gnat píše:...A mám už za sebou další rozhovor s hotline, protože jsem instaloval 64bit verzi jako upgrade 32bit XP a při instalaci jsem samozřejmě tu původní partition vymazal (na update se zachováním soubrorů a nastavení jsem ob 2 generace OS a změně 32/64bit neměl koule). Což se osmičkám hrubě nelíbilo a prohlásily můj klíč za neplatný a odmítly se instalovat.
Vymazal jste tu partition před instalací nebo až v jejím průběhu? V druhém případě by to (snad) nemělo dělat problémy ani u těch XP. Problémy pak spíš bývají s Aktivací a někdy se dají vyřešit pouhou změnou jedné hodnoty v registrech.
gnat píše:... Tak jsem se alespoň naučil novou zkratku Win+X, což je taková neomalovánková verze Start menu (tuším, že v sedmičkách nsa tomhle hotkey viselo Centrum mobilních zařízení).
Máte-li radši myš, tak stačí zajet do levého rohu (dole) a kliknout pravým myšítkem na té miniatuře start menu.
Já mám obsluhu trochu vylepšenou vytvořením tlačítka Start, kterým skočím rovnou na seznam aplikací, takže tam nemusím přes Win+X a H, nebo myší doprava a vyvolat "charm menu". Jen by to chtělo nějakou hezčí ikonku.

- Výstřižek1.PNG (10.39 KiB) Zobrazeno 6000 x
Taky jsem přidal úlohu, že po přihlášení systém přepne rovnou na Plochu (desktop) a nakonec jsem přidal na lištu ještě vypínání (s variantami, kromě uspávání, protože na to mám na klávesnici tlačítko

).

- Výstřižek2.PNG (7.84 KiB) Zobrazeno 6000 x
gnat píše:... Jinak můj dojem je že kdyby se to dalo downgradovat na Win7, tak to z fleku udělám. Tohle je takovej kočkopes, kdy metro věci jsou pro práci s myší neohrabaný a klasické desktopové aplikace jsou zase nepoužitelné na prstomatlacích zařízeních.
S tím kočkopsem souhlasím, ale za ty prachy (zaplatil jsem 33,97 euro za vše) je to pro mne super koupě ...

Nejsem na W8 tak dobrý, ta vylepšení vymyslel pan Greg Shultz a dají se najít v jeho blogách (blozích?) na stránkách
http://www.techrepublic.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Zrovna teď jsem četl, že od 1. února opravdu MS upgrade zdraží - na W8 bude stát 119,99 a na W8 Pro 199,99 dolků.