Magiho výzkumný ústav
-
Podle mě nalitej svarec nejlepší svarec. A poměrně přesně ti mužů říct jak to svaril. Ten člověk to měl totalne u prdele a byl pěkně nasranej protože s elektrodou triskal jak s kladivem. Pravděpodobně nemá svarecak a bude to vesnické kutil. Něco málo k obhajobě. Děda měl donedávna svarecku bratrů Ježku, v ponku měl a furt má balíky rutilovych elektrod pěkně vlhkých a rezavych. Ta svarecka svarovala v tyhle kombinaci podobně. Delal jsem koutak vzhledove perfektní přes strusku po oklepání byl svár nahoře, dole a uprostřed nic. Prostě 2 oddělený sváry na jeden zátah. Takže vykuchat měď prodat do šrotu a za to koupit inventor. A je to v pořádku. Jinak brousit bych to nechtěl ikdyz klepnout na to majzlem moc tam toho třeba nezbude.
Omlouvám se za pravopis tablet mi sám prehazuje háčky čárky.
Omlouvám se za pravopis tablet mi sám prehazuje háčky čárky.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Rutilovou elektrodou se dá udělat pohledově mnohem hezčí svár nežli bazickou, ovšem musí se to umět a nemít elektrody vlhké.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
S tím je problém, když takového zákazníka na 1. až 3. místě zajímá jen nízká cena a teprve na 4. místě je cena. To se pak nesmíš divit, že to vypadá jak to vypadá. Ve stavebnictví to bývá ještě horší.A co z toho plyne:
1. hlídejte si kur... dobře firmy / lidi co pro vás dělají, můžou udělat víc škody než by vás stálo udělat si to sami.
2. buďme rádi za ty firmy / lidi kterým můžeme věřit že svou práci odvedou kvalitně (a ty si hlídejte taky kur.. dobřeaby neutekli)
Hlavně se ty elektrody nesmí přesušit položením přímo na kamna, jak se to obvykle dělá. To sice svar i docela dobře vypadá, ale nemá pevnost.Rutilovou elektrodou se dá udělat pohledově mnohem hezčí svár nežli bazickou, ovšem musí se to umět a nemít elektrody vlhké.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Ve stavarine jsem kdysi delal a jako u vseho zalezi na cloveku.Ne nadarmo se rika ze zednik a prase maji stejneho panaboha (snad nekoho neurazim).Ono i svareni neni casto az zas tak jednoduche a to nemluvim o nerezu hliniku nebo ruznych specialitach vse chce holt svoje.
To už přeháníš, na čtvrtym už je kvalitaSelic píše:S tím je problém, když takového zákazníka na 1. až 3. místě zajímá jen nízká cena a teprve na 4. místě je cena.

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Tu cenu bych s tím moc nespojoval.
Pokud poptám svaření konstrukce s veškerou dokumentací, včetně použitých materiálů, postupů apod a čekám cenu za kterou to následně objednávám nemůže mi někdo argumetovat že měl nízkou cenu a tohle je za ni.
Co jsem zjistil tak hlavní problém vzniknul tím že to jedna firma předávala další a ta zase další až to skončilo jak to skončilo.
Pokud poptám svaření konstrukce s veškerou dokumentací, včetně použitých materiálů, postupů apod a čekám cenu za kterou to následně objednávám nemůže mi někdo argumetovat že měl nízkou cenu a tohle je za ni.
Co jsem zjistil tak hlavní problém vzniknul tím že to jedna firma předávala další a ta zase další až to skončilo jak to skončilo.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
To joBen Ash píše:Přes kolik firem to prošlo je naprosto irelevantní, i kdyby to šlo pšes deset firem tak si tohle nesmí nikdo dovolit, takovou práci odvést!

Představuji si to jako tichou poštu:
1. posekat trávu - výška 1cm
2. posekat trávu, tak akorát
3. posekat trávu
4. udělat něco s trávou
5. ubalit si trávu a zakouřit si
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
No jako člověk postižený celoživotním elektrikařením se na kolotoče taky chodím odreagovat. Vždy si oddechnu a řeknu si že to s tou technickou zprávou zase nemusím tak přehánět když vidím jak to provozují.packa píše:Tohle je fakt mazec , ale byl jsem se vloni podívat na pouti , a tokový ten vehement co se sváma klátí nějakých 10metrů nad zemí měl na sobě hodně podobný sváry a to je už opravdu mazec .
Na druhou stranu to asi berou tak, že když by jim to spadlo tak mají finýto nafurt. Proto se vždy provádí "údržba" dle důležitosti.
Aneb jak zní dotaz bezpečnostího technika: Pane vy tam nemáte žádné světelné mříže, nášlapné rohože, ochranné bariéry a výstražné značky, co když tam někdo vleze?!
A odpověď provozovatele: Proč by tam někdo lozil, vždyť by ho to zabilo.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo, zítra v 9:00 opět setkání s naším broukem pytlíkem, technologem a vše znajícím pánem.magi píše: Už ti někdo někdy nařizoval zaslepit všechny pojistné ventily na páře (utíká jimi energie), zaslepit pojistný ventil v regulačce plynu na VTL větvi (pro jistotu aby neutíkal plyn) ?
Už měl na tebe někdo dotaz typu: proč při bouřce vylétnou jističe od generátorů kogeneračrních jednotek? Musí tam ty jističe být? Nešlo by je vyřadit?
U dvou posledních případů jsem z toho vybruslil pouze argumentem, že se budu muset naučit péct dobré buchty abych je pak dotyčnému mohl vozit do kriminálu.
Jinak všecho myslel naprosto smrtelně vážně a trval na splnění. Jeho nápady si v ničem nezadají s myšlením 10ti letého dítěte.
Na státní normy a podobné věci se v kapitalstickém světě SERE, to si prosím laskavě umědomme. Výkon, zisk, minimalizovat ztráty, propustit co nejvíc lidí - to je oč tu běží.
Na nařízení vlády a podobné věci v tomto případě sere bílej tesák a já jako podřízený bych teoreticky měl být povinen všechny rozkazy plnit.
Brání mi v tom jen moje jakási úcta k fyzikálním zákonům a respekt z nebezpečí. Ovšem kdybych nebyl držka prořízlá a neposlal jej párkrát do řitě, stejně bych asi nepochodil.
3 týdny jsem ho neviděl a z nového setkání mám dopředu už trauma. Jak takového kokota (který před tím dělal řidiče Desty) může někdo poslat řídit fabriku?
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Tak ohledně toho svařování, chlapci to shodnotili následovně:
1. Zadavatel oznámil že se mu chce zvracet
2. Prováděcí firma (tedy asi majitel) si vzal beze slova montérky a už tam od soboty makají.
3. lehké přebrušování se nekoná, vše komplet odříznou sváry komplet pryč a celé znovu zavařit
magi: možná jestli ten všeznalec nemá taky takovou podobnou speciální práci.
Jedna uklidová firma, ne moc dobrá a vedoucí každou chvíli v novém autě. Kolega se ptal ostatních že by mu tak neslo? Odpověď: Ale né, to on má jinou práci "dělá syna".
1. Zadavatel oznámil že se mu chce zvracet
2. Prováděcí firma (tedy asi majitel) si vzal beze slova montérky a už tam od soboty makají.
3. lehké přebrušování se nekoná, vše komplet odříznou sváry komplet pryč a celé znovu zavařit
magi: možná jestli ten všeznalec nemá taky takovou podobnou speciální práci.
Jedna uklidová firma, ne moc dobrá a vedoucí každou chvíli v novém autě. Kolega se ptal ostatních že by mu tak neslo? Odpověď: Ale né, to on má jinou práci "dělá syna".
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Jak vypadá motorový olej po proběhu 100mth v naší kogerační jednotce na bioplyn ve kterém je vysoký obsah síry.
Už po 100mth laboratoř doporučuje výměnu a olej považuje za nepoužitelný (měníme po 300mth).
Tímto pokládám celý výzkum stran zázračných olejů a lákavých keců obchodníků s oleji za ukončený.
Pan Nejchytřejší který si od tohoto sliboval převratnou změnu v počtu mth do výměn oleje bude hodně zklamán
Už po 100mth laboratoř doporučuje výměnu a olej považuje za nepoužitelný (měníme po 300mth).
Tímto pokládám celý výzkum stran zázračných olejů a lákavých keců obchodníků s oleji za ukončený.
Pan Nejchytřejší který si od tohoto sliboval převratnou změnu v počtu mth do výměn oleje bude hodně zklamán

- Přílohy
-
- LUBSTAR_01KJ2_plynovy mo_8146141_Severe_8000562.pdf
- (286.11 KiB) Staženo 846 x