20. 4. 2020, 9:04
robokop píše: 20. 4. 2020, 5:01 Touhle dobou jsem ocekaval masivni prusvih podle toho co se delo jinde a ten se nedostavil. Mame zatim stesti ale staci drobna chybicka a budem taky kopat masove hroby buldozerama.
a co se dělo jinde, kde je ten masivní průšvih ?
Itálie, Anglie, Španělsko - všechny tři země mají statisticky někde okolo 200 - 260 tis úmrtí za 4 měsíce. Dnes vykazují 20 tis ve statistikách Covid19 - bez upřesnění zda na COvid, nebo s Covid a už vůbec ne, ve vztahu ke statistice - zda je to 180 + 20 tis nebo 200 + 20 tis.

Také mi nějak uníká uváděné kolabování pohřebních služeb - 200 tis zvládnou a 220 už ne ?

tak přesně tohle mi vrtá hlavou taky.........
bohužel (nebo bohudík???) bylo je a bude cca 2/3 populace, kterým tahle otázka proti titulkům v TV a Blesku nenaskočí
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Milan199

20. 4. 2020, 10:02

prochaska píše: 20. 4. 2020, 8:59 ... Část života jsem prožil v režimu, kdy takhle o lidech (kam půjdou studovat, jestli smějí na pár dní vycestovat do Německa, kolikátí budou v pořadníku na byt) rozhodovali hlupáci na základě ideologie a to už v životě nechci zažít a nechci ani aby to zažily moje děti.
Problém je, že o tvém životě stále rozhodují hlupáci na základě ideologie. Nebo snad netankuješ biosložky, neplatíš "zelenou elektřinu". Těch hlupáků // mnohdy s VŠ // rapidně přibylo a svobod ubývá.
Přirozené mechanismy které nutí lidi dělat věci především užitečné a praktické, jsou téměř zcela potlačeny. Příliš velká množina lidí nejen nic nevytváří, ale hází klacky pod nohy těm pár zbývajícím co vytvářejí. Ti nejoprsklejší už zkouší diktovat nejen jak se máš chovat podle jejich ujetých představ, ale už definují i co si máš myslet.
Meziobdobí nežli to vyřeší hlad, bude hodně drastické co se týká ztrát svobod.

Také nejsem primárně pro dirigismus - ty budeš dělat to nebo ono. Dost mě ale uráží, že mám platit studium blbečkovi, co nade mnou ohrnuje nos protože jsem "lopata".
Josef
Sponzor fora

20. 4. 2020, 10:23

Milan199 píše: 20. 4. 2020, 10:02
Také nejsem primárně pro dirigismus - ty budeš dělat to nebo ono. Dost mě ale uráží, že mám platit studium blbečkovi, co nade mnou ohrnuje nos protože jsem "lopata".
A vzpomínáš si, když se jednalo o školném, jak byla celá levá strana politického spektra zásadně proti? Co je špatného na tom, že si študák vezme úvěr na školné a po nástupu do praxe to zaplatí státu zpět. A už je jedno, zda je v oboru, či nikoliv. Nebo zda jde doktor do zahraničí nebo zůstane doma. Proč to asi soudruzi vetovali?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

20. 4. 2020, 10:33

Milan199 píše: ↑
Naprostej souhlas , jen bych doplnil studovat za svoje , pokud to zjednoduším buď utečou nebo se flákaj ,a když to budou nadaný jedinci tak klidně stipendium, Mercedes a ne jen on to tak dělá dávno (syn kamaráda má od nich slušný stipendium)
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
fmodel
Kontaktovat uživatele:

20. 4. 2020, 10:35

Josef píše: 20. 4. 2020, 10:23
A vzpomínáš si, když se jednalo o školném, jak byla celá levá strana politického spektra zásadně proti? Co je špatného na tom, že si študák vezme úvěr na školné a po nástupu do praxe to zaplatí státu zpět. A už je jedno, zda je v oboru, či nikoliv. Nebo zda jde doktor do zahraničí nebo zůstane doma. Proč to asi soudruzi vetovali?
Neskutečné ,plně s tebou souhlasím. :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 4. 2020, 10:37

Milan199 píše: 20. 4. 2020, 10:02Problém je, že o tvém životě stále rozhodují hlupáci na základě ideologie. Nebo snad netankuješ biosložky, neplatíš "zelenou elektřinu". Těch hlupáků // mnohdy s VŠ // rapidně přibylo a svobod ubývá.
Je to tak, proto se bráním každému nápadu tenhle trend ještě posílit :-)
Aleš Procháska
Permonik
Kontaktovat uživatele:

20. 4. 2020, 10:48

chb píše: 20. 4. 2020, 9:04 a co se dělo jinde, kde je ten masivní průšvih ?

A co to neprůměrovat, ale rozdělit to lokalně.

těch cca 220-260 tis za 4. měsíce je 2000/den na celé italii.
Italie má 60mil. Postižena Lombardie má cca 10mil. Tj. v lombardii "standartě umře" 334 osob / den. Běhom Covidu zemřelo za 2 měsíce 7000 lidi to je zhruba 120 na den v průměru. S tím že počet mrtvých od začatku nebyl 120, ale jen několik lidi denně. Ve spičce dle zpráv je to až 400/den.

Takže kapacita marnic je třeba 720/ denně a mame 14 lidi navíc. za 5 dní mame 70, ty dame do masového hrobu a blesk má članek.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Josef
Sponzor fora

20. 4. 2020, 10:54

fmodel píše: 20. 4. 2020, 10:35
No vidíš, konečně dostáváš rozum :) Tohle jsem tu už nejmíň jednou psal.
testone
Sponzor fora

20. 4. 2020, 11:43

Permonik píše: 20. 4. 2020, 10:48
chb píše: 20. 4. 2020, 9:04 a co se dělo jinde, kde je ten masivní průšvih ?

A co to neprůměrovat, ale rozdělit to lokalně.

těch cca 220-260 tis za 4. měsíce je 2000/den na celé italii.
Italie má 60mil. Postižena Lombardie má cca 10mil. Tj. v lombardii "standartě umře" 334 osob / den. Běhom Covidu zemřelo za 2 měsíce 7000 lidi to je zhruba 120 na den v průměru. S tím že počet mrtvých od začatku nebyl 120, ale jen několik lidi denně. Ve spičce dle zpráv je to až 400/den.

Takže kapacita marnic je třeba 720/ denně a mame 14 lidi navíc. za 5 dní mame 70, ty dame do masového hrobu a blesk má članek.
teď je ještě otázka co je důvodem, že:
ve zpravodajství se objevují titulky typu "na C-19 zemřelo 142 lidí"
naopak se neobjevují titulky "za poslední týden zemřelo o 142 lidí více než je dlouhodobý průměr, je to způsobeno C19"
Proč?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Milan199

20. 4. 2020, 12:01

Josef píše: 20. 4. 2020, 10:54
fmodel píše: 20. 4. 2020, 10:35
No vidíš, konečně dostáváš rozum :) Tohle jsem tu už nejmíň jednou psal.
Forem podpory studia pro nadané jedince by se jistě našlo víc, tak aby školné bylo průchodné. Jenže jsme v situaci, kdy už pěkných pár let řešíme zda matematika na střední škole ano či ne. Už jsem někde zahlédl nápad dát maturitu každému.
Celkem bych i akceptoval systém odpisů školného za odpracovaný rok / odvedené daně /. Pokud to nedokážeš za celý život umořit, nečeká tě důchod, ale chudobinec. Jenže s takovým volebním programem skončíš spíše v kriminálu nežli v parlamentu.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“