Ahoj tak jsem ho dnes odbahnil , byl celý zalepený emulzí , kamarád mi dal vodou ředitelný odmašťovač , vypadá to jak modrý hustý jar a štětkou to šlo úplně báječně dolu , neředil jsem to , pak jsem to celé opláchnul lihem a je to úplně jiný stroj , dokonce i olejoznaky až na jeden jsou dobře průhledné , k soustruhu byla i originál maznice , cpal se do toho vždy jen olej žádný tuk , takže opravdu všechny maznice jsou průchozí , fakt jsem tomu nechtěl ani věřit ,
ten soustruh na fotkách nevypadá moc krásně , ale udržovaný byl , u nás se každý rok ve všech strojích mění oleje a vede se o tom deník , nikde jinde ten soustruh než u nás na obrobně nebyl.
ten kůň je bohužel s úhlem 2 dnes jsem to zkoušel , každopádně jsem rozhodil u nás sítě tak se třeba nějaký hrot a trn najde , nebo jej budu muset nechat přebrousit .
Ten tvůj krasavec je fakt nádhernej , ale na to abych ho dal do takového stavu nemám ani čas ani prostředky ani vybavení .
Navíc je to můj jediný soustruh tak musí makat .
Ještě dotaz : ten dekl přední části vřeteníku se oddělává těmi imbusy ze spodu ? a u dělícího talíře je takové táhlo se kterým nejde rukou hnout , to se musí někde odjistit?