Nové CNC z Rokycan II
- Martinhora
Kolmost vřetena mám změřenou ... Když opíšu kružnici o průměru 300mm tak mam úchylku na konci 0.01. Ale to by nedělalo ten pravidelný kužel - to by ten kužel byl jen došikma ...
- Martinhora
Je to ve svěráku .... Ale ten povrch není nijak okousanej - bez rezonancí. Ještě mě napadá, jestli není problém v nástroji - že by byl nabroušenej do kužele ...
- Martinhora
Jenomže kdyby se to odtlačovalo, tak ten spodní průměr bude větší než má bejt - a on sedí na stovku - měřeno mikrometrembobik píše:Ale on frézuje válec a ne díru. Takže to odtlačení frézy tam určitě je. Určitě na to má vliv tuhost všech tří složek, stroj-nástroj-obrobek.
To by pak ale měl nepřesně vše, co s tou frézou už udělal.bobik píše:To ovšem nic neznamená. To může být jen špatná korekce průměru frézy.Jenomže kdyby se to odtlačovalo, tak ten spodní průměr bude větší než má bejt - a on sedí na stovku - měřeno mikrometrem
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- Martinhora
Tak asi vyřešeno. Dal jsem jiný nástroj a je to OK - byl to první zkušení vzorek. Takže asi špatně nabroušená fréza (byla nová)
- Martinhora
Tak Echt na to kápnul. Já jsem prohodil celej upínač s jinou 10mm osazenou frézou.
Teď jak to Echt napsal, tak jsem šel rozhodit ten původní. Je to evidentně kleštinou viz.foto. Byla úplně nová - nekontroloval jsem to ... Koupená u Aliconu se zvýšenou přesností 0.005.
To je na posrání, člověk tady honí stovky a pak tam dám takovehle brak od soustruhu. Samozřejmě jim to hodim na hlavu
Teď jak to Echt napsal, tak jsem šel rozhodit ten původní. Je to evidentně kleštinou viz.foto. Byla úplně nová - nekontroloval jsem to ... Koupená u Aliconu se zvýšenou přesností 0.005.
To je na posrání, člověk tady honí stovky a pak tam dám takovehle brak od soustruhu. Samozřejmě jim to hodim na hlavu

- Martinhora
Trošku drahá munice ...CZ_Pascal píše:Nedávno tu někdo stavěl vcelku pěknej prak na podobné kleštinyMartinhora píše:To je na posrání, člověk tady honí stovky a pak tam dám takovehle brak od soustruhu. Samozřejmě jim to hodim na hlavu