Nechci zakládat nové téma.
Kluci kde se daj sehnat předpjatá ložiska do vřetena?Jakékoliv typy.Na netu nemůžu nic najít.
Dík.
vřetena
Předpjatá ložiska asi ne. Buď ložiska s kosouhlým stykem, u kterých se vymezuje vůle vzájemným dotahováním 2 ložisek proti sobě.
Nebo tzv. ložisko NN které má vnitřní kroužek mírně kuželový a musí být stejný kužel na vřetenu. Posouváním po kuželu se kroužek roztahuje a zmenčuje se vůle až do přepětí. ( Neúměrné přepětí značně snižuje životnost těchto ložisek. Jedná se o dvouřadé válečkové. Toto řešení ovšem musí mít axiální ložisko.
Nebo tzv. ložisko NN které má vnitřní kroužek mírně kuželový a musí být stejný kužel na vřetenu. Posouváním po kuželu se kroužek roztahuje a zmenčuje se vůle až do přepětí. ( Neúměrné přepětí značně snižuje životnost těchto ložisek. Jedná se o dvouřadé válečkové. Toto řešení ovšem musí mít axiální ložisko.
Aka kvalita je vreten TEKNOMOTOR?
Zvladne to frezovat aj dural?
Vreteno C31/40-C-3822-300-SB,cena 10.400sk
Frek.menic OMRON CIMR-J7AZB0P70,1.1Kw,cena 6.400sk
Je to vela alebo malo
Rad by som si neake to vreteno kupil,ale neviem ake.
Poradte.
Zvladne to frezovat aj dural?
Vreteno C31/40-C-3822-300-SB,cena 10.400sk
Frek.menic OMRON CIMR-J7AZB0P70,1.1Kw,cena 6.400sk
Je to vela alebo malo
Rad by som si neake to vreteno kupil,ale neviem ake.
Poradte.
Vřetena Teknomotor jsou rozhodně vhodná, používáme je na profi mašinách a dovolím si napsat, že jsou bezproblémová a co je dost podstatné i tichá. Co se týče duralu - vřeteno o výkonu 1kW nepřekypuje zrovna výkonem, ale přesto si myslím, že dokáže dural frézovat, pokud to po něm nebudeš chtít 16hodin denně. Ovšem tento typ vřetene je určen především na dřevo a jemu příbuzné materiály.
A co tohle?Máte nějaké zkušenosti z Protoolem?
http://www.narex-makita.cz/brusky/prime ... -e-karton/
http://www.narex-makita.cz/brusky/prime ... -e-karton/
Pokud chceš gravírovat do plastu,tak to stačí.
Jinak nebrat-škoda peněz,výkon udávaný výrobcem je dost nadsazený.
Kdysi sem to koupil z nutnosti,když mě odešly uhlíky na Kressu a nutně sem potřeboval něco dodělat.Kressu to nesahá ani po kotníky,na 8mm fréze do dřeva to skomíralo jak stará želva.Teď mám Teknomotor a spokojenost,ne že by byl Kress špatnej,taky udělal dost práce.
Hanések
Jinak nebrat-škoda peněz,výkon udávaný výrobcem je dost nadsazený.
Kdysi sem to koupil z nutnosti,když mě odešly uhlíky na Kressu a nutně sem potřeboval něco dodělat.Kressu to nesahá ani po kotníky,na 8mm fréze do dřeva to skomíralo jak stará želva.Teď mám Teknomotor a spokojenost,ne že by byl Kress špatnej,taky udělal dost práce.
Hanések