Schaublin:

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Francotirador

4. 8. 2015, 2:32

robokop píše:...kdyby se nekdo prihlasil na pozici admina prodejni sekce muzem to rozjet ....
Myslím, že to takhle ti španěláci mají - podle oborů (jeden z nich je i prodej) mají jiného admina - no vlastně adminové jsou jen 3, ale ti mají k sobě ještě pohůnky či čističe*) tzv. moderátory.
Možnost vkládat příspěvky zrovna do vlákna prodej myslím odblokovávají právě adminové (snad mají na schválení dokonce až 14 dní :) )

*) v našich končinách to zní negativně, ale kromě odstraňování částí příspěvků (někdy celé) s vulgarismy, politickými a náboženskými názory atd. které s fórem nesouvisí jako jsou i komerční sdělení, také přesouvají založená vlákna do správných sekcí. "Smazáno z důvodu nerespektování ..." se vidí opravdu jen málo. Ono to fórum má 13 213 členů (přitom 68 % tam nikdy nenapsalo ani čárku), tady je 8 367, což je oproti mezinárodnímu fóru řekl bych úspěch (a neaktivních s 0 jen 44 %), ale transparentnost se tam snaží udržet sami členové. Zajímavý je tam jeden starší pán (dobrej v plastech a formách), který z obsahu SZ vyjma osobních údajů vždy vytvoří příspěvek, respektive vlákno a reaguje na ní veřejně.

PS. Co se mi tam líbí je, že si po sobě můžu příspěvek zpětně editovat jen určitou dobu (teď nevím kolik dní - snad 3, ale myslím, že na opravu překlepů a gramatiky by stačily klidně i 3 hodiny). Nevznikají tak situace jako zde, kdy se záměrně "z vyčůranosti" mění text starších příspěvků.
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

4. 8. 2015, 2:38

to casove omezeni editaci jsem nastavil
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
martasg1
Sponzor fora

4. 8. 2015, 10:39

Myslím, že vyjmenovaná pravidla by byly pro sekci Prodej smrt :) už takhle je tam toho poměrně málo a přez léto celkově mrtvo.

Je nepoměr srovnávat ČR s nějakou větší zemí.
Ferda mravenec a někdy brouk Pytlík :)
elbarto

5. 8. 2015, 12:10

Nevim, ale osobne mi prijde, ze neni prodavajici, jako prodavajici. Obcas zde nekdo startuje na lidi co zde jenom prodavaji. Je tady par lidi, kterych bych se docela zastal, kdyz prodavaji za velice lidove ceny a osobne si myslim, ze zde sporadanym clenum pomahaji poridit spatne sehnatelne nebo drahe veci. Horsi jsou a tady se mozna hodi uz vzity nazev "smejdi" co ojebaji chlapika co zdedil klestiny po dedovi a potom tady zkousi smelit. Posledni skupinou jsou profesionalni smeckari, co visi na netu cely den, okamzite klikaji cokoliv, co nekdo slusny na foru prodava a potom to smeli po burzach nebo Bazosich. Jo,jo, jo to presneo vas panove :-(
Chapu Robocopa, ze nama cas tohle resit casove i moralne. Mozna komentar k profilu "smejd" by dotycne proflaknute pany umravnil a byl dostacne vychovny.
Thomeeque

5. 8. 2015, 7:16

elbarto píše:Horsi jsou a tady se mozna hodi uz vzity nazev "smejdi" co ojebaji chlapika co zdedil klestiny po dedovi a potom tady zkousi smelit.
To mluvíš o tom inzerátu na sbazaru z prvního postu? Ojebal ho jak? Že zareagoval na jeho inzerát první? Kdyby tě nepředběh, ty bys chlapíkovi vnutil víc peněz, než těch 500, co si za to řek?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
elbarto

5. 8. 2015, 9:41

Budes se divit, ale ANO. Ono nekoho ojebat v neznalosti neni zadne umeni a je to hlavne jednorazovy nakup. Lidem, kterym jsem za nabizene veci dal ferovou a nekdy vyssi cenu nez sami pozadovali se stale ozyvaji a sami nabizi dalsi a dalsi veci.
Thomeeque

5. 8. 2015, 9:46

Fíha, a kolik bys mu teda dal?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Francotirador

5. 8. 2015, 9:55

Myslím, že ono jde především o to, že by je obratem neprodal drze zrovna tady, když jste se tu o nich již 6 dní bavili *).
Když už, tak snad na nějakém inzertním portálu k tomu určenému (kde nebude jasný původ a nákupní cena) a asi taky za rozumnější cenu než 400 á ks.

*) Jenomže to by musel např. pan batt o tomhle vlákně aspoň vědět tj. fórum otvírat, kvůli tomu aby se porozhlédl a občas si tu i něco přečetl a ne jen když chce něco inzerovat.
Thomeeque

5. 8. 2015, 10:20

robokop píše:to casove omezeni editaci jsem nastavil
To je docela zásadní změna. Ze začátku mi přišlo zvláštní, že tu časový limit na editaci neni, protože jsem to na jinym fóru nezažil, ale časem jsem si zvyk a začlo mi to docela dost vyhovovat (člověk může udržovat stále čerstvé informace na jednom místě /v jednom postu/). Nechal bych to, jak to bylo - že byl post editovaný vidět bylo a pokud je někdo paranoidní, může si původní inzerát vyfotit. Situaci s lidmi, kteří využívají fórum jen na inzerci (pokud to vnímáš jako problém), to nijak neřeší a IMHO je blbost kvůli pár incidentům v okrajový sekci měnit chování celého fóra. Navíc vyčůránek bude vyčůránkem nadále, najde si jinej způsob.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 5. 8. 2015, 10:45, celkem upraveno 1 x.
Francotirador

5. 8. 2015, 10:45

Thomeeque píše:...člověk může udržovat stále čerstvé informace na jednom místě /v jednom postu/...
Jo, ale zbytek vlákna ztrácí návaznost a tudíž s odstupem času nedává smysl. Myslím obecně, ne jen inzeráty.
Thomeeque

5. 8. 2015, 10:56

Francotirador píše:ale zbytek vlákna ztrácí návaznost a tudíž s odstupem času nedává smysl.
To rozhodně neplatí obecně, záleží na tom, co edituješ a jak. Např. pokud tady přidám v prvnim postu další související video nebo vlákno, nijak návaznost a smysl nenarušuju (novou informaci můžu přidat zároveň i jako nový post, takže kdo to sleduje, stále ví, že je něco nového, ale zároveň když tam vlezeš prvně, máš to na jednom místě). Nebo tady - po nějakym čase jsem přidal podklady, který jsem v době prvního postu ještě neměl hotový. Opět žádná ztráta návaznosti a je to pěkně pokupě. V inzerátech se to s výhodou využívá u hromadnejch nabídek, kdy se prodává 20 věcí najednou. Ušetří tě to opruzu dohledávat na třech dalších stránkách, jestli to či ono už je prodaný. Pokud se samozřejmě autor snaží, což ale spousta dělala a teď už nemůže.

Vyhodit odtud vše, co se dá nějak zneužít, můžem to tu asi zavřít celý (obrazně řečeno, já tu nemůžu nic, ale snad si rozumíme).
kovoel

5. 8. 2015, 4:29

P
Naposledy upravil(a) kovoel dne 22. 7. 2018, 5:00, celkem upraveno 1 x.
V20
GeeSnake
Sponzor fora

5. 8. 2015, 4:42

Přej a bude ti přáno.

Podle sebe, soudím tebe.

Kdo jsi bez viny, hoď kamenem.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 8. 2015, 4:45

No já to mám půl na půl koupil jsem tady dobře al profily, a přišel jsem o 6 stovek když jsem zaplatil za weldon zlodějovi Frezar7 který si pro jistotu vypnul sz a tím na něj nemám spojení :twisted:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
lubos
Sponzor fora

5. 8. 2015, 8:15

Ono i na jinych forech kdyz se publikuje informace typu tak jsem si to a to koupil v tom a tom shopu tak to znamena smazani prizpevku pokud dana firma nema napr baner ( rc mania geocaching a jini ) . Je to jen otazka kazdeho ,kdo diky foru vydelava, zda projevi dost slusnosti a na jeho provoz neco da. Pokud to nekteri nechapou muze to dojit klidne do stavu ze se neco zmeni, omezi, zrusi. Pisu z telefonu tak nevim presne ale je docela smutne kdyz na cnc foru je druha nejsilnesi kategorie ( co do poctu odpovedi) prave sekce prodej
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“