Mirku, co to je?
Co jste dneska bastlili?
-
- Kontaktovat uživatele:
Sm16, Avia Fnb25, Jones&Shipman 540ap
Vysokootáčková srážečka hran, točí to asi 30k
https://toolster.ch/de/maschinen-und-el ... 84171.html
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Ono to poškrábání není tak legrační. Dělal jsem kdysi podobné mašinky a přestože se na tom dělal hliník, tak se to hodně vydíralo. Ty stolečky jsem nakonec nacementoval a nanitridoval. Líp se s tím i dělá.
Před dlóóuhým časem jsem koupil tenhle základ na frézku. Tedy koupil jsem dva a jeden z nich pro kámoše. Než jsem se stačil rozkoukat, už obráběl a překvapivě slušně.
Já k tomu přistoupil uvážlivěji. Lineáry těžce předepnuté 15mm Hiwin, šrouby opět Hiwin, osa Z profi výrobek od Luboše. Motory se zpětnou vazbou X-4,5Nm a Y-3,2Nm. Stůl litina. Vítr z plachet mi trochu ubrala série vážných onemocnění. ale nakonec jsem vše přežil
. V úterý jsem si ze stolu shodil na nohu duralovou kostku a byl konec prokrastinace.
Zdroj zdrojí 45V/14A, rozvaděč jsem hodil do skříně a zapojil osu Y. Dneska ještě dám zapojení motoru X.
Já k tomu přistoupil uvážlivěji. Lineáry těžce předepnuté 15mm Hiwin, šrouby opět Hiwin, osa Z profi výrobek od Luboše. Motory se zpětnou vazbou X-4,5Nm a Y-3,2Nm. Stůl litina. Vítr z plachet mi trochu ubrala série vážných onemocnění. ale nakonec jsem vše přežil

Zdroj zdrojí 45V/14A, rozvaděč jsem hodil do skříně a zapojil osu Y. Dneska ještě dám zapojení motoru X.
Já jsem elektrikář a na tyhle věci čumím jak puklice. Zatím mi stačí šábr, co jsem si v roce 1973 vybrousil z pilníku.
Mašinka je samo jetá

Takže jsem spojil příjemné s užitečným a dal to na mojí magnetičku

A aby jste neřekli, že svěráky jen sbírám
udělal jsem si nové vodící pravítko.
Proč je zrovna 22° úhel sklonu na šroubu, nevím, proč to výrobce zvolil, ale trošku jiný při dotažení posouval pravítko při utahování a dělal jsem novou kostku

Proč je zrovna 22° úhel sklonu na šroubu, nevím, proč to výrobce zvolil, ale trošku jiný při dotažení posouval pravítko při utahování a dělal jsem novou kostku

-
To sú tí Švajčiari. Oni majú väčšinou divné miery, ale napriek tomu (alebo mono práve preto) im ti stojčeky fungujú lepšie ako iným, čo vsádzajú na "okrúhlejšie" miery

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
jako svěrák dobrý, ale musíš sundat/nandat, ustavit atp, navíc ty sekané stupnice nic moc, tyhle úhly, ať už ve vertikální, nebo horizontální rovině je rychlejší dělat přes úhlové podložky, nebo tu stavící úhlovou kostku v klasickém svěráku, nemusíš se zdržovat...no a časem ho stejně pošleš dál

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Ahoj mě právě nebavilo to ustavovat pokaždé když jsem potřeboval sundat/nandat. Tak jsem si vyladil naklápěcí a utáhnul. No já to nedávám na jedno upnutí, notumlik píše: ↑7. 5. 2023, 9:43jako svěrák dobrý, ale musíš sundat/nandat, ustavit atp, navíc ty sekané stupnice nic moc, tyhle úhly, ať už ve vertikální, nebo horizontální rovině je rychlejší dělat přes úhlové podložky, nebo tu stavící úhlovou kostku v klasickém svěráku, nemusíš se zdržovat...no a časem ho stejně pošleš dál![]()

Jak vypadá stavicí úhlová kostka prosím? Je to tohle? Jak se řeší, když obrobek je užší a svěrák ho už nechytne? Díky
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
jo to je ono

ty úhlové podložky mají jen snad 6mm a dají se skládát tak, že z nich uděláš jakýkoli úhel, no a pokud máš frézku a brusku, tak ..........

http://www.tumlikovo.cz/
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Na ty kostky pozor, delaji se ve dvou druzich, nemecke a cinske. Prvne jsem si omylem koupil ty druhe a mit toho Cinana po ruce, hodim to po nem. Osa prizmatu byla tak o dva centimetry na metr mimobezna k obrysu

Aleš Procháska