Dopadlo to celkem slusne, na 0.5mm bychom byli na tom s tema ruznyma technologiema, rekl bych srovnatelne - viz foto po gravirovani a vrtani 0.4mm der a vysledku pred ocistenim (ty obri duzny jsou btw 0.8mm

Vzpomnel jsem si, ze kdyz jsem jeste na skole rysoval tusi, tak existovala Centropen trubickova pera i s hrotem 0.18mm a 0.25mm. Mozna by stalo za to je vyzkouset... v ramci posouvani hranic technologie
To mi o moc jemnejsi neprijde, ale delam takto i desky na TQFP pouzdra s rozteci vyvodu 0.5mm bez nejakych problemu. Tohle jsem vyfotil protoze jsem ho zrovna vyrobil. Cas jsem nemeril, ale kdyz nepocitam zahrivani chloridu a laminatoru, o moc dyl to nebude. vytiskle a prelaminovane je to prakticky hned a kdyz neni moc vysumely chlorid, je to vyleptane za 3-4minutky.Thomeeque píše: ↑5. 11. 2021, 10:03 t256: Také pěkný výsledek (zkus něco hodně jemného, třeba /viewtopic.php?p=427788#p427788). Těch pět minut ti sice nevěřim, ale rychlejší to asi je.
Trubičkové pero jsem zkoušel používat na začátku, ale zavrhl jsem to. Zaprvé byl také potřeba leveling, což by ještě šlo, ale hlavně se to zacpávalo při přejezdu přes dříve nanesený a již trochu zaschlý lak (a takových přejezdů je v Eaglem vygenerovaných HPGL mraky). Fixe to nějakým zázrakem nevadí. Možná je to dané lakem, až tak jsem s tím neexperimentoval. Pro moje potřeby těch 0.3mm zatím nebyl problém (já zase takové jemnůstky nedělám), jemnější čára by znamenala více plottrování, asi to nemá smysl hrotit (asi by pak už začal být i problém s přesností samotného stroje, už teď je vidět, že je tam nějaký rozptyl).
Vrtam ruco coz je trochu nevyhoda takoveho postupu, na takove vrtacce s cinkym 300W vretenem ER11 pridelanym na pojezd z historickeho HDD
Zdejsi diskuze mne primela abych konecne potunil laminator a tady je zdokumentovan cely proces vyroby desky a vysledek.