Výroba brusky

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Martajz

9. 1. 2014, 11:26

Já jsem o celém posuvu brusného kotouče k liště ještě jednou dlouze přemýšlel a napadlo mě zda by nebylo možné odměřovat vzdálenost lišty a podle toho automaticky posouvat brusný kotouč o nějakou setinu blíže než je vzdálenost?

Netuším jak moc by takový systém byl složitý na výrobu a kolik by stál, ale vyřešilo by to asi vše.
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2014, 12:12

ještě otázka,co rozpočet? nevyplatí se koupit hotovou mašinu aby začla vydělávat než stavět , seřizovat zkoušet?

taková Bruska na plocho BPV 300/1500 by to mohla dát. 80-100tkč

jestli to doteď jedete v ruce a nemusí tam být taková přesnost koukl bych se po formátovací pile a tu upravit ,můžeš i při jednom ustavení obrobku na přípravek 90stupňů pod ním kotouč naklápět do úhlu . To jsi za jetou někde mezi 30-50tkč

Ale pořád jsem se nedočetl jakou přesnost to má mít ... případně hoď sem mechanizmus co to po sobě vodí a k čemu je
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
RaS

9. 1. 2014, 12:28

jenže on potřebuje brousit 2,5m to je bruska jak hovado..

podle mě je blbost nějaké měření jak je to křivě a následné kalibrování a ustavování na středící díry to je složité a pomalé.. já bych to vždy osadil a narazil na dlouhou hranu a fixoval k ní a celej broušenej profil přitáhl k tomu.. to je hned..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

9. 1. 2014, 1:38

jj formátovačky jsou cca většinou kolem 3m

kybych to měl vyrábět pro sebe a jednoúčelovej stroj tak na základní konstrukci usadím proti době dvě účka aby byla štěrbina kam se vsune lišta .Ne jedno účko bych lištu přirazil a v druhém bych po nějaké délce vždy udělal díru + matici na šroub kterým se k protilehlému účku dotlačí(klidně tak dotlačit v celé délce pomocí lišty v kuse),jestli je lišta přesná tak bych ještě udělal spodní doraz kůli lehčímu ustavení . účka by byla fixní . na ně vedení po kterém by jezdil most s bruskou . Ani bych se nestyděl na pohon použít plastovej hřeben .
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Mad_BOXs

9. 1. 2014, 4:55

Jen takový nástřel. Ta bruska by mohla jezdit přímo po tom profilu, vodící rolny z boku a ze zhora. Pak jen výškové a stranové seřizováni kotouče na pojezdu s rolnami. Připadně profil by se mohl protahovat po spodním válci a bruska jezdit na těch rolnách jakoby letmo v ose Z. Tady se nebrousí na tloušťku, ale jen na povch.
Případně se můžeme zkontaktovat a domluvit detaily.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Martajz

9. 1. 2014, 11:55

Děkuji všem za nápady.
I když bruska na plocho by asi byla řešením, abych ji dostal do dílny musel bych ji zbourat :)

Pro PAKO.II...k té přesnosti. Já ve výsledku jen požaduji aby byl povrch hladký a v délce nebyl moc zvlněný tak aby kluzný element co po liště jede mohl jet s co nejmenším odporem. A jestli bude mít profil po broušení o desetinu nebo dvě menší šířku mě nezajímá, protože tam stejně je vůle cca 1 mm. V současnosti zkouším zda je povrch hladký a rovný rukou. Tedy z popisu je patrné, že nedokážu říct žádnou typický strojařskou přesnost.

Jinak řešení pomocí dvou úček si dokážu představit a plastový hřeben klidně také. Je to poměrně jemný diamantový brusný kotouč, tedy žádný velký odpor neklade.

Mad_BOXs...já se jen bojím vymezení vůle v případě kdy bude bruska jezdit přímo po kolejnici. Předci jen někdy se brousí o trochu víc a někdy míň, tedy šířky lišty se mohou měnit i o 2 desetiny...podle várky. Nezavrhuji takové řešení, ale nedokážu si to představit /nemám strojařské vzdělání.
karelsklo

10. 1. 2014, 7:59

Je to náhodička ale já takovou brusku mám a za rozumnou cenu bych prodal.Stavěla se na broušení hran skla tudíž se dá dělat na mokro ovšem délka pojezdu ( činná ) je pouze 2,1 m.Najezdila bez nejmenších problémů asi 70 km a je bez vůlí.Pohon vozíku trapézem s možností rychlého přejetí ( odklopná půlmatka ) a všechno co popisuješ má.Teda motor a měnič vřetena už jsem zkanibalizoval,motor ( s převodovkou ) a měnič posuvu tam jsou.Velikost je cca 600*800*2500 mm.Dala by se i zmenšit.Jestli chceš tak se stav.
karelsklo

11. 1. 2014, 7:28

Ten bordel co je na brusce a okolo nevím kdo udělal asi trpaslíci.Taky je nemytá a nečesaná.Jinak by měla mít asi tak všechno o čem tu byla řeč,pokud má kotouč k materiálu přiléhat pružně pak by se udělala destička s pružinami pod motor-na jedné straně pant a na druhé pružiny.Motor posuvu je volitelný-momentálně 34 ot/min. mám ještě 640 ot/min.Dále se samozřejmě dají otáčky regulovat měničem,máme vyzkoušené že to jde od 8 Hz.Deska motoru se dá naklápět a zvedat + posouvat k materiálu a od něj.Kotouče se používají 50 až 150 mm průměr.Voda je na stykač přes elektroventil,ev.se tím dá ovládat něco jiného,např.čerpadlo pro oběh vody ( emulze ). Voda teče přes sběrné plechy do nádrže pod mašinou.Nyní už ji máme jen v záloze kdyby něco ale tenhle systém je překvapivě praktický-dala by se vzít inspirace i pro jiné použití.
Přílohy
CIMG0969.JPG
CIMG0970.JPG
CIMG0971.JPG
CIMG0972.JPG
CIMG0973.JPG
CIMG0974.JPG
CIMG0975.JPG
CIMG0976.JPG
CIMG0977.JPG
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“