když se nedaří :-(
Moderátor: sysel
Asi tak
.
Nějaký Custom M kód co by mi hlídal průtok u těch dražších nástrojů
.
Nějaký Custom M kód co by mi hlídal průtok u těch dražších nástrojů
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
zatím mám na tom cnc soustruhu 6000 hodin a nikdy jsem ten stýkač neměnil, celkově má ten soustruh 51000h tak kdoví jak dlouho tam ten stýkač fungoval.
Jednou jsem známému soustružil dřevo a pak se mi až do výměny emulze ucpávaly nástroje
.
I plastové šponky někdy zabloudí a ucpou nástroje.
Ještě jsem čidlo průtoku emulze na cnc origo z výroby neviděl. Ze zvědavosti, používají to některé cncčka?
Jednou jsem známému soustružil dřevo a pak se mi až do výměny emulze ucpávaly nástroje

I plastové šponky někdy zabloudí a ucpou nástroje.
Ještě jsem čidlo průtoku emulze na cnc origo z výroby neviděl. Ze zvědavosti, používají to některé cncčka?
- LukasGunther
- Kontaktovat uživatele:
Dělal jsem na mašinách cca za 10M a žádné čidlo nikdy mašina neměla. Měla jen čidlo na nízkou hladinu kapaliny ale na průtok ne.
https://www.gladiatools.cz
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
OPRAVY HYDRAULICKÝCH ČERPADEL A HYDROMOTORŮ
Taky jsem to na profi mašině neviděl. Spíš bych měl představu že ti to dodělá výrobce stroje jako úpravu na zakázku. Ostatně já na svých mašinách používám též různé úpravy mým potřebám na míru, které bych v základní výbavě nebo i OPCE listu, u profi strojů nenašel.
Nevím jestli ve všech systémech, ale některé strojní parametry bývají vyhrazeny pro monitoring vstupních signálů. Takže i přímo v programu by to šlo ošetřit nějakým rozhodovacím blokem kupříkladu if #8042 == 1 then ...
A stačí ti přidat snímač.
Nevím jestli ve všech systémech, ale některé strojní parametry bývají vyhrazeny pro monitoring vstupních signálů. Takže i přímo v programu by to šlo ošetřit nějakým rozhodovacím blokem kupříkladu if #8042 == 1 then ...
A stačí ti přidat snímač.
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
Kamodel.cz
Mach4
Nestálo by za to ten vrták vyndat a přesvědčit se, že mu nic není? Být to v nějakém velkém kusu matroše, pak to chápu, ale takovej malej železnej "prdeček" se dá odstranit poměrně rychle. Věřím, že i destičky budou OK.
Na druhou stranu by mi to taky hodně pokazilo den.

ehm...viděl si foto číslo dvě? třeba by šel svařitlubbez píše: ↑11. 7. 2024, 8:58 Nestálo by za to ten vrták vyndat a přesvědčit se, že mu nic není? Být to v nějakém velkém kusu matroše, pak to chápu, ale takovej malej železnej "prdeček" se dá odstranit poměrně rychle. Věřím, že i destičky budou OK.Na druhou stranu by mi to taky hodně pokazilo den.

Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
Jak se něco takového stane, takhle drsně a pěkně konzistentně na všech fázích..? Podle fotky to vypadá, jak kdyby v tom řádil kulový blesk.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Ono se to zcela jistě nestalo hned. Postupně se opalovaly všechny kontakty a když se podíváš pozorněji, tak fatální porucha nastala aý když se upálil ten vzadu vpravo a jelo to na dvě fáze.
Je to problém všech moderních stykačů a spínačů a víš proč? Protože cena.
Prostě výrobci se tam bojej dát pořádnej kus stříbra nebo pořádnou vrstvu jinýho drahýho materiálu. Dřív se starý stykače a spínací prvky vyplatilo rozebírat na drahý kovy do šrotu, dneska v tom je nulanulaprd, takže se to hází celý do elektroodpadu.
Je to problém všech moderních stykačů a spínačů a víš proč? Protože cena.
Prostě výrobci se tam bojej dát pořádnej kus stříbra nebo pořádnou vrstvu jinýho drahýho materiálu. Dřív se starý stykače a spínací prvky vyplatilo rozebírat na drahý kovy do šrotu, dneska v tom je nulanulaprd, takže se to hází celý do elektroodpadu.