SYIL V7
Děkuji
Zakázky jsem zpracoval, tak budu mít od zítra čas pokračovat. Teď mám z toho těžkou hlavu, například spodní šuplík byl zaplněný na tři cm oleje a v olejové nadobě centrálního mazání je olej na minimu. Doufám, že v systému je jen špatně nastavený provoz olejového čerpadla na mazání vozíků a matic. Protože by to jinak znamenalo, že to někde teče bez odporu, tedy nějaká hadička není zapojená či vypadla či jí krysy přehryzaly, protože v tom šuplíku plave krysí bobek.
To by znamenalo odkrytovat a zjistit, kde to teče. No a takové odkrytování může znamenat 50% rozebrání celé mašiny.
Abych pak nedopadnul jako
https://www.youtube.com/watch?v=3JBrYlOZbSo
.
Zakázky jsem zpracoval, tak budu mít od zítra čas pokračovat. Teď mám z toho těžkou hlavu, například spodní šuplík byl zaplněný na tři cm oleje a v olejové nadobě centrálního mazání je olej na minimu. Doufám, že v systému je jen špatně nastavený provoz olejového čerpadla na mazání vozíků a matic. Protože by to jinak znamenalo, že to někde teče bez odporu, tedy nějaká hadička není zapojená či vypadla či jí krysy přehryzaly, protože v tom šuplíku plave krysí bobek.
To by znamenalo odkrytovat a zjistit, kde to teče. No a takové odkrytování může znamenat 50% rozebrání celé mašiny.
Abych pak nedopadnul jako
https://www.youtube.com/watch?v=3JBrYlOZbSo
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To tam nateklo během toho zkušebního spuštění? Protože tohle je u ztrátového mazání jinak normální, že je tam nějaká nádržka na olej, který z toho teče všude možně a stéká dolů. A chcíplá krysa v oleji je taky ok, jde potvora za teplem a netuší zradu 
Aleš Procháska
Bohužel už to tak přišlo. Takže to muselo uniknout během zkoušení stroje u výrobce. Já tedy předpokládám, že tu nádržku budu doplňovat tak jednou za rok. V práci ji u nás doplňují tak jednou měsíčně při dvousměnným provozu.
-
prochaska
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak to není bohužel ale naštěstí, nejspíš to nebude netěsnost ale normální provozní stav. Holt to bude žrát trochu víc oleje, ale s tím se dá žít. Mně taky mašiny žerou víc než jednu nádržku za měsíc 
Aleš Procháska
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
nektere cinske masiny maji mazani natvrdo na napajeni masiny
proste zapnes hlavni vypinac a mazou
neni az tak problem to prepojit nekam kde to ma vetsi smysl
jakoze na tlacitko + na system aby to mazalo v intervalech pouze za behu programu
proste zapnes hlavni vypinac a mazou
neni az tak problem to prepojit nekam kde to ma vetsi smysl
jakoze na tlacitko + na system aby to mazalo v intervalech pouze za behu programu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
-
CZJirka1
- Kontaktovat uživatele:
Ta masinka je nadherna, presne podle mych predstav. I presto, ze na ni na 99.9procent nemam penize, nedalo by se aspon naznacit na kolik zhruba vyjde? Klidne SZ. Samozrejmen drzim palce at se zaplati 
Velmi pomalu se prokousávám ovládání mašiny. Zjistil jsem, že místo pojezdu 400x240 mám jen 360x200. Že by špatně umístěné koncáky? Když jedu ručně kolečkem, najede to na koncák a spustí alarm. Osou mohu dále pohybovat, když zmáčknu reset. Pak mi to pustí o dalších 10mm, než se to zastaví. Softlimit není nejspíš nastavenej.
- Přílohy
-
- 1.avi
- Krátká ukázka výměny nástrojů. V pozadí běží kompresor.
- (6.68 MiB) Staženo 656 x
Naposledy upravil(a) bobik dne 15. 1. 2015, 8:40, celkem upraveno 1 x.
S těmi koncáky jsem to měl podobně na té první mašině co jsem předělával.Ubíraly cca 50 mm z pojezdů což je fakt hodně.Asi na tom dělali jen menší kusy a servisák to nastavil " pro jistotu "...
Můžu se zeptat jek to má být s tím mazáním?Taky to teď řeším a budu muset udělat nějaký časovač.
Dá se obecně říct jak často má mazání jet? ( Např každou hodinu má mazat minutu...? )
Nebo Mám zjistit kolik dává čerpadlo a od toho to nějak odvodit?
Můžu se zeptat jek to má být s tím mazáním?Taky to teď řeším a budu muset udělat nějaký časovač.
Dá se obecně říct jak často má mazání jet? ( Např každou hodinu má mazat minutu...? )
záleží jakej máš mazací systém.. inteligentní mazací systém má dávkovače, který namažou potřebnou dávku po spuštění čerpadla a naplněj se zase až dojde k poklesu tlaku takže je stačí spínat třeba na 5-10s v intervalu třeba 5minut když jede stroj.. neinteligentní systémy jsou pouze rozvedený trubky a teče to cestou nejmenšího odporu tak dlouho dokud je seplé čerpadlo.. takže některé místo se ucpe a už se nemaže.. je rozumné to na ty dávkovače předělat.. zvolit vhodnou velikost pro kuličkový šroub lineární vozík.. případně větší množství pro kluzné vedení atd..karelsklo píše:S těmi koncáky jsem to měl podobně na té první mašině co jsem předělával.Ubíraly cca 50 mm z pojezdů což je fakt hodně.Asi na tom dělali jen menší kusy a servisák to nastavil " pro jistotu "...![]()
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU