ok .. takže celý to budu dělat šroubovaný .. .jekly spojený lkama .. viděl jsem jak se dělali tiskařský stroje a je to opravdu bitelný , tak to udělám taky tak . jeto trochu víc práce ale snad se to vyplatí .. jinak děkuju za tu stránku .. krásně s cenama to tam je .. jekly a lka mam zadarmo .. jinak když si spočítám celej ten zbytek tak snad by 20000kč na to cel stačilo .. PC taky mam ... jakou konstrukci bych měl zvolit aby to trochu fungovalo ?Cjuz píše:Kit vypadá použitelně, určitě by nějakou mašinu rozhýbal.
Vozík na tyč jsem myslel třeba tento http://www.cncshop.cz/linearni-technika_c, jinak se dá vzít jinde prodejců je více.
S váhou bych tak optimistický nebyl. Já mám prcka na obrábění A4 a jsem na 30kg bez výbavy.
Rám svařovaný a zkroutil se jako několik prasat, což je jediné s čím se dá u svařování počítat na 100%
potřebuju názory zkušených
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
příhradovou
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
kuličkový budou vždy lepší, ale dá se provozovat i na trapézu, čistě teoreticky ten kuličkovej má větší účinost takže při stejnejch parametrech jako průměr a stoupání potřebuje o něco málo menší motor, prakticky se většinou kašle na údržbu a ten trapézák je na tom potom daleko hůř a ten motor je potřeba víc silnější než na ty kuličky..životnost záleží na údržbě, resp hlavně na mazání a na tom jak zamezíš vnikání bordelu na šroub, sice mají matice stírátka.. jenže jistě je rozdíl když se to brodí ve šponách nebo když to jede v krytu... nicméně u hobby stroje bych se asi nějakou životností moc nezabýval, když se to udělá správně tak to vydrží léta a když blbě tak to odejde stejně ať to udržuješ nebo ne..
údržba to záleží co postavíš, jinak se bude udržovat fréza s X mazacími kluznejma stykama kde musíš den co den kápnout mazivo a jinak moderní frézka na lineárech(a nejen na lineárech), kde stačí jednou za X set (tisíc)hodin doplnit mazivo do centrálního rozvodu a v podstatě o víc se asi ani nestarat..
údržba to záleží co postavíš, jinak se bude udržovat fréza s X mazacími kluznejma stykama kde musíš den co den kápnout mazivo a jinak moderní frézka na lineárech(a nejen na lineárech), kde stačí jednou za X set (tisíc)hodin doplnit mazivo do centrálního rozvodu a v podstatě o víc se asi ani nestarat..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
dobře díky .. ještě otázka .. co se týče vedení tak co se vyplatí ? linearset na tyči , lineární vedení s přírubovým vozíkem nebo podepřený tyče ? nějak nemam představu jak to bude tuhý a jestli dostatečně .. nechci aby se mi to nějak prohejbalo .. ale podle toho co tu mám nějáký vodící tyče z tiskáren tak by to mohlo jít i bez podepření při tom rozměru ... co vy na to ? a jinak když použiju teda kuličkový šrouby tak podle toto co jsem tu psal že bych chtěl obrábět, o jaké síle by měly být motory při stoupání 5mm ? .. jinak díky moc všem . konečně začínám mít trochu reálnější představu o všem
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Vezmi tu tyč z tiskárny, podlož na koncích a lehce na ni zatlač prstem. Jestli máš "hodinky", změř s nimi průhyb. A odpovíš si sám, jestli to má cenu nebo ne 

Aleš Procháska
těmahle se měří třeba trpělivostoscar píše:muzou bejt digitalky?prochaska píše:Jestli máš "hodinky", změř s nimi průhyb.
tady uz nic jinyho nepomuze....

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
málem byl problém vyřešen 

https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
no právě že hodinky nevedu .. já jsem elektrikář a moc strojařskejch věcí nemámprochaska píše:Vezmi tu tyč z tiskárny, podlož na koncích a lehce na ni zatlač prstem. Jestli máš "hodinky", změř s nimi průhyb. A odpovíš si sám, jestli to má cenu nebo ne

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší jsou lineární valivá vedení. Na eBay seženeš za rozumnou cenu. První nalezný hit jen pro ilustraci: http://www.ebay.com/itm/THK-SHS-15R-Cag ... 2a2e31e2f1
A ty hodinky si kup (i se stojánkem), budeš je při stavbě ještě mockrát potřebovat. Úplně stačí zase z eBay nějaké levné použité.
A ty hodinky si kup (i se stojánkem), budeš je při stavbě ještě mockrát potřebovat. Úplně stačí zase z eBay nějaké levné použité.
Aleš Procháska
tak hodinky se mi ještě snad někde válej u babkyprochaska píše:Nejlepší jsou lineární valivá vedení. Na eBay seženeš za rozumnou cenu. První nalezný hit jen pro ilustraci: http://www.ebay.com/itm/THK-SHS-15R-Cag ... 2a2e31e2f1

hodně pracuj, neboť nevím jak moc teda vyděláváš, ale obávám se že to co vyděláš za 2 měsíce ti stačit nebude.. i na ebayi a aukru jsou mnohdy nové věci.. nicméně mnohdy lepší použité staré poctivé třeba hodinky, než nové čínské
tak já jsem pracant .. jedu soboty a přezčasy , nevaděj mi nožní a chci si sehnat ještě nějákou druhou práci a makat na 2 směny ... jinak hodinky někde budou československýRaS píše:hodně pracuj, neboť nevím jak moc teda vyděláváš, ale obávám se že to co vyděláš za 2 měsíce ti stačit nebude.. i na ebayi a aukru jsou mnohdy nové věci.. nicméně mnohdy lepší použité staré poctivé třeba hodinky, než nové čínské