Co jste dneska bastlili?
Ahoj,
tak já jsme na silvestra provedl upgrade starýho světla na frézce. Od kamaráda jsem získal pěkný LED strojní světlo, avšak bez ramena. Původní rameno jsem rozebral, natáhl nový kabel a kloub nového světla na něj napasoval.
tak já jsme na silvestra provedl upgrade starýho světla na frézce. Od kamaráda jsem získal pěkný LED strojní světlo, avšak bez ramena. Původní rameno jsem rozebral, natáhl nový kabel a kloub nového světla na něj napasoval.
FA3V_V20_CZ1337G_Pilous ARG130_Kowax GeniMig 250LCD_Orlík 2JSK75
Ahoj
tak já trošku mimo strojařinu
První pacient alfaproj, při sušení samo prasknul čepík přenosové páky a tak nějak to samozřejmě nesřílelo
A zasraná jako hnojiště, skoro se neotáčel bubínek, horký ultrazvuk s chemií a mosazák to vyřešily. Čep jsem udělal z nerezu, nalisoval a zabrousil. No už to jede
Druhý pacient, moc hezká vz47, jen majitel co ji zdědil, je idiot, broky č.11 jsou zkrátka velký
Přitom strejda gůgl velikost broku vyplivne jako první odkaz, nechápu... Narval jich do hlavně deset, jo opravdu deset, počítal jsem je při vyndavání. Práce úplně nahov.., ten sloupeček olova nešel vytlačit, což jsem ani nepředpokládal, tak futro z trubičky, dlouhý 3mm vrták, každý brok navrtat a vytahovákem, který jsem si udělal, vytáhnout. Poslední dva už šly hliníkovým drátem vyklepnout.
Snad se mi takoví troubové budou tenhle rok vyhýbat
tak já trošku mimo strojařinu

Druhý pacient, moc hezká vz47, jen majitel co ji zdědil, je idiot, broky č.11 jsou zkrátka velký

Přitom strejda gůgl velikost broku vyplivne jako první odkaz, nechápu... Narval jich do hlavně deset, jo opravdu deset, počítal jsem je při vyndavání. Práce úplně nahov.., ten sloupeček olova nešel vytlačit, což jsem ani nepředpokládal, tak futro z trubičky, dlouhý 3mm vrták, každý brok navrtat a vytahovákem, který jsem si udělal, vytáhnout. Poslední dva už šly hliníkovým drátem vyklepnout.
Snad se mi takoví troubové budou tenhle rok vyhýbat

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
No nádhera, už se sochá i v reálu?
To by se mi taky líbilo na smko, kdybys v příštím století měl čas a neměl do čeho píchnout

-
měl jsi ten 105-67.000 kuchnutý?
Protože u toho 105-67.000 je ten pastorek (celý ten pohon) vytočený, kdežto u 105-67.500 je normálně kolmo - a nějak mi není jasné, proč (teda je mi jasné, že je buď jedno, nebo druhý a nebo oboje a nebo nevím co

Ono jsem ani nějak nepochopil, proč vůbec ty tři skoro stejný (podobný) typy koníků dělali - a ne jenom jeden.
Že mají jiný převod je jasný, ale proč - to je záhadou. Možná to souvisí s tou pseudorevolverovou hlavou do pinoly - že by ty nástroje v zadní poloze pak vadily oproti těm koulím na těch tyčkách - tak je to vytočený celý dozadu?
Mj, jak je udělaná ta originál pinola - ta je z jednoho kusu včetně toho ozubení a nebo to má vložený "pero" - s hřebenem?
Protože ta pinola, výrobně, to bude dobrá katastrofa.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
No a to je zkrátka blběHabešan píše: ↑2. 1. 2023, 5:47colosus.cz/ Broky č.11 300ks cal.4,5mm
Zbozi.cz/ Kovohutě Příbram broky č.11 300ks cal.4,5mm![]()

https://2052634198.s1.eshop-rychle.cz/B ... -d1343.htm
Možmá do olítanejch svazarmů je to jedno, ale primárně ne
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
čau, vycházel jsem z původní 102-67 pro klasickou 102, je to vlastně ten stejný typ jak původně značený 302a jen vylepšený (samostatný kus pro hřídel toho ručního kola se stupnicí) seřadil jsem ty obrázky od nejstaršího po "nejmodernější" 102Sancho Panza píše: ↑2. 1. 2023, 7:10měl jsi ten 105-67.000 kuchnutý?
Protože u toho 105-67.000 je ten pastorek (celý ten pohon) vytočený, kdežto u 105-67.500 je normálně kolmo - a nějak mi není jasné, proč (teda je mi jasné, že je buď jedno, nebo druhý a nebo oboje a nebo nevím coje s šikmým ozubením). A nenapadá mě, proč je to udělaný zrovna takkhle.
Ono jsem ani nějak nepochopil, proč vůbec ty tři skoro stejný (podobný) typy koníků dělali - a ne jenom jeden.
Že mají jiný převod je jasný, ale proč - to je záhadou. Možná to souvisí s tou pseudorevolverovou hlavou do pinoly - že by ty nástroje v zadní poloze pak vadily oproti těm koulím na těch tyčkách - tak je to vytočený celý dozadu?
Mj, jak je udělaná ta originál pinola - ta je z jednoho kusu včetně toho ozubení a nebo to má vložený "pero" - s hřebenem?
Protože ta pinola, výrobně, to bude dobrá katastrofa.

to co ty popisuješ 105-67.00 už je pro variantu 102N, hranatá verze tu jsem nikdy neviděl ale přiznám se, že jsem to namodeloval jen z klasického těla 102 a obrázku 105-67.000

co se týče té pinoly tak jsem vycházel z novější verze kulatého koníka, kde by mělo být 22mm a pero tam určitě vložené nebude, to by tam nevlezlo kvůli tomu průměru, musí ty zuby být udělané přímo do toho, teda zatím to mám takhle, spočítané pro posuv na otáčku 80mm, tam mně vychází úplně parádně ale zdá se mi to i v poměru k té 102 moc dlouhé, v měřítku by mělo být 60-70, tak bych tím pádem musel spočítat jinej modul a úhel toho kola a potažmo upravit v modelu osy pinoly a hřídele kola+samozřejmě úhel
koníky leje david

teď mně napadá, že bych mohl domodelovat na tu 70 ještě tu 105-67.500, jak o ní píše milan, to by bylo drsné, jen bych dovymyslel ten reduktor

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění