hádanky - či pojďme si hrát

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

GeeSnake
Sponzor fora

3. 6. 2014, 4:19

No středoškolskou matematikou nevládnu, takže ta "vobyčejný" příklady mi šly, no a těm logaritmům nerozumím, nikdy jsem to neviděl, no a ty mi vyřešil strejda Gůglů. Tak.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
picom

3. 6. 2014, 4:44

koudyxxx píše:tak jestli jste vyřešili jedničky, tak nuly by vám neměli dělat problém.
jedničky jsou jednoduchý ale nuly nedám :(
RaS

3. 6. 2014, 4:52

tak si dej třeba cos 0 a máš z toho 1 a pokud si vyřešil 1ku...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Fifík

3. 6. 2014, 4:55

RaS píše:tak si dej třeba cos 0 a máš z toho 1 a pokud si vyřešil 1ku...
A nebo aby to bylo konzistentní, tak i takovej nultej faktoriál je jedna. :wink:
picom

3. 6. 2014, 5:20

:idea:
RaS píše:tak si dej třeba cos 0 a máš z toho 1 a pokud si vyřešil 1ku...
koudyxxx

3. 6. 2014, 6:39

:D tak funkce cosinus mě nenapadla :D ale na procvičení hlavy je to dobrý rébus. a logaritmy tam nejsou ;) ani matice či integrály ač věřím, že pomocí nich to také lze vyřešit ;)
Thomeeque

3. 6. 2014, 11:13

Citronek píše:Tak za použití metody kanadských dřevorubců, jsem skutečně našel jednoznačné řešení :-)
Snažil jsem se tuto metodu najít, našel jsem jen toto:

V lese je propast a přes ni vede jen úzká kláda, na které se jednoho dne náhodou setká velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou s malým kanadským dřevorubcem s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu prsty na levé noze!". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou prsty na levé noze. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu levou nohu". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou levou nohu. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu prsty na pravé noze". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou prsty na pravé noze. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu pravou nohu". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou pravou nohu. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu prsty na levé ruce". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou prsty na levé ruce. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu prsty na pravé ruce". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou prsty na pravé ruce. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu pravou ruku". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Neuhnu!". Tak velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou usekne malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou pravou ruku. Velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá malému kanadskému dřevorubci s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Uhni, nebo ti useknu hlavu". Malý kanadský dřevorubec s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou povídá velkému kanadskému dřevorubci s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou:"Tak já ti teda uhnu, přece se tady nenechám zmrzačit!"

:roll:

Jinak gratuluju, já jsem zatim u čtyř nejednoznačných řešení, uniká mi hint se součtem..

EDIT: no jo, už vim, co mi unikalo (bohužel s nápovědou), to jsem ale jelito :(
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Selic

4. 6. 2014, 10:57

A nebo aby to bylo konzistentní, tak i takovej nultej faktoriál je jedna. :wink:
S tim je sranda - rovnice pro 0 0 0 a 1 1 1 je potom úplně stejně zapsaná. 4 vykřičníky v jedné rovnici, to je matematika ostravaka...
http://www.wolframalpha.com/input/?i=3!-3!%2B3" onclick="window.open(this.href);return false;!
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
koudyxxx

4. 6. 2014, 11:35

tj. ale u jedniček si člověk vystačí i s jedním ;)
koudyxxx

4. 6. 2014, 11:38

třeba podstatný rozdíl je když napíšu: Dej mi 10 Kč! a Dej mi 10! Kč. stejné znaky ale řádově úplně jiná částka. Za 10! Kč se dá postavit i celkem pěkný baráček a ještě do něj koupit nějakého toho menšího otroka na obrábění ;).
GeeSnake
Sponzor fora

4. 6. 2014, 12:12

No, mě ta debata už tak trochu připomíná advokacii......
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
Hades

4. 6. 2014, 4:12

mně taky, a to jsem se ještě nedozvěděl odpověď na tu první :D
A to jsme tu řešilo s kolegou, a už jsou tu další a do toho ještě dřevorubci...
Dřevorubci (alespoň v Kanadě, jsou chlapiska, a ne chcípáci jak já.) A raději si dají kořalku, než blbý hádanky :lol: :lol: :lol:
koudyxxx

4. 6. 2014, 4:46

tak ta první otázka. pokud budu brát kuličky jako kostičky udělám kostičku 10x10x10 spotřebuji 1000 kuliček a vznikne mi kostka o straně 1cm a ocel má hustotu 7.86g/cmˇ3. Takže pokud uvažuji kuličku jako kostku váha bude právě udávaných 7.86 gramů. Dále je známo že poměr mezi koulí a krychlí je PI/6 což je téměř 0.5. Váha tedy bude oproti krychli poloviční tedy 3.93g ;)
Hades

4. 6. 2014, 5:14

no super, já su za blbce, kolega se trefil (jenže on podváděl s kalkulačkou, já jen s váhou :D )
Selic

8. 7. 2014, 7:43

Chlap ide po ulici nesie kopec darčekov. Stretne ho druhý.
druhý : pre koho to je ?
prvý : mám troch synov a všetci majú dnes narodeniny
druhý : a koľko majú rokov ?
prvý : no súčin ich vekov je 36
druhý : ale to mi nestačí ..na určenie vekov
prvý : súčet ich vekov je rovný počtu okien na tejto budove pred nami
druhý : ale to mi nestačí ...
prvý : dobre, ale už posledná informácia, najstarší má na ľavom oku o dve dioptrie viac ako na pravom ...
druhý sa zamyslí a správne povie vek jeho detí ...

Kolko rokov maju deti ?
Už to někdo zdárně vyřešil? Já ať počítám, jak počítám, tak mě vychází, že dvojčata se narodí přesně za rok...
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“