Tak holt "full prize", to už mě nezabije , kdyby manželka zjistila , kolik jsem do toho vrazil , tak by se se mnou stejně tak rok nebavila

Ještě jsem to znásilnil převodkama na vzduch 10 na 8 a drží to jak šutr bez lepení. Do 8mm narvu 9/6mm hadici to už jsem zkoušel , taky trochu násilím ale půjde to.
Tos mě trochu uklidnil, tak uvidíme..Radhard píše: ↑15. 6. 2021, 10:48 Teď mám 20L chladiva v uzavřeném plastovém sudu a po 1h frézování není patrná změna teploty.
Jak dlouho to chceš mít v provozu a kolik myslíš, že to vřeteno vytopí?
Kdyby to bylo 250W, tak 20L to ohřeje o 1°C za 5min za předpokladu, že žádné teplo z chladiva neunikne do okolí.
Ty máš 3x380V měnič? Jaký konkrétně?Fiury píše: ↑16. 6. 2021, 8:35 Teď bojuji se zapojením VDF a vřetene, omylem jsem objednal 220V místo 380V a nevím jestli je v tom rozdíl (teda jako je ale jestli to půjde nastavit..) :
https://www.aliexpress.com/item/1005002265161177.html
SPINDLE
Power: 2.2 KW
Voltage: 220V~250V
Frequency: 400 Hz
https://cs.wikipedia.org/wiki/Asynchron ... le_statoru
Možná jen chyba měření, točí se to?
Tento měnič by 3X380V nedal, si myslím, takže z tohoto pohledu jsi koupil správné vřetenoFiury píše: ↑16. 6. 2021, 9:35 Ahoj, VDF huanyang 2,2kw - měl by to být HY02D223B
https://prom-electric.ru/media/hy01d523b.pdf
existuje komponenta gantry.Fiury píše: ↑24. 6. 2021, 7:15 a) na Y ose budu mít dvě kuličkové tyče každá se samostatným řadičem
- pochopil jsem správně , že se dá použít nastavení tandem axis ? (nebo je to na jednu tyč se
dvěma motory?) ... teď se v tom jdu hrabat přes vzdálenou plochu .. Mám to zapojený i tak abych nechal běžet linux s mesou.. (samostatně na trafech)
- a jedna blbá otázka začátečníka , nerozhodí se ty posuvy skrz ztrátu kroků ? (jestli se tedy strácejí sem tam , aby to nebylo vyosený) . To by se dalo nějak řešit limitou na tyčích která by to znulovala. Ale to plácám asi blbosti že ...![]()
b) Existuje gui , kde kliknu na posuv osy a vyskočí mě popup okno o kolik se má posunout ? (tam bych zadal cifru a o tolik by se posunula osa v danym směru)
Předem díky moc za rady..
Děkuji za radu, strach ze ztráty kroků vyloženě nějak nemám, nikdy jsem u CNCčka ani nestálr4cv píše: ↑25. 6. 2021, 4:41existuje komponenta gantry.Fiury píše: ↑24. 6. 2021, 7:15 a) na Y ose budu mít dvě kuličkové tyče každá se samostatným řadičem
- pochopil jsem správně , že se dá použít nastavení tandem axis ? (nebo je to na jednu tyč se
dvěma motory?) ... teď se v tom jdu hrabat přes vzdálenou plochu .. Mám to zapojený i tak abych nechal běžet linux s mesou.. (samostatně na trafech)
- a jedna blbá otázka začátečníka , nerozhodí se ty posuvy skrz ztrátu kroků ? (jestli se tedy strácejí sem tam , aby to nebylo vyosený) . To by se dalo nějak řešit limitou na tyčích která by to znulovala. Ale to plácám asi blbosti že ...![]()
b) Existuje gui , kde kliknu na posuv osy a vyskočí mě popup okno o kolik se má posunout ? (tam bych zadal cifru a o tolik by se posunula osa v danym směru)
Předem díky moc za rady..
na Y dáš 2 referenčné snímače, tak aby sa vedel každý z motorov nastaviť do východzej polohy (a aby si mal kolmosť osí)
aspoň jeden z nich sprav posuvný, aby si vedel nastaviť tú kolmosť.
pri referovaní sa osi správajú ako 2 samostatné, referujú sa súčasne, tak ku kríženiu portálu nedojde. po zreferovaní sa už chovajú ako jedna os.
keď sa mne po vypnutí na plazme posunie jedna strana portálu, tak pri referovaní vidím, ako si ju pekne potiahne.
ak máš strach zo straty krokov, tak je niečo zle, nemyslíš?