frézka kutilka
Asi to taky nechám takhle.Chtěl jsem jen aby aspoň X jezdilo samo což teď jezdí.
Pár úprav ještě bude ale asi nic velkého.
Teď by to chtělo otočný stůl ale je to docela dost peněz.Na druhou stranu mašinka by zase byla šikovnější.
Už vidím ty kruhové díry a kapsy
.
Dnes jsem to narychlo provizorně dobastlil a zkusil posuv.Koupil jsem si na to novou 12tku frézu (4bř.) a zjistil jsem že je špatná kleština-háže o 0,27 mm tedy strašně.
Ale zkusil jsem to i tak.Já vím,je to zvěrstvo...
Zkusím sehnat jinou.
https://www.youtube.com/watch?v=ttnWOqk ... e=youtu.be
Teď by to chtělo otočný stůl ale je to docela dost peněz.Na druhou stranu mašinka by zase byla šikovnější.

Dnes jsem to narychlo provizorně dobastlil a zkusil posuv.Koupil jsem si na to novou 12tku frézu (4bř.) a zjistil jsem že je špatná kleština-háže o 0,27 mm tedy strašně.
Zkusím sehnat jinou.
Tak omotorkuj i ty zbylý kličky, ne?karelsklo píše:Teď by to chtělo otočný stůl ale je to docela dost peněz.Na druhou stranu mašinka by zase byla šikovnější.

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Když ono néjni toho času
...To už by chtělo vyměnit šrouby a tak...Ale vrtá mi to hlavou,oproti otočnému stolu by člověk nebyl tolik limitovaný vyložením vřetene...
A takhle by stačilo dokoupit jeden driver ( Zko bych zatím neřešil ) a sehnat starý počítač.Motorky mám byly v akci tak jsem vzal 3...

A takhle by stačilo dokoupit jeden driver ( Zko bych zatím neřešil ) a sehnat starý počítač.Motorky mám byly v akci tak jsem vzal 3...

můžu se zeptat co jsi to obráběl za materiál?karelsklo píše:Asi to taky nechám takhle.Chtěl jsem jen aby aspoň X jezdilo samo což teď jezdí.
Už vidím ty kruhové díry a kapsy.
Zkusím sehnat jinou.
Ahoj,jak to tak bývá ti co nejvíc pracují a nestěžují si se nedomůžou žádných ohledů,Takže frézka"jenom"dělá.
Ale po té době co ji mám už vím že si zaslouží ještě pořádně zrepásnout,přehodit šrouby a přidat PC...A klidně by stačily 2 osy a Zko růčo.
Dělám na ní víceméně denně právě ty všední práce na které člověk nechce roztahovat velkou mašinu.Vyrábím si na ní hlavně přípravky a upínače právě na ty velké mašiny...
Na videu je frézování oceli-hlazenka,označení nevím,fréza 12 mm 4bř. monolitka.
Ocel to bere krásně ale samosebou motor cca 300W extra špónu neutáhne.Tuhost by na to byla.
Problém je šroub na X,už je horší takže to při sousledném frézování občas kope.Mám už nachystaný kuličkáč ale není čas...

Ale po té době co ji mám už vím že si zaslouží ještě pořádně zrepásnout,přehodit šrouby a přidat PC...A klidně by stačily 2 osy a Zko růčo.
Dělám na ní víceméně denně právě ty všední práce na které člověk nechce roztahovat velkou mašinu.Vyrábím si na ní hlavně přípravky a upínače právě na ty velké mašiny...
Na videu je frézování oceli-hlazenka,označení nevím,fréza 12 mm 4bř. monolitka.
Ocel to bere krásně ale samosebou motor cca 300W extra špónu neutáhne.Tuhost by na to byla.
Problém je šroub na X,už je horší takže to při sousledném frézování občas kope.Mám už nachystaný kuličkáč ale není čas...
Ahoj,karelsklo píše:Byla hodná tak dostala svěráček.
Za 1200,-žádné rozmazlování...
pěkný strojek, to se musí pochválit.
Nedávno jsem byl v DS Praha se na jednu podobnou frézku podívat, stroj vypadal super, plně funkční, myslím, že byla za 15000,- Bohužel bez vertikální hlavy....
Nakonec jsem tam koupil vrtačku VS13 za 7000,-
Kde si prosím sehnal ten svěrák, zrovna podobný scháním právě k té VS13, ale za 1200,- jsem nenašel.
Díky T.
Ahoj,svěrák je z Výrobních strojů,teď si nevzpomenu jestli ta cena byla s dph nebo bez.Asi bez.Já jsem plátce takže to beru jako konečnou cenu.
Ten svěráček není špatný ale nic profesionálního...
Hlavně nemá díry pro dorazy ,ty bude potřeba dodělat.Bez dorazů se blbě frézuje...
Ten svěráček není špatný ale nic profesionálního...
Hlavně nemá díry pro dorazy ,ty bude potřeba dodělat.Bez dorazů se blbě frézuje...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tomis píše:Ahoj,karelsklo píše:Byla hodná tak dostala svěráček.
Za 1200,-žádné rozmazlování...
pěkný strojek, to se musí pochválit.
Nedávno jsem byl v DS Praha se na jednu podobnou frézku podívat, stroj vypadal super, plně funkční, myslím, že byla za 15000,- Bohužel bez vertikální hlavy....
Nakonec jsem tam koupil vrtačku VS13 za 7000,-
Kde si prosím sehnal ten svěrák, zrovna podobný scháním právě k té VS13, ale za 1200,- jsem nenašel.
Díky T.
To byla F1J, ty hlavu neměli nikdy

Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...