Nová polymerbetonová frézka

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Juro

20. 12. 2012, 7:02

Myslel som to že vreteno má otáčky do prava a ty máš pohyb obrábania po smere hodinových ručičiek. Tým pádom máš o trochu nekvalitnejší obrobený povrch.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
CAWEDOG
Kontaktovat uživatele:

20. 12. 2012, 7:25

Ono spíš zaleží jestli frezuješ sousledne a nebo nesousledne. Ukazka je z hrubu s přídavkem 0,5mm na stěnu. A máš pravdu pokud frezuješ sousledne tak je hezčí povrch. A na ukázce vždy poslední dráha v hladině je sousledně.
danodpp

25. 1. 2013, 10:53

ahojte
neviem sice co znamena sousledne a nesousledne v cestine...ale skor by sa tomu malo hovorit súbezne a protibežné frézovanie ?

správne by sa malo frézovat protibezne (plati na starsich strojoch, resp.na strojoch kde je vola v posuve frezovania :D) - cize otacky nástroja posobia proti posuvu obrobku

ale kedze dnes mame kvalitne frezy, a dobre masinky bez vole (gulickove skrutky), tak myslim ze je jedno ktorym smerom sa frezuje :-p

a pri tvojej poslednej ukazke sa nejedna ani o valcove frezovanie ale skor o "nesymetricke" celne - tak by to malo byt uplne jedno, či? :)
CAWEDOG
Kontaktovat uživatele:

25. 1. 2013, 11:06

Jedno to určitě není. Na hrub se vetšinou použivá nesousledné frézování z duvodu hladšího vstupu břitu do materiálu, ale má to jednu nevyhodu. Řezné síly vtahují nastroj do řezu a obrobený díl je tudíž menší. Naopak při šlichtování se používá sousledné frézování protože řezné síly odtlačují nastroj od obrobku. U hrubu to záleží jak moc máš dobrou mašinku ale v celku je jedno jakým zpusobem frezujes. Ale zkus šlichtovat 2 ruzné díly sousledne a nesousledne a potom to zmeř.
danodpp

26. 1. 2013, 12:06

tak teda asi som magor z cestiny, ale pravdepodobne sousledné = súbežné, nesousledné = nesúbežne cize pritibežné frézovanie....

tak este raz, nesubezne frezovanie je take, pri ktorom smer otacania frezy posobi proti pohybu obrobku - freza zabera plynolo od "nuly" az po maximalny uber materialu - tym obrobok odtahuje

a naopak protibezne je take, pro ktorom smer otacania posobi v smere pohybu obrobku - freza zabera od najsirsieho zaberu po nulovy - povrch vznika pri vychadzani brytu frezy z obrobku a teda vhodnejsie na dokoncovanie (ako si pisal) - ale, obrobok sa vtahuje - to znamena, ak je vola v posuve (najmä v skrutke) pri tomto vtahovaní sa tvoria "zuby" a hrozi poskodenie nastroja :lol:

takze vlastne je to ako si pisal, len s tym vtahovaniem a odtahovanim trochu naopak :D :oops: :cry:
ale je mozne ze mi uz sibe...vid hodinky :lol: tak dobru noc :arrow:
danodpp

26. 1. 2013, 12:08

p.s. inak pochvala za krasne polymerbetonove masinky... mozes uvies nejaky kontakt odkial a za kolko kč si zohnal ten p.beton? dík
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2013, 12:27

Ta cena by mě taky zajímala, já teď objednal epoxy 455 1kg za 170 b DPH + tužidlo a doprava na http://www.chemex.cz" onclick="window.open(this.href);return false; Pokud se zadaří tak bych vzal větší balení kde už hezky klesá cena, ale když bude mít někdo levnější tak sem s tím :D
CAWEDOG
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2013, 8:44

Názvosloví už máš docela vychytaný ;-) ale s tím vtahováním nastroje jsi vedle jak ta jedle. U nesousledného frezování opravdu se nástroj vtahuje vždy do materiálu a to z toho důvodu, že břit při vycházení z materiálu ma největší kousek třísky před sebou.
Jako pryskyřici jsme použil nejlevnější laminační epoxidovou pryskyřici kterou sem sehnal. Cenu zkusím nekde dohledat. CCA 35kg mi stacilo na asi tunu polymerbetonu.
danodpp

26. 1. 2013, 10:50

ok
teda mne nejde ani tak o tu cenu, ale skor o zmesi ktore mam vyhladat a kupit ci objednat.

asi si tu jediny ? co ma taketo skusenosti s tym drahym betonom :-p
CAWEDOG
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2013, 1:12

Polymerbeton je ten nejlepsi a pritom nejlevnejsi konstrukcni material.K pryskyrici jesm pouzil 2 frakce kameni 25mm a 5mm a pisek. Nic víc nic mín. Potom uz jenom vibrovat a čekat.
danodpp

26. 1. 2013, 8:46

mozes presnejsie specifikovat? ake kamenivo, a ake lepidlo/tuzidlo? a v akych pomeroch :shock:

na slovensku som hladal no vela som toho nenasiel...ak nieco je tak info na vyziadanie - ale ako mam ziadat info ked neviem co chcem :lol:

dík
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2013, 8:48

Taky plánuju použít jen dva druhy kameniva, kremicity písek co se používá na spary u zamkove dlažby, ale to hrubé zrno nevím kde a za kolik pořídit. Nechci to po odliti obrabet tak jsem koukal že Dawex má v nabídce líčí hmotu pod lineary tak jsem na to zvedavej. Bohužel tam nikdo nebere telefony už dva dny tak nevím zda to vůbec půjde.
Josef
Sponzor fora

26. 1. 2013, 8:59

CAWEDOG píše:Polymerbeton je ten nejlepsi a pritom nejlevnejsi konstrukcni material.K pryskyrici jesm pouzil 2 frakce kameni 25mm a 5mm a pisek. Nic víc nic mín. Potom uz jenom vibrovat a čekat.
Tohle má asi budoucnost...
http://www.durcrete.de/BE-DC-system/BE-DC-system.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
AcemanLB
Kontaktovat uživatele:

4. 2. 2013, 9:12

Ahoj, tak mám za sebou první pokusnou kostku se zalitym šroubem, který se mi povedlo momentovym klíčem utrhnout.
Chtěl jsem se zeptat co používat za seperator, aby se dala forma znovu použít?
RaS

4. 2. 2013, 9:36

AcemanLB píše:Ahoj, tak mám za sebou první pokusnou kostku se zalitym šroubem, který se mi povedlo momentovym klíčem utrhnout.
Chtěl jsem se zeptat co používat za seperator, aby se dala forma znovu použít?
utrhnout v jakém slova smyslu? jakože to drželo v polymerbetonu tak, že se šroub přetrhla a část v polymerbetonu zůstala a nebo jako že se to utrhlo z polymerbetonu?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“