pomoc se stavbou

piskoteek
Kontaktovat uživatele:

29. 12. 2013, 8:48

Jak ti to mam rict,neumim kreslit a zacnu az rozjezdim stroj. Tzn nez ted neco nakreslim a vysmolim ani nevim v cem,kde se da neco freestahnout a bylo to cesky,tak u masiny to budu met 18x hotove,diky rychlemu nakresu,premyslenim dopredu nad krokama stavby.takze bych byl rad kdyby me nekdo odpovedel na otazky abych se posunul dal.Dekuji moc

Pokud to dobre teda chapu motory maji prirubu o prumeru 6,35 takze ten trapez udelat na 10?
Tzn LK20-C25-6.35\10

A jake komponenty zvolik k tem motorum?
X -sx23-2727 zatim neni koupeny
Y-?
Z -microcon sx23-1414 -na ceste ke me.
S tim ze s tim Z motorem dam aj na x a y abych vedel zda se vse toci jak ma,potom dokoupim motory na X a Y dle vasich rad.
Drivery
http://www.cncshop.cz/m542-driver-pro-k ... y-50v-4-2a" onclick="window.open(this.href);return false;
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
RaS

29. 12. 2013, 10:16

jenže ložisek lze použít celá řada, odkaz co jsem dal jsou profi řešení u profi strojů a tomu odpovídá cena v řádu tisícikorun za ložisko, druhej si tam dá normální radiální ložisko s axiální vůli 2-3stovky a chodí mu to taky nějak a za desetikoruny.. to je ten rozdíl...
každé ložisko má nějakej minimální průměr dosedací plochy, pochybuju že ložisko s dírou 10mm může mít jen 2mm na průměru navíc jak by to bylo u trapézu průměru 12mm, to je tak na ložisko s dírou 8mm pak závit jemnou 8ku a pak osazení 6,35třeba na spojku..
http://medias.schaeffler.de/medias/en!h ... KLN0832-2Z" onclick="window.open(this.href);return false; , tak tady máš jiné, to můžeš použít na 12ku šroub..
prostě dokud nebudeš mít nějakej nákres představu tak nečekej konkrétní rady..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
filla
Kontaktovat uživatele:

29. 12. 2013, 11:25

na kresleni muzes pouzit http://www.3ds.com/products-services/dr ... raftsight/" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

29. 12. 2013, 2:13

Najde se soft do kteryho se da dostat cestina :?:
Vim ze nez neco nakreslim,budu to met hotove..jde mi o to jak se to tu stantartne dela,investovat do lozisek tisice opravdu nehodlam,ma to byt masina na nauceni..pochybuji ze Luban pouzil nejake specialni loziska v radu 1000.
Budu si muset poradit nejak sam,treba jeste tady nec vyctu ci vyhledim z obrazku :idea:
Jinak diky kluci za ochotu se tady babrat s novackem
Thomeeque

30. 12. 2013, 11:05

piskoteek píše:Masinka bude slouzit k me vyuce cad\cam
Proč k tomu nevyužít už její stavbu :wink: alespoň 2D CAD jako chytřejší papír s tužkou.

Ložiska použij obyč, na jednom konci dvě proti sobě s možností utažení pro vymezení vůle, konce Tr16 stáhni na 8mm, pružný spojky zkus koupit přímo na daný průměry, převrtat to v ose je docela opruz (8/6.35 se myslím dá sehnat v pohodě).

Jestli ti to stačí takto..

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2013, 1:02

Super odpoved,dekuji.
A muzem se ted dat do vyberu zdroje,desky a veci kolem toho spojene.
Thomeeque

30. 12. 2013, 2:21

Zdroj: PS190/35 - Kdyby bylo 35V málo, můžeš pár závitů přimotat (pokud to teda dovolí filtrační kondíky, snad je tam dávají s nějakou rezervou). Další možnost je 330 / 45, ale to už je imho děsná kráva, těch 190W je u tohoto typu zdroje až až a těch 45V už by mohlo bejt moc (víc viz. 6. Power Supply Selection v datasheetu M542, ale teda anglicky).

Oddělovací desku asi klidně tu z CNC shopu, akorát mi tam přijde celkem drahá.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 30. 12. 2013, 2:33, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
RaS

30. 12. 2013, 2:30

Thomeeque píše:
piskoteek píše:Masinka bude slouzit k me vyuce cad\cam
Proč k tomu nevyužít už její stavbu :wink: alespoň 2D CAD jako chytřejší papír s tužkou.

Ložiska použij obyč, na jednom konci dvě proti sobě s možností utažení pro vymezení vůle, konce Tr16 stáhni na 8mm, pružný spojky zkus koupit přímo na daný průměry, převrtat to v ose je docela opruz (8/6.35 se myslím dá sehnat v pohodě).

Jestli ti to stačí takto..

T.
nezlob se na mě, ale tohle je rada uplně k ničemu, a přesně tak to vypadá když to dělá nějaké nestrojařské hovado :D neuraž se..
ložiska obyčejný znamená jako co? radiální, axiální, kosoúhlý, jehlový válečkový nebo jaký? když stáhne konec trapézu na 8mm a na to dá spojku jakou popisuješ tak to ložisko jako utáhne jak? tou spojkou?
přece musí mít šroub pak průměr na ložisko třeba 8h7 pak závit na stažení toho ložiska/ložisek třeba M8x1 a potom teprve průměr na spojku kterej musí být menší než malej průměr závitu abys tam taky nacpal tu matici.. tedy třeba těch 6,35 v tomhle případě.. a na to nandá napevno svěrnou spojku.. o tom jak vymezí tímhle způsobem vůli radši ani nemluvím..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2013, 2:34

no nebo to heftni lepidlem :twisted:

to by bylo revu kdyby sis dal auto do servisu a oni ti treba utrhli nekde sroub a misto odvrtani a vymeny by ti to tam treba prilepili co?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

30. 12. 2013, 2:38

RaS píše:nezlob se na mě, ale tohle je rada uplně k ničemu, a přesně tak to vypadá když to dělá nějaké nestrojařské hovado :D neuraž se..
V pohodě, souhlasim s tebou, ale on přesně takovou radu chtěl..
RaS píše:ložiska obyčejný znamená jako co?
Vsadim se s kymkoliv o cokoliv, že pod pojmem "obyčejný ložisko" si 99% populace představí přesně to, co jsem myslel, tj. jakýkoliv 1-řadý kuličkový ložisko, po 10Kč u Quise
RaS píše:když stáhne konec trapézu na 8mm a na to dá spojku jakou popisuješ tak to ložisko jako utáhne jak? tou spojkou?
Píšu na jednom konci, snad mu dojde, že myslim ten druhej konec..
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2013, 3:07

Nejakou predstavu mam ohledne toho trapezu,nejsem zas uplna lopata.slo mi jen se dozvedet prumery na jaky je mam udelat.A loziska z inlajnu za 5kc tam davat urcite nebudu.
RaS

30. 12. 2013, 3:11

motor se v naprosté většině případů dává k axiálně pevné straně šroubu.. pokud tedy obyčejné radiální tak trošku nechápu snahu vymezit vůli dvojice takovejhle ložisek .. ale budiž.. ono mu stejně nic moc jiného nezbejvá.. kosoúhlý se běžně v tomhle rozměru nedělaj, snad jen dvojřadý který by tam mohl rovnout dát a mít to bez starosti.. ale nebude asi za 10kč jako radiální ale třeba za 50 a to už je určitě moc..
RaS

30. 12. 2013, 3:12

piskoteek píše:Nejakou predstavu mam ohledne toho trapezu,nejsem zas uplna lopata.slo mi jen se dozvedet prumery na jaky je mam udelat.A loziska z inlajnu za 5kc tam davat urcite nebudu.
když jsem ti poradil ložisko jaké se tam dává tak si řekl děkuji nechci, drahé a ložisko z inline je podle tebe co? podle mě běžné radiální jak by řekl Tom.. ty tam teda chceš dát co?
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2013, 3:19

Jak rikam,nemam tuseni a proto se ptam zde jake lozisko tam bude idealni pro moji masinku v normalni cenove..

Myslel jsem to tak...kup takove ci takove,bde ti to stacit a +-fungovat....stoji kus treba 200. To je pro me odpoved jakou si predstavuju

Je mi jasny ze pro vas po xxx letech na tomto foru to jsou otazky jak od pablba a tak mi taky pripadaji odpovedi.
RaS

30. 12. 2013, 3:40

chceš-li to dělat jak většina hobbystů za pár korun kup ložisko typu 608 s dírou 8mm vnějším průměrem 22 a šířkou 7mm za cenu cca 10-100kč podle toho od jakého výrobce, osoustruž šroub v délce cca 6,5mm na průměr 8h7 poté cca 10-15mm závit M8x1 a pak průměr cca 20mm 6,35 na čtvrtpalcovou spojku, na to ložisko buď vyrob nebo kup domek a máš to.. na konec šroubu dej to samé zajisti ho třeba segrovkou a nech vnější kroužek volně v domku a nebo zajisti vnější kroužek ložiska v domku a nech volně na šroubu.. jak je libo.. už to není odpověď od blbců?
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“