Soustružení POM-C - nové zadání
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Jelikož jsou to pro mě blízké věci (podobné věci dělám), tak jak zde již lidé radi nejjednoduší je trubka. Osobně bych volil dural trubku napříkald 22 x 3 mm (rozměr 23mm je z pohledu trubek méně standardní). Na obou koncích uděláš závity do jednoho uchytíš vodící kroužek pístu a do druhého soustružený váleček s o-kroužkem do kterého si uděláš ventily. Celé to pak dát eloxovat a mělo by to vydržet dlouho a bude to lehké a vysoce otěruvzdorné. Nevímjaké tlaky chceš používat, ale jestli to má být rukou, tak to budou jednotky bar předpokládám. Zde je vesměs jedno zda o-kroužek nebo manžeta. Určitý typ manžety by fungoval jako zpětný ventil. Což by bylo dobré pro vzduch, ale ne když chceš nasávat vodu ventily ve dnu. O-kroužek se dá celekm dobře použít i do 50-70 bar, ale manžeta je už při těchto vyšších tlacích podstatně dlouhodobě stabilnější a má většinou menší tření.
Edit:
Nevšiml jsem si druhé stránky a upraveného výkresu. Takto, nějak jsem to myslel, jen bych si dal na spodní zátku o-kroužek, ale ot záleží na tlaku.Popřípadě když to bude z POM tak to bude stačit dotáhnout k trubce.
Edit:
Nevšiml jsem si druhé stránky a upraveného výkresu. Takto, nějak jsem to myslel, jen bych si dal na spodní zátku o-kroužek, ale ot záleží na tlaku.Popřípadě když to bude z POM tak to bude stačit dotáhnout k trubce.