Co jste dneska bastlili?
Třeba takhle:
Je to udělaný pro moje potřeby (start + stop = tlačítka, reverzace trvalý spínač). Ale je tam tolik možností, že se to dá zapojit určitě aspoň deseti různými způsoby, v závislosti na způsobu ovládání.
Předpokládám, že moje 440 bude plus mínus totožná, jako tvoje 420.Je to udělaný pro moje potřeby (start + stop = tlačítka, reverzace trvalý spínač). Ale je tam tolik možností, že se to dá zapojit určitě aspoň deseti různými způsoby, v závislosti na způsobu ovládání.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já to mám na vrtačce tak, že když potřebuju použít pedál (on to vlastně není opravdový pedál, ale koncák přišroubovaný k noze stolu), přepínačem nastavím levé otáčky a podržením pedálu je zase přepnu na pravé. Je to proto, že kdybych nemohl rychle nahmátnout nohou pedál, závitník se vyšroubuje a neulomí ("bezpečný stav při poruše"
). Taky Micromaster 440.

Aleš Procháska
Tady se bude asi muset malinko zabastlit. Budeš potřebovat 2ks diody nejlépe 1N4007.
Pedál 1 zapojíš přes diodu do Digital input 1.
Pedál 2 zapojíš napřímo do Digital input 2 a přes diodu do Digital input 1.
p840.0 nasatvit 722.0 tím se zapne od napětí ze vstupu Digital input 1
p1113.0 nastavit 722.1 tím se při sepnutí pedálu 2 reverzuje směr otáčení
p1110.0 zkontrolovat musí být 0 (1 blokuje reverzaci)
Na micromasteru 440 by to šlo bez diod. Signály lze sloučit přes funkci OR ve free function block.
Kdybys nepotřeboval potenciometr ale rychlost napevno, tak se to dá bez diod udělat přes fixed frequencies.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Před časem jsem se pustil do generálky své emenky. Jenže se to mi do toho přimotali jiné záležitosti a celá oprava se protáhla. Emenka byla i poměrně dlouho na přebrusu lože, kde jim to trvalo asi o 4 měsíce déle oproti plánu.
Dneska jsem se tedy dostal k druhé vrstvě základu (2K HS Akryl) a k přebroušení části dílů. Zítra pokračování a pak už konečně přijde zelený 2K PUR. Musím říct že s tím základem se pracuje úplně skvěle. Nebylo třeba skoro vůbec použít tmel. Parádně se to brousí a schne to pěkně rychle i ve větší tloušťce vrstvy. V prvním kole jsem nanesl 3 vrstvy štětcem, v druhé etapě pouze 2 a o něco řidší a vždy přebrousil.
Dneska jsem se tedy dostal k druhé vrstvě základu (2K HS Akryl) a k přebroušení části dílů. Zítra pokračování a pak už konečně přijde zelený 2K PUR. Musím říct že s tím základem se pracuje úplně skvěle. Nebylo třeba skoro vůbec použít tmel. Parádně se to brousí a schne to pěkně rychle i ve větší tloušťce vrstvy. V prvním kole jsem nanesl 3 vrstvy štětcem, v druhé etapě pouze 2 a o něco řidší a vždy přebrousil.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Až bude trochu času, tak se budu "někdy" věnovat takovým ptákovinám
.
Jdu ustavit plošku. Budu muset nadělat pár přírub. Výrobce už dávno skončil. Nejsou a nebudou. Příští týden bude ještě jedna perla. K tomu ještě sehnat nějakýho Studera a končím s nakupováním. Třeba starší S30... Už se mi pár věcí splnilo. Tak třeba i tohle
.
Dneska jsem seděl na kávě u kámoše a končí další podnik. 20000m2 hal. Masakr. Prodávají všechno. Jen nic, o co bych tak nějak měl zájem.

Jdu ustavit plošku. Budu muset nadělat pár přírub. Výrobce už dávno skončil. Nejsou a nebudou. Příští týden bude ještě jedna perla. K tomu ještě sehnat nějakýho Studera a končím s nakupováním. Třeba starší S30... Už se mi pár věcí splnilo. Tak třeba i tohle

Dneska jsem seděl na kávě u kámoše a končí další podnik. 20000m2 hal. Masakr. Prodávají všechno. Jen nic, o co bych tak nějak měl zájem.