Freza na ozubene remenove kolo
u tohohle profilu je problém že tam jsou vnitřní radiusy R0,2 tak i když to lehce zvedneš což by nemělo mít vliv na 0,25mm tak dělat 150zubů do hloubky 6mm 0,5mm frézou je strašnej opruz..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
ono ty 44 zubové a 25 zubové kolečko koupím, jediný problém je to kolo 75 zubů ( vývod na kliku). A když ten řemen má úhel klínku 40°, šlo by na tom bubnu udělat jen klasickou drážku pro klínový řemen ? ten převodový poměr by zůstal podobný ne ?
Jasné všechno je z ertalytu, v pondělí by mi měl dojet polotovar a když bude všechno jak má, tak ve středu už bych to mohl sestavit. Jediný problém je prostě v tom ozubení, protože já ve škole bych na děličce udělal s přesností na desetinku a to je velmi špatné + na cnc máme starý program a to kolečko bych dělal hodně dlouho + nejmenší frézka má průměr 3 mm
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Nějak pak, ale nerozumím tvé úvaze o klínové řemenici? Ta má přeci drážku podél, ozubený řemen napříč v těch zubech? Zrovna tak nechápu proč by jsi to na děličce nevyrobil mnohem přesněji a jak na desetiny? Čeho, stupně?
No že bys použil ozubený řemen, který by poháněl oz. hnací řemenice a pomocí něho by se poháněl ten hlavní buben, ale na tom hlavním bubnu by nebyly zuby ale drážka jak pro klínový řemen, takže by to přenášelo ten kroutící moment pomocí bočního styku. Co se týče té školní děličky, tak problém je v tom, že ta dělička je "100" let stará a prostě je tam velká vůle "ve všech směrech". Já jsem se o to ani nějak konkrétně nezajmal, jen když jsem to dneska řešil s učitelem, tak mi řekl, že ta dělička je nepřesná a pro ty otáčky co má točit ten motor je to nevyužitelné, myslímže by se tam max. dal trefit stupeň přesnosti 8, ale to už bych si vymýšlel.
Co je na děličce nepřesnýho?
Jestli má vůli v převodu, tak stačí buď jet pořád jedním směrem (a to je obecná zásada u všech strojů s vůlí, vyjma CNC s předepjatými kuličkovými šrouby atd.), nebo vůli vymezit tou kličkou co je na zadní straně....
Myslíš, že Edison, když to před 150ti nebo kolika lety vymýšlel, řešil takovýhle problémy?
Chápu že to chceš mít špíglnýgl, ale neudělat takovouhle hračku jen proto, že nemáš k dispozici to supr dupr nej nej nej emerický vybavení je zhovadilost...
Chápu i to, že učitel buď v rámci své lenosti nebo vžitého národního sebemrskačství tu školní děličku shazuje a pomlouvá, ale věř že dostatečná bude. To co na ní chceš dělat, není Hubbleův dalekohled a to, že jsi z Inventoru zvyklý na rozměry udávané na 0.000 něco ještě neznamená, že je to v 99% praktických aplikací nutné...
Wichtrle vyrobil svůj první stroječek na kontaktní čočky z Merkuru. Jak by to asi dopadlo, kdyby řešil že to nebude úplně ono.....
Jestli má vůli v převodu, tak stačí buď jet pořád jedním směrem (a to je obecná zásada u všech strojů s vůlí, vyjma CNC s předepjatými kuličkovými šrouby atd.), nebo vůli vymezit tou kličkou co je na zadní straně....
Myslíš, že Edison, když to před 150ti nebo kolika lety vymýšlel, řešil takovýhle problémy?
Chápu že to chceš mít špíglnýgl, ale neudělat takovouhle hračku jen proto, že nemáš k dispozici to supr dupr nej nej nej emerický vybavení je zhovadilost...
Chápu i to, že učitel buď v rámci své lenosti nebo vžitého národního sebemrskačství tu školní děličku shazuje a pomlouvá, ale věř že dostatečná bude. To co na ní chceš dělat, není Hubbleův dalekohled a to, že jsi z Inventoru zvyklý na rozměry udávané na 0.000 něco ještě neznamená, že je to v 99% praktických aplikací nutné...
Wichtrle vyrobil svůj první stroječek na kontaktní čočky z Merkuru. Jak by to asi dopadlo, kdyby řešil že to nebude úplně ono.....
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Fonograph jsem před lety opravoval, poháněl to pérovový strojek s odstředivým regulátorem a převod na ten bubínek byl řemničkou, po které běhal kulatý řemínek. Ten se nedochoval, tak jsem tam dal gumový "O" kroužek.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Nějak ti stále nerozumím. Asi máš nějaký jiný řemen než já znám. Na těch ozubených řemenech co mám, z boku žádný klínový úkos není, protože se jak už tu někdo zmiňoval, se řežou podle požadované šířky z "rukávu" http://www.tomirtech.sk/sites/default/f ... _pu200.jpg
Kdyby jsi nic nesehnal, tak se ozvi, zrovna jsem si pro tyhle účely dodělal ovládání rotační osy. Potřeboval bych k tomu ale i ten řemen, musí se to doladit průměrově a tvarově podle něj. Doporučené výpočty podle výrobce mi na tom nějak nefungují. Takhle třeba vypadá řemenice pro řemínek S2M se 130 zuby vyrobená modulovou frézou M1. Třeba bych nějaký přibližný tvar zubu ,ve frézách co mám, pro tebe taky našel.
Kdyby jsi nic nesehnal, tak se ozvi, zrovna jsem si pro tyhle účely dodělal ovládání rotační osy. Potřeboval bych k tomu ale i ten řemen, musí se to doladit průměrově a tvarově podle něj. Doporučené výpočty podle výrobce mi na tom nějak nefungují. Takhle třeba vypadá řemenice pro řemínek S2M se 130 zuby vyrobená modulovou frézou M1. Třeba bych nějaký přibližný tvar zubu ,ve frézách co mám, pro tebe taky našel.
Poslyste ja si ty dily vyrabim sam a mam jiz nejake skusensti s tim kde davat jake presnosti a taky o tom, jake presnosti jsou realne vyrobit. Je to muj volnocasovy projekt na kterem ucitele nemaji zadny podil, a ja si zarizuji vse kolem toho. Jen nastavaji problemy, konec koncu jako u kazdeho projektu, a ze jsou to ouzebene kolecka a ozubene remenove kolecka. Ucitel na praxi ktery ma nademnou dozor, delal taky v praxi a vi jak s tema strojama zachazet, a i jejich vyrobni presnosti. Jsou to skolni stroje kde hold po tak dlouhe dobe sve existence hold jako i jine stroje maji znacne vule v posuvech a vsem ostatnim. Proto bych byl rad kdyby se resilo spis to co potrebuji, nez to proc jse to zvolil, podle cas tak na nic. Ja jsem si proste pral postavit svoji prevodovku, abych mohl v praxi mit nejake skusenosti s jeji vyrobou, co presnosti vymenitelnych prepazek, ci silovych projevu. Tim nechci na nic narazet, jen se snazim vse dat na spravnou radu, aby zde nevznikali nejasnosti kvuli komunikaci. Za hacky se omlouvam, ale na mobilu se pisou zdlouhave. A ten uhel toho remene je dan primo na strankach kde jsem to objednaval, http://www.proprumysl.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a tam se podivejtd na ploche remeny, t2,5 a nejaky vyberte, je tam o nem nejake info.