Co jste dneska bastlili?
Modros> tenhle genericky pedal jsem si taky predelaval pro sve potreby (Welbach Alpha225). Pouzivam ho uz par let, ale musim rict, ze ergonomicky je to dost hrozne, vysoka pozice a ten uhel nohy... musim k nemu mit jeste takovou stolicku 

TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Obcas zapomenu zapnout privod vzduchu do cnc, do jednoducheho rozvadece sem vsadil meric tlaku....pokud neni zadny tlak, nejde nahodit e stop, pokud pri praci klesne tlak pod 6 baru, program se zastavi s alarmem nizkeho tlaku, hlavni duvod je ATC a jeho mozne poskozeni pri nizkem tlaku pri vymene, dal je v krabici generator vakua na vakuovej stul kterej pri zvednuti materialu a ztrate vakua okamzite nahodi estop.
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
na druhou stranu to u mě splnuje co od toho očekávám....při dotyku spuštění oblouku a rozsah odpovídá nula až po nastavený proud na Tigu...do té doby nebylo možné svářet třeba slabé plechy protože to hned propálíš...kolikrát sem za chodu sahal po potenciometru abych si ubral nebo přidal.....ale lenost mě držela dlouho v tomhle stavu 
ale skoro 9 litrů za tohle se mě dávat nechtělo

ale skoro 9 litrů za tohle se mě dávat nechtělo
Modros> jasny, vsak ja ti to taky nehanim - koneckoncu mam totez
.
9t Kc za pedal je uz trochu prestrel, to je slusna motivace. Ja ten svuj polotovar koupil myslim za litr na Naraditechnik.

9t Kc za pedal je uz trochu prestrel, to je slusna motivace. Ja ten svuj polotovar koupil myslim za litr na Naraditechnik.
Ahoj kluci
Je čas grilování a dnes jsem narychlo spíchnul kamarádce přesně dle jejich požadavků gril , s kamenem ,aby se dal přenášet a aby to bylo skoro zadarmo .Tak jsem to udělal , z toho co dům dal .( Musím říci , že tedy mě to grilování na kameni nic moc neříká)
Základ je stará použitá fabrická né úplně rovná masivní ocelová bedýnka s uchama (rozměr cca55x35cm) , z burzy ( Prodávají tam různé vybavení , z fabrik - jako industriální nábytek)
Na horní okraj jsem navařil 3 kusy výztuh vinglu , co se válel ve šroťáku .
Potom vyřízl otvor pro přikládání a z vyřiznutého plechu udělal dvířka .
Navrch jsem dal mramor nevydrží sice , co žula ,ale mám ho zadarmo . Dostal jsem ho půl palety , ale nemám tak velké kusy, tak jsem to musel udělat ze dvou kusů.
Bohužel nemám vodou chlazenou řezačku a speciální kotouč na mramor
Měl jsem co dělat , abych ho rozbruškou upižlal
Ještě taková inspirace , tip když je ta grilovací sezóna !!
Na burze už roky prodává grily jeden pan . Dělá různé velikosti ale
hlavně se mi líbí , že vše děla , z toho co najde ve šrotu !!!
Ta nádoba je ,z rozřízlého bojleru . Poháněcí ozubené kolo je, z Favorita,motor ze Škodovky 120 atd .Prostě , z toho , Co zrovna ve šroťáku přistane.
Je čas grilování a dnes jsem narychlo spíchnul kamarádce přesně dle jejich požadavků gril , s kamenem ,aby se dal přenášet a aby to bylo skoro zadarmo .Tak jsem to udělal , z toho co dům dal .( Musím říci , že tedy mě to grilování na kameni nic moc neříká)
Základ je stará použitá fabrická né úplně rovná masivní ocelová bedýnka s uchama (rozměr cca55x35cm) , z burzy ( Prodávají tam různé vybavení , z fabrik - jako industriální nábytek)
Na horní okraj jsem navařil 3 kusy výztuh vinglu , co se válel ve šroťáku .
Potom vyřízl otvor pro přikládání a z vyřiznutého plechu udělal dvířka .
Navrch jsem dal mramor nevydrží sice , co žula ,ale mám ho zadarmo . Dostal jsem ho půl palety , ale nemám tak velké kusy, tak jsem to musel udělat ze dvou kusů.
Bohužel nemám vodou chlazenou řezačku a speciální kotouč na mramor
Měl jsem co dělat , abych ho rozbruškou upižlal
Ještě taková inspirace , tip když je ta grilovací sezóna !!
Na burze už roky prodává grily jeden pan . Dělá různé velikosti ale
hlavně se mi líbí , že vše děla , z toho co najde ve šrotu !!!
Ta nádoba je ,z rozřízlého bojleru . Poháněcí ozubené kolo je, z Favorita,motor ze Škodovky 120 atd .Prostě , z toho , Co zrovna ve šroťáku přistane.
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
S tim mramorem nevim. On je dost nasakavy takze bych z toho zas tak uneseny nebyl. Ale kdyz to neni pro tebe...
To grilovani na kameni se dela proto ze je zdrave. Delaji to takovi ti "bezkrevni lide" jez si chteji doprat toho pankacskeho grilovani, ale asi by se zblaznili kdyby videli kousek masa spaleneho do rostu
Je to stejne jako kdyz si maso udelas na panvicce, jen nemusis na zahradu tahat snuru ke dvoukolaku.
Grily z boileru jsou fajn, jen tohle jsou produkcni grily pro ruzne stankare apod. Doma na zahrade by ses na neco takoveho asi divat nechtel.
To grilovani na kameni se dela proto ze je zdrave. Delaji to takovi ti "bezkrevni lide" jez si chteji doprat toho pankacskeho grilovani, ale asi by se zblaznili kdyby videli kousek masa spaleneho do rostu

Grily z boileru jsou fajn, jen tohle jsou produkcni grily pro ruzne stankare apod. Doma na zahrade by ses na neco takoveho asi divat nechtel.
Ahoj s tím mramorem máš samozřejmě pravdu !! Není to jako žula ani nevydrží jako žula ale mám ho zadarmo tak jsem to neřešil zadání bylo striktní musel jsem se navíc vejít do cenyt256 píše: ↑10. 5. 2023, 4:46 S tim mramorem nevim. On je dost nasakavy takze bych z toho zas tak uneseny nebyl. Ale kdyz to neni pro tebe...
To grilovani na kameni se dela proto ze je zdrave. Delaji to takovi ti "bezkrevni lide" jez si chteji doprat toho pankacskeho grilovani, ale asi by se zblaznili kdyby videli kousek masa spaleneho do rostuJe to stejne jako kdyz si maso udelas na panvicce, jen nemusis na zahradu tahat snuru ke dvoukolaku.
Jinak s těmi dělanými grily pravdu nemáš !!!
Pán je dělá i lidem na míru , jak velké je chtějí.
Myslím , že pán je původem kovář , tak si takto prividělává
To by jsi se divil co normálních lidi si je kupuje na zahradu. Tak jako frčí dneska , v kuchyni , v bytě vybavení ze starých fabrik : Ponky ,výbojky ,regály ,židle , stoly atd jako industriální módní vlna. Já tomu tedy nefandím.
Tak si tito industriální milovníci kupují tyto grily a navíc je hřeje , že jsou vyrobeny z odpadu.
SCHAUBLIN 53, GACK K15 , Weiler Condor 81, RB40, Avia fnc 25, a další
Ahoj
Jak je vevnitr zapojeni potíků aby pedal reguloval a kroutitkem na boku šel nastavil max proud? Ta moje chce jeste kontakt na start, mas to taky tak?
Buď tak laskav a postni maluvku. Uvažuju o nem uz dlouho a k memu pegasu stoji skoro osm, coz se mi taky nelibi. Dekuju
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
nene...ten boční potík je vyřazenej...já když připojim pedál tak tig to pozná...přepne se do modu pedál a na tigu nastavím třeba 100A a v pedálu je spínač při dotyku a o zbytek 0-100A například se stará potík....zapojeno je to takhleCharon píše: ↑10. 5. 2023, 9:22
Ahoj
Jak je vevnitr zapojeni potíků aby pedal reguloval a kroutitkem na boku šel nastavil max proud? Ta moje chce jeste kontakt na start, mas to taky tak?
Buď tak laskav a postni maluvku. Uvažuju o nem uz dlouho a k memu pegasu stoji skoro osm, coz se mi taky nelibi. Dekuju
Charon> ja pouzivam jak potik pedalu, tak potik na jeho boku pro volbu rozsahu. Plus zvlast on/off tlacitko.
Zapojeni a provedeni viz obr., zjisteno rychlym pokusem a rozborkou svarecky.
Linearni - zdvih pedalu, rotacni - bocni, rozsah.
Moje potiky jsou oba 10k, pridany odpor na podepreni jejich spolecne zeme je schovany v te cerne buzirce s dvojici cernych a neni nutny, jen mi pak vychazi lip plny rozsah (10A je min. limit svarecky, tak tam s nim neni prazdny chod na pocatku zdvihu)
Zapojeni a provedeni viz obr., zjisteno rychlym pokusem a rozborkou svarecky.
Linearni - zdvih pedalu, rotacni - bocni, rozsah.
Moje potiky jsou oba 10k, pridany odpor na podepreni jejich spolecne zeme je schovany v te cerne buzirce s dvojici cernych a neni nutny, jen mi pak vychazi lip plny rozsah (10A je min. limit svarecky, tak tam s nim neni prazdny chod na pocatku zdvihu)