WINDOWS 8

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2012, 1:44

robokop píše:kdyz se ti nelibi gui tak nemusis downgradovat, od toho pouzivas linux
prepnes gui
zaeditujes config a mas to
Pockej pockej, ty umis uspesne vypnout Unity v Ubuntu a dopachat tam Classic ?? Povidej , prehanej. Souhlas Unity v 12.10 je pekny ulet.
Jinak mi v tom perfektne chodi nejnovejsi hardware krome Nvidie to je uplne o nicem ... mimochodem FUCK YOU NVIDIA !!!!! .
Uplne jsem zanevrel na vyrobky od Nvidie, prestanu je kupovat at si je nechaji.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2012, 4:20

Staci nainstalovat nejakej balicek ale z hlavy nevim jmeno asi neco clasic nebo tak neco a ten to prekonfiguruje za tebe pak tam muzes mit gnome nebo kde nebo cokoli jinyho
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

1. 12. 2012, 5:14

Takze to nepouzivas a jen si to placl. Chapu.
Ja to zkousel, neni to dobre, je to napikacu. To uz je lepsi to Unity tam nechat.

K W8 , opravdu otazka znela predevsim v tom smyslu jestli vam v nem funguje SW ktery jste si koupili.
Ja treba narazil uz ve W7 kde mi proste nejedou nektere programky k pripojeni ruznych zarizenicek kolem automatizace o pripojeni velkych CNC masin na DNC a pod.. vubec nemluve.
64 bit verze tomu taky moc neprida.
Takze si na uplne novem notasu dovngraduju nektere HW komponenty dokud to zatim lze a snazim se rozjet verze systemu ktere mi vyhovuji. Svet mne zacina sr.t cim dal tim vic jak se snazi
ze vseho udelat spotrebni zbozi. Ktere v nekterych pripadech nefunguje uz v momte kdy si to clovek nese domu a stare osvedcene spolehlive veci se hazi do popelnic.
Opravdu nechapu proc inzenyri nemuzou jen opravovat svoje chyby a naopak neustale tvori nove.
Ja jsem pro pokrok , ale to co se deje je nesmyslne a nezvladnutelne.
RADEK
automatizace/konstrukce
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

2. 12. 2012, 4:38

Tak uz vim co se mi na W8 libi..

NIC
automatizace/konstrukce
yaqwsx

3. 12. 2012, 4:42

Radek-B píše:... Svet mne zacina sr.t cim dal tim vic jak se snazi ze vseho udelat spotrebni zbozi....
S tím plně souhlasím. Tohle je jeden aspekt W8, který se mi nelíbí. Mám do budoucna strach, že se Windows dostanou do stejné fáze, jako jsou např. herní konzole - bude sólo systém pro spotřebitele a sólo systém, na kterém se dá vyvíjet (a ještě ideálně na speciálním HW)...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2012, 4:49

u nekterych jejich produktu to tak je uz nejaky ten patek
u tech hlavnich si zatim netroufnuli ale myslim ze to je jen otazka casu
ja se od windows odvratil uz nekdy v roce 2000
proste me nebavila ta uzavrenost a nutnost za kazdej prd platit dost velky penize, pro osamostatneneho vyvojare uplne nesmyslne
spousta veci se navic spolu nesnasela a tak podobne

nektere firmy si nedaji rict a vydaji se cestou do pekel
pak to nejakou dobu zachranuje marketing nebo dost nekale konkurencni praktiky jako uzavrene stale se menici datove formaty atd....

tohle nehodlam podporovat uz z principu a kdyz ano tak pouze z donuceni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2012, 9:48

Kdyz ja nektere svoje oblibene SW nedokazal ve VBOXU v Linu rozjet :( , proto se stale snazim udrzovat i na mem nejnovehjim HW funkcni XP , ale mam s tim cim dal tim vetsi problemy.
Momentalne jsem tezce narazil u produktu NVIDIA.
Znovu rikam Fu..you NVIDIA !!! Prestavam podporovat tuto firmu , chovaji se neli hur tak stejne jako Microsoft.
automatizace/konstrukce
Miller
Sponzor fora

19. 1. 2013, 4:04

Minulý týden mi konečně dorazila záložní DVD k Windows 8 Pro, objednaná začátkem prosince. Pochopitelně po urgenci u našeho MS, museli je objednat znovu, německý distributor dost často nedistribuuje a vůbec nekomunikuje (na netu mu nadávají lidé z rozličných zemí). Tentokrát mi MS dal kód ke sledování zásilky, takže jsem ji sledoval, sledoval a nakonec ji opravdu dostal a ještě se při tom poučil, jak to v EU chodí, jezdí a lítá - všechno začalo v úterý 8.ledna 4:27 odpoledne v Herzebrock-Clarholz v Německu ... :D
DVD na cestách.PNG
Mini soustruh SC-4
gnat
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2013, 1:35

Taky mi také dorazilo DVD objednané v listopadu minulý týden až po urgenci na MS hotline (druhý den po urgenci :D ). A mám už za sebou další rozhovor s hotline, protože jsem instaloval 64bit verzi jako upgrade 32bit XP a při instalaci jsem samozřejmě tu původní partition vymazal (na update se zachováním soubrorů a nastavení jsem ob 2 generace OS a změně 32/64bit neměl koule). Což se osmičkám hrubě nelíbilo a prohlásily můj klíč za neplatný a odmítly se instalovat. Tak jsem se alespoň naučil novou zkratku Win+X, což je taková neomalovánková verze Start menu (tuším, že v sedmičkách nsa tomhle hotkey viselo Centrum mobilních zařízení).

Jinak můj dojem je že kdyby se to dalo downgradovat na Win7, tak to z fleku udělám. Tohle je takovej kočkopes, kdy metro věci jsou pro práci s myší neohrabaný a klasické desktopové aplikace jsou zase nepoužitelné na prstomatlacích zařízeních.
SABLE-2015
Miller
Sponzor fora

21. 1. 2013, 10:00

gnat píše:...A mám už za sebou další rozhovor s hotline, protože jsem instaloval 64bit verzi jako upgrade 32bit XP a při instalaci jsem samozřejmě tu původní partition vymazal (na update se zachováním soubrorů a nastavení jsem ob 2 generace OS a změně 32/64bit neměl koule). Což se osmičkám hrubě nelíbilo a prohlásily můj klíč za neplatný a odmítly se instalovat.
Vymazal jste tu partition před instalací nebo až v jejím průběhu? V druhém případě by to (snad) nemělo dělat problémy ani u těch XP. Problémy pak spíš bývají s Aktivací a někdy se dají vyřešit pouhou změnou jedné hodnoty v registrech.
gnat píše:... Tak jsem se alespoň naučil novou zkratku Win+X, což je taková neomalovánková verze Start menu (tuším, že v sedmičkách nsa tomhle hotkey viselo Centrum mobilních zařízení).
Máte-li radši myš, tak stačí zajet do levého rohu (dole) a kliknout pravým myšítkem na té miniatuře start menu.
Já mám obsluhu trochu vylepšenou vytvořením tlačítka Start, kterým skočím rovnou na seznam aplikací, takže tam nemusím přes Win+X a H, nebo myší doprava a vyvolat "charm menu". Jen by to chtělo nějakou hezčí ikonku.
Výstřižek1.PNG
Výstřižek1.PNG (10.39 KiB) Zobrazeno 6000 x
Taky jsem přidal úlohu, že po přihlášení systém přepne rovnou na Plochu (desktop) a nakonec jsem přidal na lištu ještě vypínání (s variantami, kromě uspávání, protože na to mám na klávesnici tlačítko :D ).
Výstřižek2.PNG
Výstřižek2.PNG (7.84 KiB) Zobrazeno 6000 x
gnat píše:... Jinak můj dojem je že kdyby se to dalo downgradovat na Win7, tak to z fleku udělám. Tohle je takovej kočkopes, kdy metro věci jsou pro práci s myší neohrabaný a klasické desktopové aplikace jsou zase nepoužitelné na prstomatlacích zařízeních.
S tím kočkopsem souhlasím, ale za ty prachy (zaplatil jsem 33,97 euro za vše) je to pro mne super koupě ... :)
Nejsem na W8 tak dobrý, ta vylepšení vymyslel pan Greg Shultz a dají se najít v jeho blogách (blozích?) na stránkách http://www.techrepublic.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Zrovna teď jsem četl, že od 1. února opravdu MS upgrade zdraží - na W8 bude stát 119,99 a na W8 Pro 199,99 dolků.
Mini soustruh SC-4
gnat
Kontaktovat uživatele:

22. 1. 2013, 9:45

robokop píše:kdyz se ti nelibi gui tak nemusis downgradovat, od toho pouzivas linux
prepnes gui
zaeditujes config a mas to
Naopak, na Unity jsem si celkem zvyknul. V kombinaci s Guake je to silně návykové. Na 12.10 mi vadí, že padá jak zralá hruška (na stejném notebooku kde jsem měl s 12.04 uptime přes 150 dnů) a když chci něco najít na disku, tak mi tam cpe naprosto nesouvisející bordel z nějakýho emerickýho slevomatu.
SABLE-2015
gnat
Kontaktovat uživatele:

22. 1. 2013, 9:53

Miller píše:Vymazal jste tu partition před instalací nebo až v jejím průběhu? V druhém případě by to (snad) nemělo dělat problémy ani u těch XP. Problémy pak spíš bývají s Aktivací a někdy se dají vyřešit pouhou změnou jedné hodnoty v registrech.
Vymazáno až během instalace přímo z instalátoru. Jinak jsem to napsal blbě, nainstalovat šly, nešly aktivovat (btw to že nejsou aktivované se nikde viditelně neindikuje a poznal jsem to věštěním z křišťálové koule když jsem zjišťoval kde se nastavuje pozadí - na neaktivovaných W8 nikde ;-) )
Miller píše:Máte-li radši myš, tak stačí zajet do levého rohu (dole) a kliknout pravým myšítkem na té miniatuře start menu.
Jo, jeden kus menu je vlevo dole, druhej kus vpravo nahře. Takže tenisovej loket zaručenej. Takhle jsem se myší nenajezdil ani když jsem hrával CSko. Doteď jsem nepřišel na to, jak se resizujou ty Metro aplikace. Nějak se mi povedlo některé udělat menší než obrazovka a některé větší a teď mi to scroluje obrazovku když se myší přiblížím k okraji té aplikace. A nejvíc mě fascinuje, že IE vypadá jinak (včetně polohy ovládacích prvků) když ho pustíte odkazem z desktopu a jinak když ho pustíte z těch startovacích dlaždiček :D
Miller píše:Já mám obsluhu trochu vylepšenou vytvořením tlačítka Start, kterým skočím rovnou na seznam aplikací, takže tam nemusím přes Win+X a H, nebo myší doprava a vyvolat "charm menu". Jen by to chtělo nějakou hezčí ikonku....Taky jsem přidal úlohu, že po přihlášení systém přepne rovnou na Plochu (desktop) a nakonec jsem přidal na lištu ještě vypínání (s variantami, kromě uspávání, protože na to mám na klávesnici tlačítko :D ).
Nechápu proč bych měl strávit několik dnů hledáním a donastavováním nového desktopového OS aby se dal vůbec alespoň minimálně používat.
SABLE-2015
Thomeeque

19. 4. 2013, 9:22

how-to-fix-windows-8:

Obrázek
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“