hádanky - či pojďme si hrát
Moderátor: sysel
No středoškolskou matematikou nevládnu, takže ta "vobyčejný" příklady mi šly, no a těm logaritmům nerozumím, nikdy jsem to neviděl, no a ty mi vyřešil strejda Gůglů. Tak.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
tak si dej třeba cos 0 a máš z toho 1 a pokud si vyřešil 1ku...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Snažil jsem se tuto metodu najít, našel jsem jen toto:Citronek píše:Tak za použití metody kanadských dřevorubců, jsem skutečně našel jednoznačné řešení
V lese je propast a přes ni vede jen úzká kláda, na které se jednoho dne náhodou setká velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou s malým kanadským dřevorubcem s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu prsty na levé noze!". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou prsty na levé noze. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu levou nohu". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou levou nohu. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu prsty na pravé noze". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou prsty na pravé noze. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu pravou nohu". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou pravou nohu. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu prsty na levé ruce". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou prsty na levé ruce. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu prsty na pravé ruce". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou prsty na pravé ruce. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu pravou ruku". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou pravou ruku. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu hlavu". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Tak já ti teda uhnu, přece se tady nenechám zmrzačit!"

Jinak gratuluju, já jsem zatim u čtyř nejednoznačných řešení, uniká mi hint se součtem..
EDIT: no jo, už vim, co mi unikalo (bohužel s nápovědou), to jsem ale jelito

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
S tim je sranda - rovnice pro 0 0 0 a 1 1 1 je potom úplně stejně zapsaná. 4 vykřičníky v jedné rovnici, to je matematika ostravaka...A nebo aby to bylo konzistentní, tak i takovej nultej faktoriál je jedna.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=3!-3!%2B3" onclick="window.open(this.href);return false;!
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
třeba podstatný rozdíl je když napíšu: Dej mi 10 Kč! a Dej mi 10! Kč. stejné znaky ale řádově úplně jiná částka. Za 10! Kč se dá postavit i celkem pěkný baráček a ještě do něj koupit nějakého toho menšího otroka na obrábění
.

mně taky, a to jsem se ještě nedozvěděl odpověď na tu první
A to jsme tu řešilo s kolegou, a už jsou tu další a do toho ještě dřevorubci...
Dřevorubci (alespoň v Kanadě, jsou chlapiska, a ne chcípáci jak já.) A raději si dají kořalku, než blbý hádanky

A to jsme tu řešilo s kolegou, a už jsou tu další a do toho ještě dřevorubci...
Dřevorubci (alespoň v Kanadě, jsou chlapiska, a ne chcípáci jak já.) A raději si dají kořalku, než blbý hádanky

tak ta první otázka. pokud budu brát kuličky jako kostičky udělám kostičku 10x10x10 spotřebuji 1000 kuliček a vznikne mi kostka o straně 1cm a ocel má hustotu 7.86g/cmˇ3. Takže pokud uvažuji kuličku jako kostku váha bude právě udávaných 7.86 gramů. Dále je známo že poměr mezi koulí a krychlí je PI/6 což je téměř 0.5. Váha tedy bude oproti krychli poloviční tedy 3.93g 

Už to někdo zdárně vyřešil? Já ať počítám, jak počítám, tak mě vychází, že dvojčata se narodí přesně za rok...Chlap ide po ulici nesie kopec darčekov. Stretne ho druhý.
druhý : pre koho to je ?
prvý : mám troch synov a všetci majú dnes narodeniny
druhý : a koľko majú rokov ?
prvý : no súčin ich vekov je 36
druhý : ale to mi nestačí ..na určenie vekov
prvý : súčet ich vekov je rovný počtu okien na tejto budove pred nami
druhý : ale to mi nestačí ...
prvý : dobre, ale už posledná informácia, najstarší má na ľavom oku o dve dioptrie viac ako na pravom ...
druhý sa zamyslí a správne povie vek jeho detí ...
Kolko rokov maju deti ?
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.