Stavba soustruhu svépomocí-Gingery
velice zvlastni
No spíš jde o to že spousta dílů se dá lehce zakoupit a to bez toho aby je člověk musel vyrábět .vřeteno-silnostěnná kalibrovaná trubka,bronzová futra-běžně k sehnání v prodejnách s ložisky,trapézový šroub-běžně k sehnání.atd
Všechny stroje hejblátka a udělátka stvořil člověk nééé bůh.
Skuste najskor tie knihy prestudovat, ako prvu postavi domacu zlievarnicku, dalsi v poradi je sustruh na ktory potrebuje odliatky, nasleduje seping a potom frezka... Presiel som to a ma to hlavu a patu.( Cast o sustruhu mi dost pripominala vyrobu toho maleho sustruhu co vyrobil nejaky pan v cechach, neviem si spomenut kto to bol. Taky malicky modelarsky sustruh.) Je to podobne. Uzasne na tom bolo, ze ten sustruh sa postupne ako vznikal aj vylepsoval, napr povodne puzdra na vreteno su neskor nahradene novymi uz vyrobenymi na tomto sustruhu. Mne to pride ako super pre ludi, ktory maju vacsiu radost z vyroby veci ako z ich pouzivania. A postavit nieco zo srotu je pekna vyzva.
Děkuji za vaši reakci mám za to že jste to pochopil celkem beze zbytkusemancko píše:Skuste najskor tie knihy prestudovat, ako prvu postavi domacu zlievarnicku, dalsi v poradi je sustruh na ktory potrebuje odliatky, nasleduje seping a potom frezka... Presiel som to a ma to hlavu a patu.( Cast o sustruhu mi dost pripominala vyrobu toho maleho sustruhu co vyrobil nejaky pan v cechach, neviem si spomenut kto to bol. Taky malicky modelarsky sustruh.) Je to podobne. Uzasne na tom bolo, ze ten sustruh sa postupne ako vznikal aj vylepsoval, napr povodne puzdra na vreteno su neskor nahradene novymi uz vyrobenymi na tomto sustruhu. Mne to pride ako super pre ludi, ktory maju vacsiu radost z vyroby veci ako z ich pouzivania. A postavit nieco zo srotu je pekna vyzva.
Dnes dorazil písek a pustil jsem se do výroby tavícího kelímku,akorát jsem změnil technologii a kelímek bude elektrický živený odporovým drátem přece jenom je el proud ekonomičtější jak propan.
počítal si za jak dlouho takováhle 2kW spirálka rozehřeje ten hrnek a 2kg hliníku na nějakejch 750st pro lití hliníku? jen tak pro zajímavost..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
http://www.survivor.cz/jednoducha-picka-na-taveni-kovu/" onclick="window.open(this.href);return false;
taky přemýšlím že si udělám .
taky přemýšlím že si udělám .
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...