Lazy CAM - kompenzace rádiusu frézy

CAM software
chb

11. 8. 2014, 12:00

SheetCam - asi jde o zvyk, aqle nějak nemohu pochopit princip práce v něm, i grafické zobrazení mi moc info nedává a na webu jsou o možnostech programu dost skoupí - přesněji nepíší vůbec nic. Ty s tím umíš ?

CamBam třeba - je levnější a umí česky :-) což je pro mnohé výhodou, po instalaci dovolí 40x spustit v plné verzi a pak jako demo je omezen na 500 řádků Gcodu
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Bob
Kontaktovat uživatele:

11. 8. 2014, 12:06

chb píše:SheetCam - asi jde o zvyk, aqle nějak nemohu pochopit princip práce v něm, i grafické zobrazení mi moc info nedává a na webu jsou o možnostech programu dost skoupí - přesněji nepíší vůbec nic. Ty s tím umíš ?

CamBam třeba - je levnější a umí česky :-) což je pro mnohé výhodou, po instalaci dovolí 40x spustit v plné verzi a pak jako demo je omezen na 500 řádků Gcodu

A já jsem zase měl kdysi problém, pochopit jak fungují ty hobby CAM, a to jsem jich zkoušel hafo. Když jsme v práci cvičně nainstalovali ten SheetCam, tak kolega, frézař cnc, říkal na něho, že je to super 2,5D CAM. Jak už jsem psal, cca za odpoledne jsem se s tím naučil pracovat, sice jsem potom nějaký ten čas bádal, jak se zadávají ty můstky (path) a nějaké ty nuance, a to vícemeně technickou angličtinu neumím. A když byl u mě kamarád, tak jsem mu ukazoval jak se vytváří G-kod, v tom SheetCam tak říkal, vždyť na tom vůbec nic není :D Ale jak se říká, lepší jednou vidět, než o tom 100x slyšet.Navíc u toho SheetCam, jsou updaty zdarma :D . Ale pokud, někomu vyhovuje nějaký jiný CAM, proč ne. Já temto CAM, nikomu nenutím, prostě jenom píši svoji zkušenost, ale ta nemusí být přenositelná. Samo, že jsem ochotný věnovat ( zdarma ) školení na tento CAM u mě doma, a i praktické frézování na moji frézce dle vytvořeného G-kod.
Odpovědět

Zpět na „CAM“