Takže jen pro upřesnění. Teď Ti to funguje bez problémů ?
S GMFC po elektrické stránce ano.
Používáš GMFC, oddělovací desku (nebo jenom PIC ?) a desky k motorům od Maczáka ?
Mám jako první verzi tu novější verzi desek Maczak s drivery Toshiba a oddělovací desku postavenou na kusu plošnáku. Mám tam optočleny 6N137 a PIC. Napájení pro PIC je z USB portu počítače.
Druhá verze je s profi drivery Pacific-Scientific, kde dráty se signály do driverů vedou přímo z LPT portu. Tu používám hlavně na řízení PROXON MF70 a PIC se jen vřazuje jako "prodlužka" LPT portu.
Ta tvoje verze má asi obvod L297 a je potřeba se podívat, jak se nastaví proud do motorů, když tam dáš jiné.
Jde mi o to, zda si myslíš, že to co je na fotce je schopno nějakého řezání ? Popřípadě, mohl bych počítat s nějakou pomocí z Tvojí strany se zprovozněním ? (S výdaji samozřejmě počítám).
Podle možností poradím. Na nějakou asistenci jseš moc daleko.
Tak podle schémátka by to snad mělo být v pořádku.
Miloš.
Ta deska opravdu jen rozbočuje signály step a dir pro jednotlivé drivery, generuje hodiny a spíná zdroj pro drát. Signály do driverů jsou v úrovni TTL, taže lze připojit i jiné.
Pozor jen na to, že nemá galvanické oddělení - dal bych 1.5mm2 zelenožluté lanko mezi kostru počítač a - napájení desky.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.