Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Thomeeque

2. 8. 2014, 2:40

magi píše:Až si to celé přečtete tak posuďte sami kdo z nás dvou je tada vlastně blbej.
Tak asi ty, ne, kdyžs to poslal jeho mámě, to dá rozum :mrgreen: Btw. technická, DOC je protivnej formát, skoro každý "word" teď umí ukládat/exportovat do PDF, to je mnohem fajnovější alternativa.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 8. 2014, 10:36

Můj word to neumí, zamrznul jsem na MS Office 2000.
Jde to pořešit pdf creatorem.
Btw, Bc. Roman Janků je obyčejnej kokot, dál není co dodat.
Si nějakej hňup stáhne na uložto.cz CX programer s crackem, naučí se trochu programovat Omrony a hned je z něho mistr světa omeleta.
Ale pro reálný život je, jak je vidět, naprosto nepoužitelnej.
Prodal jsem další terminál od Omronu, ale kdyby jej vyhrál zase on, tak to asi celé zruším.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

5. 8. 2014, 8:10

Jen k tomu OMRONu, já jsem si nedávno zaprogramoval celkem dost :wink:
technologie.jpg
Kdyby někdo potřeboval s OMRONem píchnout není problém
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Hades

5. 8. 2014, 9:16

OT:
magi píše:Můj word to neumí, zamrznul jsem na MS Office 2000.
Jde to pořešit pdf creatorem.
Btw, Bc. Roman Janků je obyčejnej kokot, dál není co dodat.
Si nějakej hňup stáhne na uložto.cz CX programer s crackem, naučí se trochu programovat Omrony a hned je z něho mistr světa omeleta.
Ale pro reálný život je, jak je vidět, naprosto nepoužitelnej.
Prodal jsem další terminál od Omronu, ale kdyby jej vyhrál zase on, tak to asi celé zruším.
tak se vys...bodni na Měkej Word a používej OpenOffice nebo LibreOffice.
Nakonec, i EU-KSČ uznala *.ods. formát jako přenositelný. Tak se nepřízpůsobuj ty, ať se přizpůsobí ostatní :D
/OT:

Jinak smekám "Imaginární klobouk", na to, co děláš bych neměl nervy... však je to samej pokus a omyl, Ale stejně Ti fandím a držím palce
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 8. 2014, 11:07

Já už jdu do finále, už probíhá painting and assembling :-)
Jen na focení nějak kašlu, zítra udělám zepár fotek.
Plovák na hladinu nafty z T815 jsem úspěšně zkamarádil s kontrolérem Comap, zakoupil hafo zásuvek (32A pětikolík, 32A čtyřkolík, 16A čtyřkolík, 32A pětikolík přívodka a 3 ks 230V). Mám nachystané 2ks stykače 40A (ještě ty komunistické V40E) jeden stykač generátoru a druhý stykač sítě.
Dál je v plánu osadit rozvaděč i WiFinou, protože kdyby se chtělo bude se dát ke kontroléru připojit notebookem a řídít a kontrolovat ho dálkově.
Sice je to taková jakási dekadentní kravinka, ale proč ně když běžná APčka jsou taky na 12VDC a kontrolér má LAN.
Takže z rozvaděče bude trčet ještě 2,4GHz všesměr. Dneska jsem se zabýval výrobou nádrže na naftu, je svařená z plechu síly 2mm, hrdlo na nalévání je G2" se zátkou (nic inteligentnějšího mě nenapadlo). Objem 55 litrů.
Zítra nástřik vrchní barvou a už se bude skládat. Ještě zbývá klapka na výfuk (jakou má každý správný zemědělský stroj z 80tých let).
Mašina už je zamluvená na 25.8. na celý den, protože ten den má EoN u nás odstávku sítě.
Další kšeft bude následovat v sousední dědině kde na ni pojede strojní omítačka (klasický problém dnešních rychlo-novo-staveb kde mají jistič max 16A a omítačka potřebuje 32A).
Takže musím máknout, šak sem si na to vzal i dovolenou :-)
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
pavlaxy

6. 8. 2014, 12:21

Ahojky :D :P
tady máš jednu převoznou centrálu i s cenou ,jsi šikovný právě jsi vydělal dvěstě tisíc :)
ELEKTROCENTRÁLA 55 KW + PŘÍVĚS_0.jpg
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 8. 2014, 1:45

Ano to je něco na způsob té mojí. Je sice silnější ,ale ruku na srdce, to už bych si radši koupil za 150tis. tenhle CAT, který je opravdu profi stroj.
http://stroje.bazos.cz/inzerat/37437583 ... r-30kw.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Přílohy
37437583.jpg
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 8. 2014, 10:43

Trafa už jsou na cestě, kamarádi z Otrokovic pomohli
Přílohy
f_mg952008-a.jpg
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

6. 8. 2014, 10:54

Spíš mě teď zajímá jen pro zajímavost tady toto
Přílohy
sm_náhr.zdroje.pdf
(124.46 KiB) Staženo 433 x
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

7. 8. 2014, 4:05

magi píše:Spíš mě teď zajímá jen pro zajímavost tady toto
To tu centrálu budeš mít napevno kabelem do baráku? Jestli má jen zásuvky tak je to pasé, nic neřeš.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 8. 2014, 7:22

Neřeším, jen to studuju pro zajímavost.
Kontrolér od Comapu je totiž typu AMF (auto mains failure). Je to moje blbost, protože jsem neměl chtít AMF ale typ MRS (manual / remote start).
Tzn. ten můj je zařízen pro automatický záskok, pokud spadne síť.
Centrálu vybavím přívodkou 32A 5k, tou bude možné pustit napětí ze síťě do rozvodnice na centrále a dál vývodkou 32A 5k pro připojení zátěže.
Celé to bude zapojené jako na schématu s tím, že je tu ta možnost tu síť tam připojit. Ale využívat se to zatím rozhodně neplánuje.
Při provozu "ostrov" bude muset být kontrolér v režimu SEMIAUT. V AUT totiž detekuje ztrátu sítě a okamžitě startuje.
To ale vůbec není problém, SEMIAUT je pouze ruční povelování STRAT / STOP, ale zbytek úkonů na gensetu dělá dál už automatika.
Přílohy
IL-NT AMF 2.1 Reference Guide1.pdf
(712.03 KiB) Staženo 284 x
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 8. 2014, 1:31

Přátelé potřebuju názor, popř. oponenturu.
Vzhledem k výše popsanému (možnost použití jako automatický záskok) v podstatě kombinuju do sebe dva systémy rozvodů elektřiny a sice TN-C a TN-S.
Pokud by to byl vyloženě ostrovní stroj, pak bych celou soustavu na něm řešil jako TN-C (jeden vodič PEN).
Pokud ale celou elektrovýzbroj centrály připojím k přívodu ze sítě který už je TN-S (PE + N), pak nemuže být soustava na cetrále TN-C protože by to vyráželo proudový chránič na přívodu ze sítě.
A dále, pokud by byla celá centrála jen TN-S a byl na ní osazen proudový chránič (fíčko) kam bude unikající proud z vodiče PE mařen, když centrála stojí někde zelené louce a není zeměna?
Přemýšlím nad tím už několik hodin a jediné co mě napadá udělat PE a N odděleně (TN-S) a pro ostrovní provoz mít možnost celou soustavu přepnout vypínačem do TN-C (propojit PE a N do společného PEN).
Jaký je na to názor?
Přílohy
silové obvody.jpg
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 8. 2014, 1:46

ja ti nevim ale tak nejak si pamatuju ze se centraly musi vzdy bez vyhrad uzemnovat
tedy kdyz stoji nekde na louce tak pouzijes zemnici kolik
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 8. 2014, 1:55

Ano to máš pravdu, u velkých vojenských byl jako příslušenství takový veliký hliníkový vrták do země.
Ale ty menší centrály nepamatuju že by někdy někdo zemnil, i když se to samosřejmě má dělat.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 8. 2014, 2:00

jo presne takovej jsem nadelil tatkovi k ty jeho a kamaradovi kterej si v ty dobe taky sehnal 30kW ruskou

myslim ze jeste nejaky maji u nasich v armyshopu

kuzelova trubka a na konci odlitek zavitu o velikosti vetsi pesti
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“